Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δωρέαν εορταστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Δωρέαν εορταστικές εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Οι θερμοκρασίες των φετινών Χριστουγέννων επιτρέπουν βόλτες στην εορταστική πόλη και στους δήμους της Αττικής.

Καθημερινά από τα μέσα Δεκέμβρη και για ένα μήνα στην πόλη πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες δράσεις για όλη την οικογένεια, χωρίς είσοδο.

Πλατεία Συντάγματος

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 11.00, τα Φωτεινά μουσικά Χριστούγεννα από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος με αγαπημένες μελωδίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος και Διονύσης Σαββόπουλος.

Από τις 14.00, όσοι βρεθούν στο Σύνταγμα θα «ταξιδέψουν» στα 60s μέσα από τα αξεπέραστα και διαχρονικά τραγούδια των Beatles που θα ερμηνεύσουν οι The Peppers Beatles Tribute Band με την παραδοσιακή φόρμα ενός ροκ συγκροτήματος: κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο, τύμπανα και, φυσικά, τέσσερις φωνές.

Στις 18.00, η Ευρυδίκη συναντά επί σκηνής τον Μύρωνα Στρατή και στήνουν μαζί ένα ξεχωριστό live party με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία και ευφάνταστες διασκευές σε αγαπημένα pop και rock κομμάτια.
21/12 στις 11.00, 14.00, 18.00
Πλατεία Συντάγματος, Σύνταγμα

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις στους συνανθρώπους της πόλης

Πολυχώρος «Άννα & Μαρία Καλουτά»

19.30| «Τα δικά μας Χριστούγεννα»
Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια.
Τραγούδια και κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Χίο. Ένας ηθοποιός, δύο τραγουδιστές και πέντε μουσικοί παρουσιάζουν στοιχεία, ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων Ελληνικών και Κυπριακών πόλεων και χωριών. Κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά ηχούν κατά τη διάρκεια της παράστασης και μέσα από ευφάνταστα κείμενα διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Πολυχώρος «Άννα και Μαρία Καλουτα» Δήμου Αθηναίων, Τιμοκρέοντος 6Α , Αγ. Σώστης – Νέος Κόσμος

Womanifesto II, της Έφης Σπύρου στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη

Η εικαστικός Έφη Σπύρου και η ομάδα της RUNONART ΑΜΚΕ, προσκαλεί στο σύνολο 30 γυναίκες δημιουργούς από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ για να γράψουν και να παρουσιάσουν το δικό τους μανιφέστο δίνοντας για ένα λεπτό on camera την δική τους διακήρυξη στις προκλήσεις των καιρών.

Το project WOMANIFESTO ξεκίνησε την παρθενική του κινηματογραφική παραγωγή στο Θερμοκήπιο Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών αρχικά με δεκαπέντε γυναίκες δημιουργούς, ως WOMANIFESTO I, τον Οκτώβριο του 2021 και συνέχισε με ακόμα δεκαπέντε δημιουργούς, ως WOMANIFESTO II, τον Οκτώβριο του 2022.

Στο WOMANIFESTO I, συμμετέχουν οι δημιουργοί: Άγκατα Δαρλάση, Βαρβάρα Ρούσσου, Έλενα Τοπαλίδου, Ευτυχία Παναγιώτου, Μάρω Μιχαλακάκου, Μάρω Φασουλή, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Νεφέλη Σαρρή, Πωλίνα Κρεμαστά, Παυλίνα Μάρβιν, Ράνια Μπέλλου, Τώνια Τζιρίτα Ζαχαράτου, Μαρία Γιαγιάννου, Χρύσα Βαλσαμάκη και Έφη Σπύρου (Ελλάδα)

Στο WOMANIFESTO IΙ, συμμετέχουν οι δημιουργοί: Tamar Raban (Ισραήλ), Enact Theatre [Έλενα Καλλινίκου& Μαρίνα Μακρή], Λία Χαράκη, Νάγια Τ. Καρακώστα, (Κύπρος) και οι δημιουργοί Άρτεμις Παναγιωτίδου, Ελευθερία Καζανά, Έρη Δημητριάδη, Ελένη Πανουκλιά, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρία Παπαφίγκου, Μαρία Σιόρμπα, Μαρία Παπαποστόλου & Νατάσα Μπιζά και Σταυρούλα Σιάμου (Ελλάδα)

Τα φιλμ WOMANIFESTO I&ΙΙ θα προβληθούν ως ενιαία προβολή στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Αθήνα, σε μία βραδιά γιορτή στις 21 Δεκεμβρίου του 2022 (20.30 και 21.30)

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Οι επίδοξοι πατινέρ έχουν την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών με τη μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού Τοποθετημένο. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

Η έκθεση Αναπαράσταση του  Θ. Αγγελόπουλου

Η πρώτη ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Αναπαράσταση έγινε ο πυρήνας του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως μια κομβική έννοια που συμπυκνώνει και εκφράζει το πώς βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Στο σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αλλά και στην τέχνη γενικότερα, η αναπαράσταση ταυτίζεται με την ανθρώπινη ερμηνεία της πραγματικότητας και της ίδιας της ζωής.

Η έκθεση εξερευνά τις διαφορετικές παραλλαγές και αποδόσεις της αναπαράστασης: την ανασύσταση, την αναθέσπιση και την ανακατασκευή. Στο πλαίσιο της έκθεσης, δώδεκα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αντλούν έμπνευση από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αγγελόπουλου και στοχάζονται στις μορφές, το περιεχόμενο και τα όρια που συνοδεύουν τη διαδικασία της αναπαράστασης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αναστασίου, Ειρήνη Ευσταθίου, Αντώνης Θεοδωρίδης, Ναταλία Μαντά, Αντώνης Ντόνεφ, Βιβή Παπαδημητρίου, Larry Amponsah, Andrew Pierre Hart, το καλλιτεχνικό δίδυμο Hippolyte Hentgen (Lina Hentgen και Gaëlle Hippolyte), Magdalena Karpinska και Asako Masunouchi.

The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς) στον 1 όροφο, Αθήνα

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο, 12:00-20:00

Η Έκθεση Μυστήριο_29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο

Aπό τις 14 Δεκεμβρίου 2022 έως 19 Φεβρουαρίου 2023 οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια σπάνια εξερεύνηση στα Μυστήρια και τη μοναδικότητά της, σε μια ξεχωριστή συνάντηση προσωπικής αφήγησης και συλλογικής μνήμης.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ερατώ Κουτσουδάκη
Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi

Παλαιό Δημαρχείο: Νικολαϊδου 39 και Λάσκου, Ελευσίνα

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή: 17:00-21:00, Σάββατο – Κυριακή: 12:00-20:00 | 25 Δεκεμβρίου & 1 Ιανουαρίου: κλειστά | 24 & 31 Δεκεμβρίου, 7 Ιανουαρίου: 12:00-15:00

Χριστούγεννα στο Experience Park του Ελληνικού

Το Πάρκο προσφέρει πολλές βιωματικές εμπειρίες και δραστηριότητες: ένα διαδραστικό συντριβάνι, μία παιδική χαρά, 4 πλατείες, έναν κήπο καθώς και ξεχωριστούς χώρους άθλησης, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα βλέπουμε πρωτοποριακά έργα φωτισμού και μουσικής που τα υπογράφουν διάσημοι καλλιτέχνες.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024