Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δείπνησε σε μια μέρα σε 18 εστιατόρια με αστέρια Michelin

Δείπνησε σε μια μέρα σε 18 εστιατόρια με αστέρια Michelin

Ο Eric Finkelstein χρειάστηκε 14 μήνες για να προετοιμάσει την αποστολή του που του χάρισε μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες. Δείπνησε στα 18 καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης σε 24 ώρες.

Μέσα σε 24 ώρες ο Eric Finkelstein κατάφερε να δειπνήσει σε 18 από τα πιο φημισμένα και βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια. Ο ίδιος κέρδισε μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες και πλέον σκέφτεται το επόμενο project. Αυτή τη φορά ελπίζει να το πραγματοποιήσει με την κοπέλα του. Δεν αποκαλύπτει όμως την ιδέα.

Ήταν τον Οκτώβριο που ο 34χρονος Eric Finkelstein ξεκίνησε την αποστολή του. Είχε χρειαστεί 14 μήνες για να σχεδιάσει το εκκεντρικό κατόρθωμά του. Θα έτρωγε μέσα σε 24 ώρες σε 18 από τα πιο φημισμένα και βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια.

Έπρεπε να εξασφαλίσει βέβαια κρατήσεις σε 18 από τα καλύτερα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος μάλιστα, μιλώντας στο CNN, απέδωσε στον σχεδιασμό το μεγαλύτερο μέρος του κατορθώματός του. Και αυτό γιατί χρειάστηκε να πείσει τα εστιατόρια να συμφωνήσουν να το κάνουν και να βρει μια λογική διαδρομή που να λειτουργεί.

Η ιδέα του, που αναγνωρίστηκε τον περασμένο μήνα και επίσημα από το Guinness World Records (GWR), προέκυψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είχε μετακομίσει και αφού επέστρεψε προσωρινά το 2021, συνέταξε μια λίστα με τα κορυφαία εστιατόρια στα οποία σκόπευε να απολαύσει το γεύμα του.

Ο Eric Finkelstein αφιέρωσε σε κάθε εστιατόριο 30 με 45 λεπτά. Με τα πόδια, το ποδήλατο ή το μετρό πήγαινε από το ένα στο άλλο. Η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν αν θα υπήρχε χρόνος αναμονής σε κάποιο εστιατόριο ή αρκετή κίνηση στο δρόμο. Παρά τις όποιες δυσκολίες, τα κατάφερε. «Είστε πλέον ο κάτοχος του τίτλου των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες» έγραφε χαρακτηριστικά το email που του έστειλαν στις 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη Washington Post.

Αυτό βέβαια δεν ήταν το πρώτο του ρεκόρ, καθώς έχει στο ενεργητικό του δύο ακόμα. Εκείνα αφορούσαν το πινγκ πονγκ, άθλημα στο οποίο αγωνιζόταν κατά το παρελθόν. «Μου άρεσε η ιδέα. Συνδύαζε την αγάπη μου για το ενδιαφέρον φαγητό, να δημιουργώ μια λίστα και να εργάζομαι σε ένα project».

Το challenge και τα χαμένα αστέρια Michelin

Όταν ο Eric Finkelstein τελείωσε την τελευταία μπουκιά από μία αλμυρή ιαπωνική κρέμα με αυγά ήξερε πως τα έχει καταφέρει. Eίχε επιλέξει το συγκεκριμένο πιάτο στο πολυτελές εστιατόριο σούσι Noda στη Νέα Υόρκη.

Ήταν το 18ο εστιατόριο στο οποίο είχε δειπνήσει εκείνη την ημέρα. Λίγες ημέρες μετά, τα Παγκόσμια βραβεία Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσαν ότι ο είχε σπάσει ρεκόρ καθώς είχε επισκεφτεί τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin μέσα σε 24 ώρες.

Ανάμεσα στα πιάτα που δοκίμασε ήταν σαλάτα με ψητό αβοκάντο (36 δολάρια) στο Le Pavillon, χαβιάρι και βατόμουρα. Στη συνέχεια έφαγε στρείδια, χτένια σχάρας και μπριζόλα ταρτάρ. Ο συνολικός λογαριασμός του από τα πιο περιζήτητα εστιατόρια της πόλης έφτασε τα 494 δολάρια.

Ο Eric Finkelstein είχε επικοινωνήσει με περισσότερα από 80 εστιατόρια. Είχε πάρει απάντηση μόνο από τα 10. Τέσσερα από αυτά έχασαν το αστέρι τους όταν ο οδηγός Michelin ανακοίνωσε τις επιλογές του για το 2022. Μόλις 20 ημέρες πριν από την επίσημη προσπάθειά του.

Άρχισε τότε να επικοινωνεί μανιωδώς με άλλα εστιατόρια και κατάφερε να εξασφαλίσει αρκετές κρατήσεις για το challenge του που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου.

«Χόρτασα πραγματικά» θα πει αργότερα στο CNN. Την επόμενη μέρα βέβαια, όπως σημείωσε γελώντας, δεν έφαγε σχεδόν τίποτα.

Τα γεύματα του ανήλθαν σε περίπου 5.000 θερμίδες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι 8.000 – 10.000 θερμίδες κατανάλωνε κάποτε μέσα σε μία ημέρα ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση Michael Phelps.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024