Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης στέρησε 7 δισ. από τους συνταξιούχους και τώρα τους δίνει 300 ευρώ φιλοδώρημα»

Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης στέρησε 7 δισ. από τους συνταξιούχους και τώρα τους δίνει 300 ευρώ φιλοδώρημα»

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για τις υποκλοπές, είπε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που, παρά την «προσπάθεια συγκάλυψης, πιάστηκε με πειστήρια του εγκλήματος».

Την άποψη ότι η οικονομική κατάσταση των πολιτών είναι «πιο δύσκολη από ποτέ», ακόμα και συγκριτικά με την περίοδο του πρώτου μνημονίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, ενόψει της αυριανής (17/2) περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Παράλληλα, επέκρινε την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «κινήσεις πανικού» πριν από τις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι οι επερχόμενες εκλογές γίνονται «σε μια περίοδο πολύ δύσκολη» ιδίως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κατά την οποία κάθε ελληνική  οικογένεια βιώνει ένα «μικρό γολγοθά».

Η κατάσταση αυτή, σημείωσε, δεν επηρεάζει μόνο τους ευάλωτους, αλλά και τη μεσαία τάξη, καθώς τα εισοδήματα «έχουν υποστεί μείωση 20%» και ο κατώτατος μισθός «40%», ενώ εκτίμησε πως ο κόσμος «αναζητά ουσιαστικές απαντήσεις».

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες παροχές της κυβέρνησης στους συνταξιούχους, υπογράμμισε πως «με παροχές τελευταίας στιγμής και μάλιστα εφάπαξ καμία κυβέρνηση δεν άλλαξε το κλίμα».

«Το μυρίζονται ότι πρόκειται για κινήσεις πανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι αφού στέρησε «7 δισ. από τους συνταξιούχους, τώρα τους δίνει 300 ευρώ, φιλοδώρημα πριν την κάλπη».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας, μπορούμε να έχουμε μια πολιτική που θα προστατεύσει τους αδύναμους και τους μεσαίους και ταυτόχρονα θα έχει δώσει αναπτυξιακή προοπτική, με μια επιχειρηματικότητα βιώσιμη και σταθερή, απαλλαγμένη από τα βαρίδια της  γραφειοκρατίας διαφθοράς».

Σχολίασε, μάλιστα, ότι «δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε τόσο εκτεταμένη διαφθορά στο Δημόσιο», λέγοντας πως «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, έχει σκάνδαλο».

«Αισχροκέρδεια Μητσοτάκη»

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι έχουμε το «ακριβότερο ρεύμα» και την «ακριβότερη βενζίνη στην ΕΕ», καθώς και την «ψαλίδα των τιμών από τον παραγωγό μέχρι το ράφι».

«Όλα αυτά είναι μέσα σ’ ένα πλαίσιο που έχει στόχο να ευνοήσει συμφέροντα συγκεκριμένα», είπε στηλιτεύοντας τη στάση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

«Η αισχροκέρδεια δεν είναι γενικευμένο φαινόμενο. Είναι αισχροκέρδεια Μητσοτάκη», τόνισε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό για την έλλειψη ελέγχων, καθώς αφήνει – όπως είπε – «ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία» και την αγορά να τα «ρυθμίζει όλα».

«Η αντίληψη της κυβέρνησης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν θα παρέμβουμε καθόλου απέναντι στην αβυσσαλέα επιθυμία των πλουσίων να γίνουν πλουσιότεροι, αδιαφορώντας αν η μεγάλη πλειοψηφία χάνει», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ υπήρξαν «περισσότερες ή λιγότερες» κρατικές παρεμβάσεις, λόγω της «ιδιαίτερης συνθήκης» της πανδημίας και του πολέμου, ενώ εδώ δεν υπήρξε «καμία παρέμβαση».

Ερωτηθείς για το μέτρο των 120 δόσεων στους επιχειρηματίες, είπε πως είναι «θετικό», ωστόσο, τόνισε πως «δεν λύνει το πρόβλημα» και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει τη διαγραφή μέρους του χρέους τους, που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία.

Υποκλοπές: «Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε εγκλήματα εις βάρος της δημοκρατίας»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την υπόθεση των υποκλοπών, είπε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που, παρά την «προσπάθεια συγκάλυψης, πιάστηκε με πειστήρια του εγκλήματος».

Σημείωσε ότι το ζήτημα δεν έχει τελειώσει, γιατί «δεν γνωρίζουμε αν συνεχίζει να λειτουργεί το Predator, δεν μας έχει δώσει κανείς απάντηση».

«Γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία των παρακολουθήσεων; Ποιος τα έχει και εκβιάζει τούτη την ώρα; Ούτε αυτό το ξέρουμε», ανέφερε.

Και προσέθεσε ότι «η κυρία Βλάχου, που υπέγραψε για τις παρακολουθήσεις, είναι ακόμη στη θέση της»: «Γνωρίζουμε αν έχει υπογράψει αυτές τις μέρες για να παρακολουθούμαστε όλοι μας; Έτσι θα πάμε στις εκλογές. Θα πάμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα. Χωρίς να γνωρίζουμε αν, τούτη την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας όλα τα κόμματα, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει τι λέμε».

Υποστήριξε πως «αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης μετά από όλα όσα έχει κάνει, στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».

«Ο κ. Μητσοτάκης, που διέπραξε εγκλήματα εις βάρος της δημοκρατίας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν θα διστάσει να συνεχίσει να τα διαπράττει και να κάνει κι ακόμα μεγαλύτερα στην πορεία προς τις εκλογές, για να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024