Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντρέ Ριζόπουλος: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της Εύας Καϊλή

Αντρέ Ριζόπουλος: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή έχει μαζί της τόσο τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ευρωβουλευτή στην Αθήνα, καθώς και τον Andre Risopoulos (Αντρε Ριζόπουλος)

Έχοντας στο πλευρό της τρεις συνηγόρους υπεράσπισης, η Εύα Καϊλή αναμενόταν την Τετάρτη να «παλέψει» προκειμένου να μην προφυλακιστεί και να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο δωροδοκίας που έχει συνταράξει τις Βρυξέλλες και ολόκληρη την Ευρώπη.

Ωστόσο, δεν μετέβη στο δικαστικό συμβούλιο, παίρνοντας αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή τη διαδρομή η Εύα Καϊλή έχει μαζί της τόσο τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ευρωβουλευτή στην Αθήνα, καθώς και τον Andre Risopoulos (Αντρε Ριζόπουλος), δικηγόρο στις Βρυξέλλες, με ελληνική καταγωγή, όπως μαρτυρά το όνομά του.

Ποιος είναι ο Andre Risopoulos

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται, ο κ. Ριζόπουλος πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το ποινικό δίκαιο των επιχειρήσεων.

Δικηγόρος από το 1982, εξειδικεύτηκε σταδιακά στον τομέα αυτό, καθώς η ανάγκη για ιδιαίτερη επάρκεια σε αυτά τα θέματα αποδείχθηκε απαραίτητη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Παράλληλα, στο βιογραφικό του αναφέρεται πως υπερασπίζεται με διακριτικότητα επιχειρηματίες, οικονομικούς διαχειριστές και δημόσιους υπαλλήλους σε δίκες που συχνά καλύπτονται από τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης παρέχει νομικές συμβουλές σε εταιρείες.

Από το 2004, διδάσκει στο Solvay Brussels School και τακτικά κάνει δημοσιεύσεις σε νομικά περιοδικά. Επίσης, συμμετέχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια, κυρίως για το ξέπλυμα χρήματος και το ποινικό φορολογικό δίκαιο.

Ήταν μέλος του Συμβουλίου του Τάγματος στις Βρυξέλλες, ενώ διετέλεσε επί τρία έτη διευθυντής του γαλλόφωνου και γερμανόφωνου Δικηγορικού Συλλόγου, υπεύθυνος για το τμήμα ποινικού δικαίου, τα δικαιώματα υπεράσπισης και την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και παρακολουθεί στενά το βελγικό δόγμα και τη νομολογία στα ολλανδικά

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024