Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την προστασία της α' κατοικίας είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του. Απαντώντας στην κριτική για προεκλογικές εξαγγελίες του τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τα ζητήματα των πλειστηριασμών, της ακρίβειας και του εισοδήματος των συνταξιούχων και των μισθωτών, καθώς και των υποκλοπών άσκησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Alpha, έδωσε έμφαση στο ζήτημα των πλειστηριασμών που απειλούν χιλιάδες νοικοκυριά, ακόμη και ανθρώπους που μέχρι χθες πριν την εκτίναξη του πληθωρισμού ήταν καλοπληρωτές -όπως χαρακτηριστικά είπε- δεσμευόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της α’ κατοικίας, που ο πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης ήρε.

«Ο νόμος Κατσέλη έδινε τη δυνατότητα στον ευάλωτο δανειολήπτη να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να βγαίνει απόφαση για προστασία της κατοικίας εάν ήταν πράγματι ευάλωτος δανειολήπτης τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι την προστασία του νόμου Κατσέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ την επέκτεινε μέχρι το τέλος του 2019. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αφού επέκτεινε την προστασία για 6 μήνες, ψήφισε νέο πτωχευτικό κώδικα ο οποίος δεν προστατεύει τους ευάλωτους δανειολήπτες, και πρέπει να αποσυρθεί», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα έκανε λόγο για για σχέδιο της ΝΔ ώστε η μεγάλη πλειοψηφία να χάσει την περιουσία της και να ευνοηθούν οι λίγοι. «Δεν πρόκειται για λάθος στον πτωχευτικό κώδικα είναι σχέδιο» της κυβέρνησης.

Ο ίδιος προανήγγειλε δε, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της α’ κατοικίας και για ρύθμιση των servicers θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Απολύτως κοστολογημένο το πρόγραμμα

Ερωτηθείς εάν το πρόγραμμα και οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι οικονομικά βιώσιμες δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά δεδομένης της κατάστασης «είμαστε φειδωλοί σε αυτά που προτείνουμε και όχι σπάταλοι».

Μίλησε δε για «κρατική αισχροκέρδεια» και πρόσθεσε ότι «με κουπόνια επιβιώνει η μεσαία τάξη», εν μέσω ακρίβειας.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024