Σάββατο 25 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα Άνω Λιόσια το πρώτο, στην Ελλάδα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές προσχολικής εκπαίδευσης

Στα Άνω Λιόσια το πρώτο, στην Ελλάδα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές προσχολικής εκπαίδευσης

Μαθητές της προσχολικής εκπαίδευσης στα Άνω Λιόσια, θα εκπαιδεύονται σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, στο 2ο νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων.

Πρωτοβουλία με σκοπό την κυκλοφοριακή αγωγή και κατ΄ επέκταση, την ασφαλή μετακίνησή τους στην πόλη, ανέλαβε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής, Γιάννης Κρεμύδας.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για την ασφάλεια των μαθητών δημιούργησε το πρώτο, στην Ελλάδα, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά προσχολικής εκπαίδευσης, στο προαύλιο του 2ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων.

Σκοπός είναι με βιωματικό τρόπο, μέσα από παιχνίδι και διασκεδαστικές ασκήσεις, να πάρουν τα παιδιά τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας, ώστε να αντιδρούν σωστά σε επικίνδυνες καταστάσεις, αποκτώντας, από πολύ μικρή ηλικία, κυκλοφοριακή παιδεία.

Ο χώρος στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων επιλέχθηκε ως ο πλέον κατάλληλος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επισκέψεις μαθητών και από άλλα νηπιαγωγεία του Δήμου, στο πλαίσιο προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Για τις ανάγκες του Πάρκου, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή προμήθευσε το σχολείο με 2 αυτοκίνητα, κράνη, σήματα, πινακίδες κυκλοφορίας, φανάρια, μπάρες για διαβάσεις τρένων κλπ.

«Δημιουργήσαμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μέσα στο σχολείο, γιατί θέλαμε να διδαχθούν τα παιδιά, από τη μικρή αυτή ηλικία, με τρόπο βιωματικό, πώς να κινούνται με ασφάλεια στον δρόμο, να περνούν μια διάβαση, να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, να αναγνωρίζουν πινακίδες και σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι κρίσιμο γιατί η χώρα μας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στους δρόμους. Κάθε χρόνο χάνουμε αριθμό ανθρώπων που ισοδυναμεί με τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης » τόνισε ο Γιάννης Κρεμύδας και πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας Χρήστο Παππού για την στήριξή του στην όλη προσπάθεια, την Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων κα Μίνα Πισπιρίγκου και τις Νηπιαγωγούς για την άψογη συνεργασία μας».

Sports in

Λεσόρ: «Απέχουμε ένα ματς από τον τίτλο – Θέλουμε πολύ να πάμε στην κορυφή της Ευρώπης»

Ενθουσιασμένος και ανυπόμονος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Λεσόρ, για τον αυριανό μεγάλο τελικό της Euroleague κόντρα στη Ρεάλ Mαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Μαϊου 2024