Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζέιμι Λι Κέρτις: «Έχω μια τρανς κόρη. Υπάρχουν απειλές κατά της ζωής της, απλώς κατά της ύπαρξής της ως ανθρώπου»

Τζέιμι Λι Κέρτις: «Έχω μια τρανς κόρη. Υπάρχουν απειλές κατά της ζωής της, απλώς κατά της ύπαρξής της ως ανθρώπου»

Η σπουδαία ηθοποιός του Χόλιγουντ μιλάει για τους αγώνες που αντιμετωπίζει καθημερινά η κόρη της και άλλα μέλη της τρανσέξουαλ κοινότητας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της η 63χρονη ηθοποιός αποκάλυψε ότι τα «ουρλιαχτά» τα οποία την έχουν ονομάσει «βασίλισσα των κραυγών» καθώς και τα συναισθήματα που επιδεικνύει στις ταινίες της προέρχονται από μια γνήσια πηγή φόβου.

Η Κέρτις περιέγραψε τον εαυτό της ως «απίστευτα συναισθηματική» και δήλωσε ότι είχε τόση επιτυχία στο είδος του τρόμου επειδή οι αντιδράσεις της είναι «αληθινές». Εξήγησε ότι η ευαισθησία της της επιτρέπει να αντλεί στοιχεία από τα πραγματικά προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας σήμερα.

«Υπάρχουν πραγματικές απειλές» είπε. «Έχω μια τρανς κόρη. Υπάρχουν απειλές κατά της ζωής της, απλώς κατά της ύπαρξής της ως ανθρώπου. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να την εξοντώσουν, και ανθρώπους σαν κι αυτήν».

Η 26χρονη κόρη της, Ρούμπι Γκεστ, από τον σύζυγό της Κρίστοφερ Γκεστ, αποκάλυψε δημοσίως ότι είναι τρανσέξουαλ το 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η Κέρτις συνέκρινε την τρανσφοβία με τον φασισμό. Είπε: «Λες και δεν έχουμε μάθει ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτού. Η εξόντωση των ανθρώπων. Αυτό είναι τρομακτικό».

Αναφερόμενη στον εαυτό της σε τρίτο πρόσωπο, συνέχισε: «Έτσι, η Τζέιμι Λι Κέρτις είναι φοβισμένη, και θα πρέπει να είστε κι εσείς».

Στη συνέχεια ενθάρρυνε τους ανθρώπους να μιλήσουν κατά της τρανσφοβίας.

«Η Τζέιμι Λι Κέρτις έχει φωνή και προσπαθεί να τη χρησιμοποιήσει, και θα έπρεπε να το κάνετε κι εσείς» είπε. «Και έτσι αλλάζουμε τα πράγματα: τα σκεφτόμαστε, μαθαίνουμε γι’ αυτά και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τη φωνή μας για να τους δώσουμε προσοχή και να τα καταπολεμήσουμε».

Πέρυσι, η Ρούμπι και η διάσημη μαμά της μίλησαν στο People για το coming out της στους γονείς της.

«Ήταν τρομακτικό – μόνο και μόνο το γεγονός ότι τους έλεγα κάτι για μένα που δεν γνώριζαν» θυμάται η Ρούμπι. «Ήμουν φοβισμένη αλλά δεν ανησυχούσα. Με είχαν αποδεχτεί τόσο πολύ σε όλη μου τη ζωή»

Η Ρούμπι έστειλε ένα μήνυμα στη μητέρα της, αφού αρχικά είχε προγραμματίσει να μοιραστεί τα νέα με τους γονείς της στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες. Η Κέρτις δήλωσε ότι δάκρυσε τη στιγμή που η κόρη της έκανε coming out.

Η Κέρτις μοιράστηκε ότι έχει κάνει λάθη, όμως παράλληλα ήταν υποστηρικτική προς την κόρη της.

«Είναι σαν να μιλάς μια νέα γλώσσα» είπε στο People. «Είναι σαν να μαθαίνεις νέα ορολογία και λέξεις. Είμαι αρχάρια σε αυτό. Δεν είμαι κάποια που προσποιείται ότι ξέρει πολλά γι’ αυτό. Και θα τα θαλασσώσω, θα κάνω λάθη. Θα ήθελα να προσπαθήσω να αποφύγω να κάνω μεγάλα λάθη».

Τον Μάιο, η Ρούμπι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τη σύντροφό της Κίνθια σε μια τελετή με στολές μεταμφίεσης που πραγματοποιήθηκε στην αυλή της Κέρτις.

Η περήφανη μητέρα ξετρελάθηκε με τον γάμο ενώ ανέβασε το ευχάριστο γεγονός στο Instagram.

Η Ρούμπι και η αδελφή της Άνι Γκεστ, 35 ετών, συνόδευσαν τη μαμά τους στην πρεμιέρα του κόκκινου χαλιού της νέα της ταινίας, «Halloween Ends», στις 12 Οκτωβρίου. Η ταινία θα είναι η τελευταία εμφάνιση της Κέρτις σε ένα franchise τρόμου που διήρκεσε δεκαετίες.

Η Κέρτις πόζαρε μαζί με τις δύο κόρες της, ενώ οι τρεις του κρατούσαν τα χέρια τους μεταξύ τους. Η ηθοποιός δημοσίευσε μια φωτογραφία των τριών τους στο Instagram. Η λεζάντα έλεγε: «Η οικογένειά μου. Η πιο περήφανη μητέρα. Αγάπη και υποστήριξη».

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, η Κέρτις προωθούσε την επερχόμενη ταινία της, αλλά χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να ασχοληθεί με κοινωνικά ζητήματα και καταδίκασε τα πρόσφατα αντισημιτικά tweets του Κάνιε Γουέστ.

Η Κέρτις δήλωσε ότι ξέσπασε σε δάκρυα μόλις είδε το μήνυμα μίσους. «Ξύπνησα και ξέσπασα σε δάκρυα. Θάνατος στους Εβραίους; Τι λέει;».

Χαρακτήρισε το tweet του «αποτρόπαιο» και είπε ότι ελπίζει ο ράπερ «να ζητήσει βοήθεια».

«Είναι κακό που ο φασισμός βρίσκεται σε άνοδο σε όλο τον κόσμο» είπε. «Αλλά στο Twitter, σε μια παγκόσμια πλατφόρμα, να το δηλώνει κανείς αυτό; Λες και οι Εβραίοι δεν έχουν περάσει αρκετά δύσκολα;».

Ο λογαριασμός του Γουέστ στο Instagram έχει περιοριστεί για άλλες προβληματικές αναρτήσεις και ένας εκπρόσωπος του Twitter επιβεβαίωσε στις 9 Οκτωβρίου ότι ο λογαριασμός του έχει κλειδωθεί για παραβίαση των αρχών πολιτικής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024