Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sexting: Μια στις τρεις γυναίκες που στέλνουν nudes το κάνει επειδή νιώθει «υποχρεωμένη»

Sexting: Μια στις τρεις γυναίκες που στέλνουν nudes το κάνει επειδή νιώθει «υποχρεωμένη»

Ο πιο συνηθισμένος λόγος, που επιλέχθηκε από λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων, ήταν επειδή το έβλεπαν ως «υποχρέωση»

Οι γυναίκες που στέλνουν nudes συνήθως το κάνουν επειδή αισθάνονται ότι αυτό περιμένουν οι άντρες από αυτές, αποκάλυψε μια μελέτη.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα-Λίνκολν χρησιμοποίησαν ερωτηματολόγια για να ανακαλύψουν γιατί οι νεαρές γυναίκες στις ΗΠΑ έστελναν γυμνές φωτογραφίες σε άνδρες.

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές sexting που πρέπει να δοκιμάσετε

Ο πιο συνηθισμένος λόγος, που επιλέχθηκε από λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων, ήταν επειδή το έβλεπαν ως «υποχρέωση ή μέρος της ρομαντικής σχέσης», σύμφωνα με την Daily Mail.

Τι είναι το sexting;

Το Sexting ορίζεται ως η αποστολή ή η λήψη γυμνών ή μερικώς γυμνών εικόνων ή σεξουαλικών γραπτών μηνυμάτων σε άλλους μέσω γραπτών μηνυμάτων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εφαρμογών ή άλλων μορφών επικοινωνίας, όπως email.

Πολλές μελέτες αξιολογούν το sexting μόνο ως αποστολή ή λήψη γυμνών εικόνων, ενώ ορισμένες αξιολογούν επίσης βίντεο και σεξουαλικά ρητά γραπτά μηνύματα.

Ποια τα κίνητρα;

«Οι γυναίκες στέλνουν συχνά σεξουαλικές γυμνές εικόνες σε άνδρες, αλλά τα κίνητρα των γυναικών για να στείλουν γυμνά είναι ασαφή», λένε οι ερευνητές.

«Διαπιστώνουμε ότι οι γυναίκες δεν στέλνουν απερίσκεπτα εικόνες του σώματός τους σε άλλους, αλλά αντιθέτως έχουν πλήρη επίγνωση των κινήτρων τους».

Όπως έχουν συζητήσει προηγούμενες μελέτες, το sexting είναι ένας ευρύς όρος και μπορεί να περιλαμβάνει σεξουαλικό κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο ή ακόμα και βίντεο σε live streaming.

Οι 207 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν όλες φοιτήτριες από τις ΗΠΑ, ηλικίας μεταξύ 19 και 27 ετών, που είχαν στείλει τουλάχιστον ένα γυμνό στη ζωή τους.

Τα γυμνά ορίστηκαν ως «σεξουαλικές φωτογραφίες του σώματός σας, ή ενός συγκεκριμένου μέρους του σώματος, στο οποίο είστε εντελώς ή μερικώς γυμνοί».

Οι λόγοι που έστελναν τις nudes περιελάμβαναν «πίεση από φίλους», ή ότι «τους ζητούσαν επανειλημμένα», ή «να είσαι διασκεδαστική στο φλερτ» και «ως σέξι δώρο για κάποιον».

Συνολικά, το πιο κοινό κίνητρο με διαφορά, που επιλέχθηκε από το 35,3 τοις εκατό των συμμετεχόντων, ήταν ότι ήταν το «νορμάλ» που περιμένει κάποιος.

Η μουσική ως μέσο ενθάρρυνσης

Σε στίχους τους καλλιτέχνες όπως ο Drake και η Beyoncé ενθαρρύνουν το sexting στα έφηβα αγόρια, αλλά όχι στα κορίτσια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν μηνύματα που στέλνονταν μεταξύ έφηβων κοριτσιών και αγοριών ενώ αναζητούσαν σεξουαλικούς στίχους στους αγαπημένους μουσικούς τους καλλιτέχνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024