Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Η ζωή σε 8 τετραγωνικά μέτρα - «Είναι μια περιπέτεια... Το συνιστώ σε όλους»

Νέα Υόρκη: Η ζωή σε 8 τετραγωνικά μέτρα – «Είναι μια περιπέτεια… Το συνιστώ σε όλους»

Τα micro apartments στο κέντρο του Μανχάταν έχουν την τιμητική τους...

Όταν η Aliana Randazzo και ο J.R. Wills σχεδίαζαν τη μετακόμισή τους στη Νέα Υόρκη, ερωτεύτηκαν και τα λεγόμενα micro apartments στο κέντρο του Μανχάταν.

Πρόκειται για διαμερίσματα μόλις των 8 τετραγωνικών μέτρων, που θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν με μία μικρή αποθήκη ή μια μεγάλη ντουλάπα. Χωρούν ίσα ίσα ένα στρώμα στο πατάρι, ενώ οι ένοικοί τους μοιράζονται το μπάνιο μεταξύ τους.

Η 25χρονη Aliana ζούσε σε έναν ουρανοξύστη και πλήρωνε ενοίκιο 2.000 δολαρίων τον μήνα. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι δεν άξιζε τον κόπο, επειδή δεν ήταν ποτέ στο σπίτι. Έτσι, τον Αύγουστο του 2021 μετακόμισε σε ένα micro apartment με 650 δολάρια ενοίκιο, ενώ έδωσε και 1.950 δολάρια για εγγύηση και αμοιβή στον μεσίτη.

Η ίδια εργάζεται ως σχεδιάστρια καμπανιών μόδας και content creator (δημιουργός περιεχομένου). «Ήθελα να πληρώνω λιγότερο ενοίκιο για να μπορώ να ταξιδεύω περισσότερο και να έχω περισσότερες εμπειρίες. Η ζωή σε αυτό το μέρος ήταν μια περιπέτεια. Ήταν ωραία, γιατί βρισκόμουν στο Μανχάταν και έτσι δεν έχανα τίποτα», δηλώνει στο CNBC.

Πηγή φωτογραφίας: CNBC

Ωστόσο, όσο και εάν της άρεσε να ζει στο μικρό διαμέρισμά της, στο κέντρο της πόλης, τελικά η Randazzo βρέθηκε σε δημιουργικό τέλμα. Επειδή δεν είχε αρκετό χώρο για να δημιουργεί περιεχόμενο αναγκάστηκε να μετακομίσει ξανά.

Αυτή τη φορά επέλεξε ένα σπίτι στο East Village, αξίας 1.350 δολαρίων το μήνα, το οποίο μοιράζεται με άλλα τέσσερα άτομα.

«Το μεγάλο κρεβάτι σίγουρα είναι το αγαπημένο μου μέρος στο δωμάτιο. Τώρα έχω ένα παράθυρο, για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν ξέρω καν τι να κάνω με όλο αυτό τον χώρο», λέει για το νέο της δωμάτιο και εξηγεί ότι χρειαζόταν να μετακομίσει προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσει την επιχείρησή της.

«Ήξερα ότι ήταν για εμένα»

Ο J.R. Wills μετακόμισε στο δικό του micro apartment τον Φεβρουάριο του 2022. Πληρώνει 687 δολάρια ενοίκιο τον μήνα και είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Ο 27χρονος μαθητευόμενος barista των Starbucks ξόδεψε για την μετακόμισή του 2.874 δολάρια: 1.500 δολάρια ήταν η αμοιβή του μεσίτη, 687 δολάρια ήταν το ενοίκιο του πρώτου μήνα και 687 δολάρια ήταν το ενοίκιο του τελευταίου μήνα.

Όπως παραδέχεται στο CNBC: «Δεν έψαχνα ειδικά για ένα micro studio, αλλά είδα τον χώρο, μου άρεσε και το τόλμησα. Όταν μπήκα μέσα για πρώτη φορά, είδα το παράθυρο. Είχε τόσο πολύ φυσικό φως παντού. Ήξερα ότι ήταν για εμένα».

Επίσης, δηλώνει ότι του αρέσει η τοποθεσία επειδή μετακινείται εύκολα στην πόλη. «Λατρεύω την προσβασιμότητα της γειτονιάς μου. Μπορώ να πάω οπουδήποτε πολύ γρήγορα».

Πηγή φωτογραφίας: CNBC

Ενώ κάποιοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν να ζουν σε έναν τόσο μικρό χώρο, ο Wills το συνιστά ανεπιφύλακτα γιατί τον κάνει να εκτιμά περισσότερο όσα έχει.

«Έχω περισσότερα χρήματα για να ξοδέψω όταν βγαίνω, όταν πηγαίνω για φαγητό με φίλους. Είναι 687 δολάρια έναντι 2.000 δολαρίων. Επομένως, μπορώ να κάνω διάφορα στην πόλη», σημειώνει.

Στους φίλους του που τον ρωτούν πόσο καιρό θα μείνει στο διαμέρισμα, ο ίδιος απαντά ότι δεν σκοπεύει να φύγει.

«Νιώθω πολύ άνετα εδώ. Εξοικονομώ τόσα πολλά χρήματα και έχω ένα σταθερό ενοίκιο, οπότε γιατί να μετακομίσω; Βρίσκομαι αναμφισβήτητα στην καλύτερη τοποθεσία στον κόσμο. Αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, αρχίζουν να αλλάζουν και τα πράγματα που βλέπεις, οπότε επιλέγω να ζω θετικά. Περνάω πολύ καλά», υπογραμμίζει.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024