Το Χάρβαρντ αποκτά για πρώτη φορά μαύρη πρόεδρο
Η κόρη μεταναστών από την Αϊτή εντάχθηκε το 2006 στο δυναμικό του Χάρβαρντ, ως καθηγήτρια.
Η Κλοντίν Γκέι θα γίνει η 30η πρόεδρος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, γράφοντας ιστορία: είναι ο πρώτος μαύρος άνθρωπος που θα βρεθεί στη θέση και μόλις η δεύτερη γυναίκα.
Η Γκέι, που είναι σήμερα κοσμήτορας, θα γίνει πρόεδρος την 1η Ιουλίου, αντικαθιστώντας τον Λόρενς Μπεκάου, ο οποίος αποχωρεί προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.
Ντόροθι Πίτμαν Χιουζ: Ισχυρή αμερικανική φωνή όταν ο φεμινισμός θεωρούνταν λευκός
Η κόρη μεταναστών από την Αϊτή εντάχθηκε το 2006 στο δυναμικό του Χάρβαρντ, ως καθηγήτρια. Είναι πρόεδρος της πρωτοβουλίας του πανεπιστημίου για την ανισότητα στην Αμερική, που μελετά ζητήματα όπως οι επιπτώσεις της παιδικής φτώχειας και της στέρησης εκπαιδευτικών ευκαιριών.
«Είναι μία καταπληκτική ακαδημαϊκή ηγέτης με οξύ μυαλό, σπουδαίες ηγετικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, εξαιρετική κρίση και μια βασική ευπρέπεια και ευγένεια που θα υπηρετήσει καλά το Χάρβαντ», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος. «Ίσως το πιο σημαντικό είναι πως χαίρει του σεβασμού όλων όσοι τη γνωρίζουν και έχουν συνεργαστεί μαζί της», συμπλήρωσε.
Στην πρώτη ομιλία της μετά την ανακοίνωση ότι θα είναι η επόμενη πρόεδρος, η Κλοντίν Γκέι ζήτησε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των σχολών του Χάρβαρντ και υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη το πανεπιστήμιο να ασχοληθεί περισσότερο με τον κόσμο.
«Δεν υπάρχουμε εκτός της κοινωνίας, αλλά ως κομμάτι της. Αυτό σημαίνει ότι το Χάρβαρντ έχει καθήκον να είναι στην υπηρεσία του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
- Ηλιόπουλος για τη δίκη: Η ψεύτικη εικόνα της κυβέρνησης
- «Bones»: Η Τέτη Νικολοπούλου δημιουργεί μια παράσταση χορού για τη σχέση ψυχής και σώματος
- Ιεροσόλυμα: Εντός της ημέρας οι τελικές αποφάσεις για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός
- «Χάκερ της Βόρειας Κορέας» φύτεψαν κακόβουλο λογισμικό σε βασική λειτουργία του Διαδικτύου
- Ζούγκλα, ναρκωτικά, παράνοια: Το Platoon παραλίγο να σκοτώσει τον Τσάρλι Σιν
- Τσιμίκας και Σομποσλάι τα είπαν μετά το Ουγγαρία-Ελλάδα (vid)
- Youth Pass: Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις – Προϋποθέσεις και ποσά
- Πώς να αποκτήσεις διεθνές πτυχίο στην Ελλάδα με μειωμένα δίδακτρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442