Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Αμελί»: Ο σκηνοθέτης της ταινίας 22 χρόνια μετά αποκαλύπτει στοιχεία για την ηρωίδα

«Αμελί»: Ο σκηνοθέτης της ταινίας 22 χρόνια μετά αποκαλύπτει στοιχεία για την ηρωίδα

Η «Αμελί» υπήρξε η ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στη Γαλλία το 2001

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί μία τέτοια ανατροπή σχετικά με την γαλλική ταινία «Αμελί» που έγινε παγκόσμια επιτυχία το 2001, την χρονιά κυκλοφορίας της.

Σήμερα, 22 χρόνια μετά ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ζαν-Πιέρ Ζενέ αποκάλυψε πως ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου, η Αμελί ήταν κατάσκοπος της KGB.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία απέσπασε αντικρουόμενες κριτικές, με πολλούς να κάνουν λόγο για ένα έργο όπου το «φαίνεσθαι» υπερισχύει της «ουσίας», ενώ ορισμένοι την χαρακτήρισαν και «παρωδία» του τι εστί γαλλική ταινία.

Κανείς ωστόσο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί μία τέτοια αποκάλυψη για την ηρωίδα της ταινίας.

Ο Ζαν-Πιέρ Ζενέ αποκάλυψε την αληθινή ιστορία της ηρωίδας που ενσάρκωσε η Ωντρέ Τοτού μέσα από τη μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Η πραγματική ιστορία της Αμελί Πουλέν» («La véritable histoire d’Amélie Poulain»), όπου και ρίχνει τη «βόμβα»: Η Αμελί δεν είναι η ευγενική σερβιτόρα που γνωρίζαμε, αλλά κατάσκοπος που προσέλαβε η KGB.

Αποτελούμενο από εμβληματικές σκηνές της ταινίας που «ξαναπαίζουν» για να αποκαλύψουν τις τεχνικές κατασκοπείας της Αμελί και τα «ύπουλα σχέδια», όπως αναφέρει το Euronews, o σκηνοθέτης υποδεικνύει τη σημασία του μοντάζ στη διαδικασία της κινηματογράφησης και το πώς οι εικόνες μπορούν να επαναπροσδιοριστούν για να διαμορφώσουν νέα σενάρια.

«Είναι ένα θρασύτατο κλείσιμο του ματιού στους θαυμαστές που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι ταινίες δημιουργούνται στο μοντάζ» γράφει το Euronews.

Δείτε το βίντεο:

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024