Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΠΟ: Μια (ας πούμε ποδοσφαιρική) ιστορία για το Netflix

ΕΠΟ: Μια (ας πούμε ποδοσφαιρική) ιστορία για το Netflix

Γιατί όχι; Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης άλλωστε τον άνοιξε τον δρόμο. Γιατί να μην πάρει σειρά και η ΕΠΟ.

Ένα σωρό δικαιολογημένες απορίες εξέφρασε προ ολίγου με την επιστολή του προς την Super League, ο Παναθηναϊκός για αυτή την παράξενη ιστορία της Κυριακής και τον τρόπο που η ΚΕΔ (της ΕΠΟ) αντικατέστησε τον Πολωνό διαιτητή Ρατσκόφσκι από την αναμέτρηση -της βασικής του ανταγωνίστριας για τον τίτλο- της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Άρη.

Σωστά αναρωτιούνται οι Πράσινοι για το μυστήριο μιας υπόθεσης που σε κάθε κανονική χώρα θα είχε κινητοποιήσει μίνιμουμ την αθλητική Δικαιοσύνη (με την ευκαιρία να της ευχηθούμε καλό Πάσχα). Για την ίδια που από χθες έχει μετατρέψει για πολλοστή φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Super League στο πιο σύντομο ανέκδοτο στα γραφεία της UEFA.

Μόνο που ο Παναθηναϊκός πριν από λίγο καιρό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Στιβ Μπένετ και τον («αντιπρόεδρο μου» κατά τον Βρετανό αρχιδιαιτητή) Σταύρο Μάνταλο στην περίφημη συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ ανάμεσα στις ομάδες των playoffs και τους… θεσμούς του ποδόσφαιρου μας. Και εκεί ο Γιάννης Αλαφούζος όπως διέρρευσε από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΠΑΕ, υποστήριξε πως δεν τον πειράζει αν είναι ξένοι οι Έλληνες οι διαιτητές, αρκεί να μην… κάνουν λάθη! Ήταν η στιγμή που μόλις είχε… ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Έχει καταντήσει μάλλον βαρετό κάθε δύο-τρεις ημέρες να είναι το κορυφαίο θέμα της ποδοσφαιρικής ατζέντας μια χούφτα ανθρώπων που με την κάλυψη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ παριστάνουν την διοίκησης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και κάνουν ότι τους καπνίσει δίχως να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Που αλλάζουν διαιτητές επαγγελματικού πρωταθλήματος δύο ώρες πριν το αποδεχόμενοι δημοσιεύματα sites και ανακοινώνοντας επίσημα ένα σωρό ψέματα (δεν ήξεραν λέει το περιστατικό του Σαββάτου, αλλά ο Μπένετ ήξερε να πάει το πρωί στο ξενοδοχείο των Πολωνών διαιτητών και να τους πει ότι δεν θα παίξουν στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας, πριν φυσικά τα περίφημα… δημοσιεύματα).

Που ανακοινώνουν τελικό κυπέλλου στην Κύπρο δίχως να έχουν ρωτήσει την Αστυνομία της χώρας αν δέχεται.

Που την Πέμπτη… τραυμάτισαν έναν διαιτητή δεύτερης διαλογής από την Κροατία μέσα στη γενική κατακραυγή για να ανακοινώσουν στις έντεκα το βράδυ elite διαιτητή για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Που λένε πως πήγαν στην UEFA για να μιλήσουν για τα προβλήματα του ελληνικού ποδόσφαιρου και την… τοξικότητα, ενώ είχαν κληθεί από εκείνη για να δώσουν εξηγήσεις για την διάλυση του τμήματος αδειοδότησης της Ομοσπονδίας (εξ ου και το μυθικό πρόστιμο των 200.000 ευρώ).

Που μας έλεγαν τόσο καιρό ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη Συνομοσπονδία αλλά δεν μπορούν να βρουν elite διαιτητές, μέχρι που ο ίδιος ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μετά από επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό δημοσιοποίησε ουσιαστικά ότι ποτέ και κανείς δεν του είχε ζητήσει κάτι σχετικό.

Η ΕΠΟ που απολύει υπαλλήλους που δεν είναι… εναρμονισμένοι με το σύστημα που έχει τον έλεγχο στο Πάρκο Γουδή. Που είναι συνώνυμο της αδιαφάνειας.

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Γιατί όπως επιβεβαιώνουν τα γεγονότα, απλά μπορούν. Γιατί κανείς δεν έχει ούτε την διάθεση, αλλά ούτε και το αίσθημα ευθύνης να βάλει ένα τέλος σε αυτό το επικίνδυνο θέατρο του παραλόγου. Χθες βγήκε… μεθύστακας ένας Πολωνός διαιτητής, την Πέμπτη… τραυματίας ένας Κροάτης, πέρσι γίνονταν… καλοκαιρινά τα αυτοκίνητα των αθλητικών δικαστών κλπ.

Μια χαρά περιεχόμενο για ντοκιμαντέρ. Άνοιξε και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με το Maestro τον δρόμο για το Νetflix, άρα γιατί επιτέλους να μην προκύψει και ένα καλό έσοδο στην Ομοσπονδία: Όχι τίποτε άλλο, να έχουν οι άνθρωποι να πληρώνουν τα πρόστιμα.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024