Η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Θανάσης Σαράντος σε ιστορίες Μπρεχτ στο θέατρο Φούρνος
Στο επίκεντρο σκηνές και τραγούδια από την εμβληματική «Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της», αλλά και έργα όπως «Οι ιστορίες του κύριου Κ», το «Ρομάντζο της Πεντάρας» αναδεικνύεται ο διαχρονικός λόγος του Μπρεχτ.
Η μουσικοθεατρική βραδιά, αφιερωμένη στον Μπέρτολτ Μπρεχτ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 στις 23:30 στο θέατρο Φούρνος, από την εταιρία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον». Μια παράσταση εν εξελίξει με ζωντανή μουσική επί σκηνής και δύο ηθοποιούς, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια συνομιλία με το κοινό με άξονα τους πολιτικοκοινωνικούς μηχανισμούς που σκιαγραφούνται στο έργο του μεγάλου Γερμανού δραματουργού.
Δωρέαν εορταστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Λόγος σύγχρονος και εμβληματικός
Η «Μάνα Κουράγιο» θα μπορούσε να είναι και η Ελλάδα του σήμερα εν μέσω μιας παγκόσμιας παλινωδίας που ενισχύει η διεθνή πολεμική ένταση και οι οικονομικές αναταράξεις που όλοι βιώνουμε. Ο λόγος του Μπρεχτ μιλά για την γενιά που πουλά απροκάλυπτα τις επόμενες γενιές για χάρη μιας εγωιστικής «επιβίωσης» όπου οι λαοί – θύματα μιας ανελέητης παγκοσμιοποίησης καταντούν έρμαιο των φασισμών, θηριωδιών, πολέμων και της οικολογικής καταστροφής. Η αντιηρωίδα του Γερμανού δραματουργού με απροσποίητο χιούμορ αποκαλύπτει στο κοινό τούς μηχανισμούς για το πώς γίνονται οι πόλεμοι, πώς λειτουργεί γενικώς η εξουσία δηλαδή θέματα που απασχολούν διαχρονικά την ανθρώπινη περιπέτεια.
Παράλληλα, στις «Ιστορίες του κυρίου Κ» μια σειρά καταστάσεις και γεγονότα όπως : η ανεργία, η λιτότητα, ο πόλεμος, η βία κτλ παίρνουν την μορφή φυσικών φαινομένων για τον μέσο άνθρωπο, ενώ στο «Ρομάντζο της Πεντάρας», ο λόγος του Μπρεχτ επικεντρώνεται στο βίο και την πολιτεία του Μακήθ, (ο οποίος επιτέλους απομακρύνεται από το εγκληματικό παρελθόν του, φορά κοστούμι και γίνεται «επιχειρηματίας», μιας και αυτό είναι πιο κερδοφόρο.
Άραγε τι είναι ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;

Ταυτότητα της παράστασης
«Μάνα Κουράγιο και άλλες ιστορίες του Μπρεχτ»
Δραματουργική επιμέλεια-σκηνοθεσία-φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος
Με τους: Μάνια Παπαδημητρίου, Θανάση Σαράντο
Μουσικός επί σκηνής: Kωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Φωτογραφίες-προβολές: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Πληροφορίες
Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου:
8€ (κανονικό), 5€ (μειωμένο)
Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια
Για τηλεφωνικές κρατήσεις και πληροφορίες παραστάσεων:
210.64.60.748
- «Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου»: Μια παράσταση για τη ζωή της πεζογράφου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (9/5): Πού θα δείτε τον τελικό της ΑΕΚ στο BCL και τα play out της Super League
- Από το Σίδνεϊ βρέθηκε άστεγος στη Μεταμόρφωση – Το τελευταίο μήνυμα του Ηλία Πανταζή πριν χαθούν τα ίχνη του
- Θρίλερ με το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα – Στις Ένοπλες Δυνάμεις η έρευνα για την κινητή βόμβα με τα εκρηκτικά
- Άννα Μαρία Βέλλη: Παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, Άκη Σβολάκη – Οι φωτογραφίες του γάμου
- Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ – Κοντράρεται με την «πρωτάρα» Ρίτας για την κούπα του BCL
- Ο πληθωρισμός εκτινάσσεται στο 5,4%, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει την ακρίβεια
- «Tο μπολάκι με τα κοσμήματα που το έχετε;» – Οι διάλογοι από τη δράση της σπείρας που εξαπατούσε πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442