Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Vera Wang στα 73 της λέει ότι ο ηλικιακός ρατσισμός είναι «τόσο παλιομοδίτικος»

Η Vera Wang στα 73 της λέει ότι ο ηλικιακός ρατσισμός είναι «τόσο παλιομοδίτικος»

Τα «μυστικά» της εμβληματικής σχεδιάστριας για νεανικότητα περιλαμβάνουν τον ύπνο και τη δουλειά. Αποκαλύπτει ότι πίνει ένα κοκτέιλ βότκα κάθε μέρα.

Η σχεδιάστρια μόδας Vera Wang, της οποίας οι νυφικές συλλογές είναι περιζήτητες σε όλο τον κόσμο, επέκρινε τον ηλικιακό ρατσισμό ως «τόσο παλιομοδίτικο».

Η 73χρονη αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο BBC 100 Women ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να «ξεφύγει πολύ» για να διατηρήσει τη νεότητά της «με φανατικό, εμμονικό τρόπο».

Τα σχόλιά της έρχονται μετά την αίσθηση που προκάλεσε, πριν λίγο καιρό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της με ένα crop top, η οποία έγινε viral επειδή «αψηφά την ηλικία».

Η Γουάνγκ δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε» από την προσοχή που κέρδισε η φωτογραφία, προσθέτοντας: «Δεν θεωρούσα ότι ήμουν ιδιαίτερα τολμηρή».

View this post on Instagram

A post shared by Vera Wang (@verawang)

View this post on Instagram

A post shared by Vera Wang (@verawang)

Ποιο είναι το μυστικό σου;

Η σχεδιάστρια, η οποία έχει δημιουργήσει νυφικά για διασημότητες όπως η Hayley Williams, η Ariana Grande, η Victoria Beckham και η Kim Kardashian, πρόσθεσε ότι από τότε που η φωτογραφία έγινε viral, της έχουν ζητήσει τα «μυστικά» της για τη νεανικότητα.

«Για να είμαι ειλικρινής, ένα από αυτά είναι ο ύπνος» δήλωσε η Γουάνγκ.

Της αρέσει επίσης να πίνει ένα «κοκτέιλ βότκα στο τέλος της ημέρας» για να τη βοηθήσει να «περάσει από ένα πολύ έντονο πρόγραμμα εργασίας σε μια λίγο ιδιωτική ζωή».

Ωστόσο, το «μαγικό της ελιξίριο» για να παραμείνει νεανική είναι «η δουλειά» πρόσθεσε.

View this post on Instagram

A post shared by Vera Wang (@verawang)

Είναι ξεπερασμένος ο ηλικιακός διαχωρισμός

Η Γουάνγκ δήλωσε στο BBC ότι «δεν σκέφτηκε ποτέ τη νεότητα» κατά τη διάρκεια των ετών που εργαζόταν στη μόδα, «πιθανώς επειδή εργάζομαι καθημερινά με τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο».

«Εξαιτίας αυτού, τις φαντάζομαι περισσότερο ως μούσες μου» εξήγησε, προσθέτοντας ότι ήταν «ίσως ένας τρόπος αντιμετώπισης της γήρανσης που είναι παραγωγικός».

Η Γουάνγκ δήλωσε ότι βρίσκει τον ηλικιακό ρατσισμό «τόσο παλιομοδίτικο» επειδή στη ζωή «πρέπει να προσπαθείς και να συνεχίζεις να αναπτύσσεσαι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Εισήλθε στη βιομηχανία της μόδας σε ηλικία 18 ετών ως συντάκτρια στην αμερικανική Vogue, γεγονός που την καθιστά τη νεότερη συντάκτρια στο εμβληματικό περιοδικό μόδας.

View this post on Instagram

A post shared by Vera Wang (@verawang)

Εργάστηκε εκεί για 17 χρόνια, πριν φύγει για να ενταχθεί στον οίκο Ralph Lauren. Μετά από δύο χρόνια, έγινε ανεξάρτητη σχεδιάστρια νυφικών ενδυμάτων σε ηλικία 40 ετών.

Ωστόσο, η μόδα δεν ήταν η καριέρα που επέλεξε η Wang όταν ήταν νεότερη. Από την ηλικία των οκτώ ετών προπονήθηκε ως αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στην ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων των ΗΠΑ.

Αν και ένιωσε «χαμένη» όταν η καριέρα της στο καλλιτεχνικό πατινάζ απέτυχε, η Wang είπε ότι βρήκε όλα όσα αγαπούσε στο πατινάζ στον κόσμο της μόδας.

«Οι επιδείξεις και η μουσική και το μοντάζ και ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα και η αφήγηση ιστοριών» είπε. «Όλα τα πράγματα που αγαπούσα στο πατινάζ, τα πήρα μαζί μου στη μόδα».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024