Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η συμβουλή της Τζέιμι Λι Κέρτις για το γήρας: «Μην παίζεις με το πρόσωπό σου»

Η συμβουλή της Τζέιμι Λι Κέρτις για το γήρας: «Μην παίζεις με το πρόσωπό σου»

Η πρωταγωνίστρια του φρέσκου «Halloween» αγκαλιάζει πλέον τη διαδικασία της ωρίμανσης και ό,τι φέρνει αυτή μαζί της, αλλά δήλωσε ότι δεν το έκανε πάντα. «Το μπότοξ εξαφανίζει τη μεγάλη ρυτίδα; Ναι. Αλλά μετά μοιάζεις με πλαστικό ειδώλιο».

Η ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις αποφάσισε να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της καριέρας της εκεί που ξεκίνησαν όλα, στο Haddonfield, Ill, ένα από τα βασικά σημεία του Halloween.

Σχεδόν 45 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας Halloween, η Κέρτις, 63 ετών σήμερα, επαναλαμβάνει για τελευταία φορά το ρόλο της Λόρι Στρόουντ, αντιμετωπίζοντας τον κατά συρροή δολοφόνο Μάικ Μάγιερς στο τελευταίο μέρος του κινηματογραφικού franchise.

Υποτίθεται ότι είναι η τελευταία της σειράς, η ταινία έχει τον σαφή τίτλο «Halloween Ends».

Αλλά μετά από τέσσερις δεκαετίες και 13 ταινίες, έχει πραγματικά τελειώσει;

«Έχουν βρει έναν πολύ καλό τρόπο να τελειώσει αυτό το θρίλερ» λέει η Κέρτις αναφερόμενη στις πιο πρόσφατες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε. «Κάναμε τρεις ταινίες, νομίζω ότι ολοκληρώνεται η ιστορία με έναν σκοτεινό, ενδιαφέροντα τρόπο».

Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε spoilers, λέμε ότι το Halloween Ends βρίσκει τη Λόρι Στρόουντ σε μια επική μάχη με τη μόνιμη νέμεσή της. Υπάρχουν πολλές ανατροπές στην πλοκή και αναφορές στην κλασική ταινία τρόμου του 1978 που είναι διάσπαρτες σε όλη την ταινία.

Οι οπαδοί των ταινιών Halloween θα είναι πιθανότατα ευχαριστημένοι με όλες τις αναφορές στο πρωτότυπο, οι οποίες μεταξύ άλλων αφιερωμάτων, περιλαμβάνουν την πρωταγωνίστρια του «RHOBH» Kάιλ Ρίτσαρντς, η οποία είχε έναν μικρό ρόλο στο πρώτο Halloween.

Η Κέρτις, η οποία ήταν και παραγωγός της ταινίας, δήλωσε ότι αυτό που της άρεσε περισσότερο στη δημιουργία του Halloween Ends ήταν η σύνδεση που έκανε με τους ανθρώπους, τόσο στα γυρίσματα όσο και εκτός.

«Είμαι η Λόρι Στρόουντ. Εκατομμύρια ανθρώπους που αγαπούν τη Λόρι, άρα αγαπούν κι εμένα. Και, είχα το προνόμιο να δουλέψω με χιλιάδες ανθρώπους που έκαναν αυτές τις ταινίες και τους οποίους θεωρώ φίλους».

Η Κέρτις δήλωσε ότι είναι η πιο «ενθουσιώδης συμμετέχουσα στη διαδικασία» και ότι μεταξύ του συνεργείου που γυρίζει τις ταινίες και του κοινού που έρχεται να τις δει «υπάρχει ένας κύκλος δημιουργικότητας και είναι όμορφος».

Οι συμβουλές για τη γήρανση που δίνει η Κέρτις στις κόρες της

Εκτός από την υποκριτική, η Κέρτις έχει επικρίνει ανοιχτά όλα αυτά τα χρόνια τα στίγματα που συνδέονται με τη γήρανση και την κουλτούρα που ενθαρρύνει τις γυναίκες να φαίνονται νέες με κάθε κόστος. Είναι περήφανα «υπέρ της γήρανσης».

Γι’ αυτό και η συμβουλή της προς τις κόρες της καταλήγει στο εξής: «Μην πειράζετε το πρόσωπό σας».

Έχοντας υποκύψει και η ίδια στην πίεση είπε ότι έχει κάνει διάφορες αισθητικές επεμβάσεις, αλλά αντί να την κάνουν να νιώθει καλύτερα με τον εαυτό της, την έκαναν να νιώθει χειρότερα.

«Έκανα πλαστική χειρουργική. Έβαλα μπότοξ στο πρόσωπό μου. Το μπότοξ εξαφανίζει τη μεγάλη ρυτίδα; Ναι. Αλλά μετά μοιάζεις με πλαστικό ειδώλιο».

Ευτυχώς, θεωρεί τα παιδιά της «προσγειωμένους ανθρώπους» που ζουν το έργο της ζωής με τον δικό τους τρόπο και το δικό τους μυαλό.

Και παρόλο που θέλει να είναι ευτυχισμένοι, η Κέρτις είπε ότι είναι πιο σημαντικό να πηγαίνουν για ύπνο κάθε βράδυ νιώθοντας ικανοποιημένοι με αυτό που έχουν συνεισφέρει στην «ανθρώπινη φυλή».

«Η ευτυχία είναι μια δύσκολη λέξη, επειδή η ζωή είναι πόνος» είπε. «Θέλω να είναι ικανοποιημένοι. Θέλω να νιώθουν ότι αυτό που κάνουν έχει σημασία, ότι αυτό που κάνουν έχει αξία».

Εξισορροπώντας την αρνητικότητα με την καλοσύνη

Η Κέρτις είναι επίσης παθιασμένη με την προώθηση της καλοσύνης. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του 2022 «Everything Everywhere All at Once» έστειλε σε όλους όσους συμμετείχαν στην ταινία ένα αντίγραφο μιας αφίσας που κρεμόταν στην κουζίνα της ως ένδειξη συνύπαρξης.

«Δεν είμαι μια Πολυάννα», δήλωσε η Κέρτις. «Γίνονται πόλεμοι, υπάρχουν παιδιά που πεθαίνουν από καρκίνο κάθε μέρα. Η ζωή είναι πόνος. Όποιος λέει το αντίθετο, κάτι πουλάει».

«Αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία» είπε «και αυτή η ισορροπία προέρχεται από την καλοσύνη».

Το υπέροχο μυαλό της Κέρτις

Κόρη των θρυλικών ηθοποιών του Χόλιγουντ Τζάνετ Λι (Psycho) και Tόνι Κέρτις (Some Like it Hot), η Τζέιμι Λι έπαιξε σε μερικούς δευτερεύοντες ρόλους πριν κερδίσει το ρόλο της Λόρι Στρόουντ στην ταινία Halloween του Τζον Κάρπεντερ το 1978.

Έκτοτε, έχει εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες, μεταξύ άλλων σε κλασικές ταινίες όπως τα A Fish Called Wanda, True Lies και My Girl. Η Κέρτις είναι επίσης συγγραφέας 12 μπεστ-σέλερ παιδικών βιβλίων που επικεντρώνονται στη θετικότητα και στην αντιμετώπιση κοινών παιδικών θεμάτων.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024