Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή για τον «δειλό δολοφόνο» της Zara Aleena

Οργή για τον «δειλό δολοφόνο» της Zara Aleena

Συγκλονίζει η θεία της 35χρονης Zara Aleena που έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας στο Λονδίνο. «Μας κατέστρεψε όλους» το μήνυμα που στέλνει στον 29χρονο που καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ήταν στις 26 Ιουνίου του 2022 που η μοίρα έφερε στον δρόμο της Zara Aleena τον 29χρονο που έμελλε να κόψει πρόωρα το νήμα της ζωής της. O Jordan McSweeney είχε προσπαθήσει να επιτεθεί σε ακόμα πέντε γυναίκες το ίδιο βράδυ. Εκείνες κατάφεραν να ξεφύγουν.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της Zara Aleena αρνήθηκε να βγει από το κελί του και να παραστεί στην ακρόαση της καταδίκης του. Απέφυγε να βρεθεί αντιμέτωπος με την οικογένειά της. «Μας κατέστρεψε», σημειώνει η θεία της Zara Aleena και θέλει να το μάθει ο 29χρονος.

Οι δηλώσεις της έρχονται εν μέσω εκκλήσεων για αυστηρότερες ποινές για δράστες εγκλημάτων που αποφεύγουν να παραστούν στο δικαστήριο. Ο 29χρονος Jordan McSweeney καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μετά την ομολογία για τη σεξουαλική κακοποίηση και τον φόνο της 35χρονης Zara Aleena στο ανατολικό Λονδίνο τον περασμένο Ιούνιο.

Η θεία της Zara Aleena, Farah Naz, δήλωσε πως η καταδίκη θα ήταν η ευκαιρία του 29χρονου να γίνει «άνθρωπος». Ήθελε να μάθει πως κατέστρεψε την οικογένειά τους και ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να αποδεχτούν αυτό που έγινε.

«Έπρεπε να κοιτάξει τα πρόσωπά μας και να δει ότι δεν σκότωσε μόνο τη Zara. Σκότωσε μια ολόκληρη οικογένεια», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Θα θέλαμε να γνωρίζει τον αντίκτυπο των πράξεών του.

Αυτές οι φρικτές, τρομερές πράξεις μας κατέστρεψαν σαν οικογένεια. Θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια για να το αποδεχτούμε. Έπρεπε να αντιμετωπίσει τις πράξεις του».

Το χρονικό της άγριας δολοφονίας της Zara Aleena

Πέντε μήνες μετά την τραγική δολοφονία της Zara Aleena, ο Jordan McSweeney ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του, σοκάροντας την κοινή γνώμη.

Ο 29χρονος κατά συρροή δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων είχε αποφυλακιστεί 9 μέρες πριν από την άγρια δολοφονία και τη σεξουαλική κακοποίηση της άτυχης 35χρονης στο ανατολικό Λονδίνο.

Τη μοιραία νύχτα της Κυριακής 26 Ιουνίου, κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας έχουν καταγράψει τον 29χρονο Jordan McSweeney να ακολουθεί και άλλες γυναίκες στον δρόμο προτού βρεθεί στον δρόμο του η 35χρονη Zara Aleena.

Ο 29χρονος της έστησε ενέδρα και τη γρονθοκόπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, προτού τη σύρει σε άλλο δρόμο και αρχίσει να την κλωτσά ενώ βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος.

Ενώ η 35χρονη Zara Aleena ήταν ετοιμοθάνατη, ο 29χρονος την κακοποίησε σεξουαλικά πριν της αρπάξει την τσάντα, το κινητό και τα κλειδιά της. Αφού απομακρύνθηκε, επέστρεψε ξανά για να της δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Ήταν οι φωνές της 35χρονης Zara που ξύπνησαν τους κατοίκους της περιοχής και κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αρχές, η Zara Aleena ήταν βαρύτατα τραυματισμένη. Λίγο αργότερα κατέληξε.

Τα μοιραία λάθη των αρχών

Ο δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων Jordan McSweeney ήταν γνωστός στις αρχές. Το μοιραίο βράδυ που η 35χρονη Zara Aleena, πτυχιούχος νομικής, επέστρεφε από νυχτερινή έξοδο με φίλους της. Βρέθηκε όμως στον δρόμο του 29χρονου κακοποιού.

Ο Jordan McSweeney είχε ποινικό ιστορικό που χρονολογείται από την ηλικία των 12 ετών. Είχε αποφυλακιστεί με άδεια μόλις εννέα μέρες νωρίτερα από την άγρια δολοφονία της Zara Aleena.

Σε μια συγκλονιστική έκθεση από τις αρχές, ο επικεφαλής επιθεωρητής Justin Russell επισημαίνει πως ο 29χρονος θα έπρεπε να έχει γυρίσει στη φυλακή έξι ημέρες πριν από τη σοκαριστική επίθεση.

Θα βρισκόταν στο κελί του τη μοιραία μέρα σε περίπτωση που το προσωπικό επιτήρησης είχε ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Λόγω μιας σειράς λαθών και χαμένων ευκαιριών, ο Jordan McSweeney κυκλοφορούσε στους δρόμους και έψαχνε το θύμα του.

Ήταν στις 26 Ιουνίου του 2022 που η μοίρα έφερε στον δρόμο της Zara Aleena τον 29χρονο που έμελλε να κόψει πρόωρα το νήμα της ζωής της. Είχε προσπαθήσει να επιτεθεί σε ακόμα πέντε γυναίκες το ίδιο βράδυ. Εκείνες είχαν καταφέρει να ξεφύγουν. Η Zara βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024