Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
QuitToks: Οι νέοι παραιτούνται και το ίντερνετ τρελαίνεται

QuitToks: Οι νέοι παραιτούνται και το ίντερνετ τρελαίνεται

Το TikTok είναι γεμάτο συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε μετά την παραίτηση από μια δουλειά.

Η Samantha Rae Garcia κράτησε τη δουλειά της στο εστιατόριο στο Midland του Τέξας για τέσσερα χρόνια πριν αποφασίσει πέρυσι ότι δεν μπορούσε πλέον να ανεχθεί την συμπεριφορά του αφεντικού της. Λίγο πριν παραιτηθεί, κατέγραψε την απόφασή της σε βίντεο ανεβάζοντάς το στο TikTok.

Στο βίντεο, που καταγράφηκε αυθόρμητα, η 26χρoνη χαμογελά πλατιά και υποστηρίζει ότι ήταν η σωστή απόφαση. Το αφεντικό της, που δεν φαίνεται στην κάμερα, λέει ότι έχει βαρεθεί να την παραχαϊδεύει, ενώ η λεζάντα του βίντεο αναφέρει χαρακτηριστικα: «Το αφεντικό μου δεν ήξερε ότι ήμουν εδώ ενώ μιλούσε για μένα».

Από τότε που δημοσίευσε το βίντεο τον Φεβρουάριο του 2022, έχει προβληθεί 3,7 εκατομμύρια φορές.

Το βίντεο δέχτηκε χιλιάδες υποστηρικτικά σχόλια στο TikTok. Ένας έγραψε: «Δεν ξέρω πώς διατηρείς την ψυχραιμία σου, αλλά περήφανος για σένα».

Το TikTok είναι γεμάτο συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε μετά την παραίτηση από μια δουλειά. Η Garcia είναι μέρος μιας διαφορετικής τάσης, μιας τάσης που προϋπήρχε του TikTok, στην οποία οι νέοι δημοσιεύουν μίνι drama-videos που προσελκύουν εκατομμύρια θεατές.

Και σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτά τα βίντεο μπορούν να μεταφραστούν σε νέες ευκαιρίες καριέρας, βοηθώντας όσους τα δημοσιεύουν να δημιουργήσουν την προσωπικότητά τους στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τους New York Times.

@samantharaegarcI quit my job of 4 years today. I’m done with these disrespectful, hasn’t had manager training in 50 years managers. BYE❤️ but also $samgar2769♬ original sound – Samantha Rae Garcia

Τα QuitToks

Το κοινό θέμα των βίντεο είναι οι «ματαιωμένες προσδοκίες», δήλωσε ο Joseph Fuller , καθηγητής πρακτικής διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Business School. «Κανείς δεν πιάνει δουλειά σκεπτόμενος: »Αυτό θα είναι τρομερό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πρέπει να το κάνω αυτό», είπε.

«Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τις δουλειές τους», πρόσθεσε, «παραιτούνται από τα αφεντικά».

Πριν εμφανιστούν αυτά τα βίντεο στο TikTok, οι χρήστες μοιράζονταν παρόμοιες ιστορίες στο YouTube και στο Facebook.

Το 2011, ο Joey La Neve DeFrancesco, τότε 23 ετών, δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube όπου παραιτήθηκε από τη δουλειά του στο ξενοδοχείο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι είχε απογοητευτεί από τις πολλές ώρες, τις χαμηλές αμοιβές, τη διοίκηση που κλέβει φιλοδωρήματα και την αντίθεση στο συνδικαλισμό.

«Ήθελα να στείλω στη διοίκηση ένα τελευταίο μήνυμα και να φτιάξω κάτι που θα ήταν αστείο για τους συναδέλφους και ίσως να εμπνεύσει τους διευθυντές που καταστρέφουν τα συνδικάτα», είπε.

«Παραιτήθηκα»

Στο βίντεο, με τίτλο «An Interpretive Dance for My Boss Set to «Gone» του Kanye West», η κα Shifrin γράφει ότι είναι στη δουλειά στις 4:30 π.μ. Είναι το μόνο άτομο σε ένα δωμάτιο.

Φορώντας ένα πράσινο μπλέιζερ και το σήμα, ερμηνεύει τον χορό του κομματιού, σε ένα μπάνιο, σε στούντιο ηχογράφησης, σε ένα γραφείο και στους διαδρόμους, καθώς το επικαλυμμένο κείμενο παραθέτει τους λόγους που έφυγε. Όταν φεύγει από το γραφείο, σβήνει τα φώτα. Το κείμενο λέει: «Παραιτήθηκα».

Το βίντεο της κας Shifrin έχει προβληθεί σχεδόν 20 εκατομμύρια φορές. Μετά τη δημοσίευση του βίντεο, το τραγούδι «Gone», το οποίο είχε κυκλοφορήσει οκτώ χρόνια νωρίτερα, έφτασε στο αμερικανικό τσαρτ Billboard Hot 100 στη θέση 18.

«Αντίο»

Τον Φεβρουάριο του 2020, η Maria Kukulak κατέγραψε την απόφασή της να εγκαταλείψει τη δουλειά της στο Wendy’s επειδή είπε ότι οι νέοι μάνατζερ της ήταν «πραγματικά κακοί».

Η κυρία Kukulak λέει ότι θα παραιτηθεί αφού ολοκληρώσει τη βάρδια της, «θα σκουπίσω και μετά θα βγω από το παράθυρο». Στα μέσα του βίντεο του TikTok, μαθαίνει ότι ένας μάνατζερ την χαρακτήρισε «χαμένη υπόθεση». Πηδάει έξω από το παράθυρο όπως είχε υποσχεθεί. «Δεν είμαι χαμένη υπόθεση και παραιτήθηκα», λέει στο αφεντικό της. «Αντίο σας».

@mariakukulak My manager said I’m a lost cause today.. prove him wrong by me going viral😉 #fyp #foryoupage ♬ original sound – Maria Kukulak

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024