Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη γειτονιά του Αντετοκούνμπο η αλληλεγγύη έσωσε ένα προσφυγόπουλο από την αστεγία

Στη γειτονιά του Αντετοκούνμπο η αλληλεγγύη έσωσε ένα προσφυγόπουλο από την αστεγία

Ένα ανεκτίμητο χριστουγεννιάτικο δώρο δέχθηκε ο 10χρονος P. από την Αφρική που «εδώ και ένα χρόνο και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους εφιάλτες του».

To θαύμα των Χριστουγέννων ή η μαγεία της αλληλεγγύης;

Μαθήματα ζωής μοιράζουν δάσκαλοι και συμμαθητές ενός 10χρονου προσφυγόπουλου από την Αφρική που βρέθηκε χωρίς σπίτι μετά την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων ESTIA.

Ειδικότερα, ένα ανεκτίμητο χριστουγεννιάτικο δώρο δέχθηκε ο 10χρονος P. από την Αφρική που «εδώ και ένα χρόνο και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους εφιάλτες του».

Αφού ο 10χρονος κινδύνεψε να εκτοπιστεί σε καταυλισμό απομακρυσμένο από την Αθήνα, γονείς και δάσκαλοι κατάφεραν να αποκαταστήσουν την οικογένεια σε νέο σπίτι.

Παράλληλα, τους προσέφεραν τα απαραίτητα για το νέο τους ξεκίνημα.

Η ιστορία του Ρ.

Ο δάσκαλος του Ρ. μοιράστηκε με τον κόσμο την ιστορία του μικρού Ρ., του μικρού μαθητή που φοιτά στο 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, στα Σεπόλια, τη γειτονιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Μπροστά στα μάτια του κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου ο πατέρας και ο αδελφός του. Η μητέρα του κακοποιήθηκε αλλά επέζησε και μαζί με τα αλλά 2 του αδέλφια προσπαθησαν να διαφύγουν.

Στα νερά της Μεσογείου μπροστά στα μάτια του πνίγηκε ο αδελφός του.

Εδώ και 1 χρόνο είναι μαθητής μας και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους εφιάλτες του και την κατάθλιψη του ενώ σύμφωνα με τον δάσκαλο του παρουσιάζει επιλεκτική αλαλία.

Οι αλληλέγγυοι τους βοήθησαν να βρουν ένα φτηνό σπιτάκι στην περιοχή για να συνεχίσει το παιδί να πηγαίνει στο ίδιο σχολείο. Γονείς και δάσκαλοι μάζεψαν χρήματα και τα μετατρέψαμε σε δωροεπιταγές σουπερμάρκετ, γλυκά, δώρα και ρούχα.

Άλλο μέλος της σχολικής κοινότητας ανέλαβε τη μετακόμιση τους και άλλοι τους χάρισαν τηλεόραση και αλλά απαραίτητα είδη, ενώ βρήκαν και δουλειά στη μητέρα.

Ο 10χρονος επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παίδων ώστε να αρχίσει να αντιμετωπίζει τα ψυχολογικά προβληματα που φαίνεται να φούντωσαν με τις εξελίξεις.

«Κάτι επρεπε να κάνουμε!! Απέναντι στο ρατσισμό, στο φασισμό και στον εθνικισμό η απάντηση είναι η αλληλεγγύη!! Και πιστέψτε με είναι οτι πιο δυνατό υπάρχει στον πλανήτη!!!» γράφει ο δάσκαλος του στο Facebook.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024