Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πασίγνωστος τραγουδιστής κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις - Γυναίκα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Πασίγνωστος τραγουδιστής κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις – Γυναίκα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

Οι μαρτυρίες τους σοκάρουν...

Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει τις τελευταίες ημέρες ο τραγουδιστής των Arcade Fire, Win Butler, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από τέσσερα άτομα, ηλικίας 18 έως 23 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, τρεις γυναίκες και ένα genderfluid άτομο κατηγορούν τον τραγουδιστή ότι εκμεταλλεύτηκε τη φήμη του και τη συμπάθειά τους, για να τους στέλνει ανάρμοστα σεξουαλικά μηνύματα.

Τα μηνύματα στάλθηκαν μεταξύ 2015 και 2020 όταν ο τραγουδιστής ήταν 34 και 39 ετών. Μάλιστα, το τρίτο άτομο κατηγορεί τον τραγουδιστή και για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Μπάτλερ αρνείται τους ισχυρισμούς και ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις ήταν συναινετικές, προσθέτοντας: «Είναι ειλικρινά απλά λάθος, για οποιονδήποτε να υπονοεί το αντίθετο».

Σε δήλωσή του, ο Butler -ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Regine Chassagne- δήλωσε ότι «λυπάται πολύ σε όποιον έχω πληγώσει με τη συμπεριφορά μου».

Σε δήλωση, όμως, προέβη και η σύζυγος του Butler, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Ξέρω τι έχει στην καρδιά του και ξέρω πως πότε δεν θα άγγιζε γυναίκα χωρίς τη συναίνεσή της και είμαι σίγουρη ότι δεν το έκανε. Έχει χάσει τον δρόμο του και τον έχει ξαναβρεί. Τον αγαπώ και αγαπώ την ζωή που έχουμε δημιουργήσει».

Απαιτούσε sexting και έστελνε ανάρμοστα πράγματα

Οι Λίλι (σ.σ. το genderfluid άτομο έχει επιλέξει να αναφέρονται σε αυτό με they/them) γνωρίστηκαν με τον Win Butler, σε μία συναυλία των Arcade Fire το 2015 και αφού έδωσαν στον μουσικό μία επαγγελματική του κάρτα, ο Μπάτλερ επικοινώνησε μαζί τους και έκτοτε ξεκίνησε μία επαφή ανάμεσα στους δύο, η οποία ωστόσο από την πλευρά των Λίλι έμοιαζε να έχει φιλικές προθέσεις, αλλά όχι και από του Butler.

Μεταξύ άλλων, οι Λίλι υποστηρίζουν πως στην επιστροφή από μία έξοδό τους για φαγητό, ο Butler έβαλε το χέρι του στον καβάλο τους χωρίς να υπάρχει συναίνεση.

Η Στέλλα (σ.σ. όλα τα άτομα χρησιμοποίησαν ψευδώνυμα για να μιλήσουν) υποστηρίζει πως το 2016, όταν αυτή ήταν φοιτήτρια Καλών Τεχνών στο Μόντρεαλ, παρευρέθηκαν και οι δύο σε ένα κοινό event. Λίγο αργότερα ο Butler ξεκίνησε να έχει διαδικτυακή επικοινωνία μαζί της. Όπως όμως λέει η γυναίκα, ύστερα από λίγο ο τότε 36χρονος άρχισε να γίνεται πιεστικός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Στέλλα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, όπως όμως λέει, αυτό δεν σταμάτησε τον Butler από το να στέλνει απρεπή μηνύματα.

Ακόμα, η Σάρα και η Φιόνα -η άλλη γυναίκα που καταγγέλλει παρενόχληση- μίλησαν στο Pitchfork για περιστατικά που συνέβησαν το 2018 και το 2017, όταν ήταν 23 και 20 χρονών, αντίστοιχα. Και στις δύο περιπτώσεις, η επικοινωνία με τις νεαρές γυναίκες ξεκίνησε διαδικτυακά.

Η Σάρα υποστηρίζει πως ο Butler τής ζητούσε να στείλει σεξουαλικές φωτογραφίες και βίντεο, κάτι που την έκανε να νιώθει εξαιρετικά άβολα, αλλά που εν τέλει έκανε, ενώ ο μουσικός έστελνε επίσης χωρίς συναίνεση φωτογραφίες των γεννητικών του οργάνων (κάτι το οποίο υποστηρίζει και η Φιόνα πως συνέβαινε στην περίπτωσή της).

Η Φιόνα ξεκίνησε επίσης να έχει διαδικτυακή επικοινωνία με τον Butler, με την επικοινωνία αυτή να «επεκτείνεται» και στην πραγματική ζωή. Παρόλα αυτά, η γυναίκα, ύστερα από μία συνάντησή τους το 2017, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Όπως λέει, ένιωθε άσχημα με το γεγονός ότι έπρεπε η σχέση να είναι κρυφή και ήταν «η άλλη», με την έλλειψη ορίων και με το ότι παραμέριζε τις δικές της ανάγκες.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024