Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η γυναίκα στο ψυγείο»: Ταυτοποιήθηκε 27 χρόνια μετά - Ψάχνουν τον δολοφόνο της Amanda Deza

«Η γυναίκα στο ψυγείο»: Ταυτοποιήθηκε 27 χρόνια μετά – Ψάχνουν τον δολοφόνο της Amanda Deza

Χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες για να αναγνωρίσουν το θύμα δολοφονίας. Θέλουν να βρουν τον δολοφόνο της Amanda.

Ήταν τον Μάρτιο του 1995 που οι αρχές βρήκαν το άψυχο σώμα μέσα σε ένα ψυγείο δυτικά του Stockton στην Καλιφόρνια. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις δεκαετίες για να ταυτοποιηθεί από τις αρχές η Amanda Deza.

Οι ερευνητές της Μονάδας Ανεξιχνίαστων Υποθέσεων στην κομητεία San Joaquin προχώρησαν στην ταυτοποιήση του μυστηριώδους θύματος της ανθρωποκτονίας που βρέθηκε σε ένα ψυγείο.

Πρόκειται για την Amanda Lynn Schumann Deza. Η Amanda Deza, μητέρα τριών παιδιών, ήταν 29 ετών τη στιγμή του θανάτου της. Βρισκόταν σε διάσταση με τον σύγυζό της.

«Για 27 χρόνια, αξιωματικοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί και η ομάδα των ανεξιχνίαστων υποθέσεων εργαζόταν πάνω σε αυτή την υπόθεση. Προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν το θύμα και να ανακαλύψουν τον δολοφόνο της», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας San Joaquin, Pat Withrow.

Amanda Deza | @ SAN JOAQUIN COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Amanda Deza | @ SAN JOAQUIN COUNTY SHERIFF’S OFFICE

Ψάχνουν τον δολοφόνο της Amanda

«Καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία που συνδυάζει την ανάλυση DNA με την παραδοσιακή γενεαλογική έρευνα. Έτσι μπορέσαμε να εξιχνιάσουμε τη βίαιη ανθρωποκτονία», επισήμανε η υπαστυνόμος Linda Jimenez.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν, οι αρχές κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τη μητέρα και την κόρη της Amanda Deza. Όταν τους παρείχαν δείγμα DNA τους για σύγκριση, η ταύτιση οδήγησε στην επιβεβαίωση της αναγνώρισης της Amanda Deza, καθώς και της ημερομηνίας γέννησής της στις 11 Αυγούστου 1965.

Αν και η ταυτοποίηση της Deza δεν αποτελεί πλέον μυστήριο, αυτό που παραμένει ανιξιχνίαστο είναι το ποιος διέπραξε την άγρια δολοφονία της.

Amanda Deza | @ SAN JOAQUIN COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Amanda Deza | @ SAN JOAQUIN COUNTY SHERIFF’S OFFICE

«Μας λείπουν αρκετά κομμάτια για τα χρόνια πριν από την εξαφάνισή της και τον θάνατό της. Και ελπίζουμε ότι θα αναγνωρίσετε την Amanda, θα θυμηθείτε και θα επικοινωνήσετε μαζί μας», σημείωσε η Linda Jimenez.

Η Amanda Deza, σύμφωνα με την οικογένειά της, εθεάθη για τελευταία φορά σε άγνωστο συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Napa μαζί με έναν άγνωστο άντρα που γνώρισε σε κέντρο αποκατάστασης.

Ήταν γνωστό ότι σύχναζε στις περιοχές Napa, Oakley και Delta στην Καλιφόρνια. Σημειώνεται πως υπάρχει αμοιβή 10.000 δολαρίων σε περίπτωση που στοιχεία οδηγήσουν σε σύλληψη για την άγρια δολοφονία της Amanda Deza. Οι αρχές ζητούν τη βοήθεια των πολιτών ώστε να μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία και να οδηγηθούν στον δολοφόνο της.

Κάποια στοιχεία, όπως σημειώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, δεν ήταν δυνατόν να δοθούν στη δημοσιότητα. Και αυτό επειδή πρόκειται για ανοιχτή έρευνα. «Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε να μην συλλάβουμε τον άνθρωπο που σκότωσε την Amanda».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024