Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H «μαύρη χήρα» που σκότωσε τον άντρα της και έπαιζε θέατρο

H «μαύρη χήρα» που σκότωσε τον άντρα της και έπαιζε θέατρο

Μία από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις στα αστυνομικά και δικαστικά χρονικά της χώρας, ήταν αυτή της «μαύρης χήρας» στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Σαν σήμερα, στις 8 Δεκεμβρίου του 2014, η 37χρονη Δήμητρα Βούλγαρη σκοτώνει τον ναυτικό σύζυγό της Θανάση Λάμπρου στην Κοιλάδα Αργολίδας. Η συζυγοκτόνος θα αποκαλυφθεί μήνες αργότερα και θα προφυλακιστεί στις 29 Ιουλίου 2015, με το συγκεκριμένο έγκλημα να αναστατώνει την ελληνική κοινή γνώμη, καθώς μέχρι τη σύλληψή της αρνείτο ότι ήταν η δράστις και μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές αναζητούσε το δολοφόνο του συζύγου της.

Ο Θανάσης Λάμπρου 42 χρόνων πατέρας ενός 10χρονου κοριτσιού, βρέθηκε θανάσιμα χτυπημένος μέσα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή του σπιτιού ενός φίλου του. Το περίστροφο με το οποίο πυροβολήθηκε, ανήκε στον ίδιο φίλο και ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Το σκηνικό του εγκλήματος ήταν στημένο ώστε να μοιάζει με αυτοκτονία, κάτι που οι τοπικές αστυνομικές Αρχές δεν κατάλαβαν από την αρχή και αποδέχτηκαν αυτή την εκδοχή με συνοπτικές διαδικασίες. Η αδερφή του θύματος και η οικογένειά του δεν πείστηκαν ποτέ από το όλο σκηνικό. Η κακή συμβίωση του καπετάνιου με την σύζυγό του και οι εξωσυζυγικές σχέσεις που υποψιαζόταν ότι είχε, τους έκανε να αναζητήσουν την αλήθεια.

Η γυναίκα που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο ως η «μαύρη χήρα» της Αργολίδας κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και καταδικάστηκε σε ισόβια, με την υπόθεση να προκαλεί σοκ στην κοινή γνώμη καθώς για χρονικό διάστημα πάνω από 6 μήνες η δολοφόνος έβγαινε συνεχώς σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, όπου ζητούσε να βρεθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της.

Η παράσταση της χήρας στο στούντιο του “Τούνελ”

Η «διαβολική» χήρα βλέποντας ότι οι συγγενείς του άντρα της ξεκίνησαν έρευνα, ενδιαφέρθηκε και η ίδια για να βρει τους δολοφόνους του.  Εμφανίστηκε δύο φορές στο στούντιο του «Τούνελ» απευθύνοντας έκκληση για μάρτυρες.

Όταν οι ερωτήσεις της δημοσιογράφου έγιναν πιεστικές για το πώς βρέθηκαν στο σπίτι της το τσαντάκι και το κινητό του θύματος, μπερδεύτηκε. Ήταν από τις λίγες φορές που ο λόγος της δεν είχε ροή και δεν έβρισκε άμεσα την απάντηση, όπως συνήθιζε.

Η κάμερα κατέγραψε τα δύο πρόσωπα της χήρας

Η «μαύρη χήρα» της Κοιλάδας εμφανιζόταν στον αέρα και στα διαλείμματα της εκπομπής με δύο πρόσωπα.

Ενώ κατά τη διάρκεια της ζωντανής προβολής απηύθυνε εκκλήσεις να βρεθούν οι δολοφόνοι του συζύγου της, στα διαλείμματα  είχε άλλες αγωνίες.

Ρωτούσε κάποιους από τους παριστάμενους για το πως έβλεπαν την παρουσία και τον λόγο της. Στα διαλείμματα έλεγε και ξανάλεγε στο δικηγόρο των γονιών του θύματος ότι «θέλει να βρεθεί άκρη» ρωτώντας τον παράλληλα «αν τα έλεγε καλά». Οι πληροφορίες έφταναν η μία μετά την άλλη στο τηλεφωνικό κέντρο και εκείνη ανήσυχη ρωτούσε την παρουσιάστρια για το περιεχόμενο τους. Μία μαρτυρία, που ήταν ιδιαίτερα σημαντική, ανέφερε πως στο παρελθόν η Δήμητρα είχε μαχαιρώσει στο χέρι το σύζυγο της.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη δημοσιογράφο εκείνη απάντησε πώς είχε κοπεί από ένα σπασμένο πλαστικό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακούσετε πολλά, ότι τον έχω σκοτώσει, ότι τον έχω αποκεφαλίσει…».

Μιλώντας στο «Τούνελ» για το σπίτι του φίλου στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένος ο σύζυγος της, στην αρχή είπε πως εκείνη είχε το κλειδί. Στη συνέχεια διόρθωσε τη φράση της λέγοντας πως μόνο ο άνδρας της το είχε και πήγαινε στο σπίτι του φίλου τους όταν αυτός έλειπε.

Όταν ο  απόστρατος αστυνομικός διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος είπε πως θα ήταν καλό ένα εξειδικευμένο κλιμάκιο από την Αθήνα να βοηθήσει στην έρευνα για να συλληφθεί ο δολοφόνος, η χήρα του καπετάνιου συμφώνησε. Ο αστυνομικός συμπλήρωσε πως τα στοιχεία «φωνάζουν από μόνα τους» και τη συνεχάρη για την ψυχραιμία της. Η ίδια απάντησε πως είναι αισιόδοξη ότι θα πιάσουν τους ενόχους και θα βοηθήσει όσο μπορεί τις Αρχές προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση, για να ησυχάσουν οι γονείς του και η κόρη του που υποφέρουν.

Στο διάλειμμα της εκπομπής η Δήμητρα Λάμπρου απευθύνθηκε σε συγγενή της που τη συνόδευε, λέγοντας: « Τι βλέπεις; Τα είπα καλά ; Τους τάπωσα λίγο, αλλά έπρεπε» -εννοώντας τους αστυνομικούς. Στο τέλος απευθυνόμενη στον ίδιο, τον ρώτησε: «Είσαι ικανοποιημένος από την απόδοση μου;» .

Η επιστολή στον υπουργό

Η υπόθεση είχε βαλτώσει στην αρχή από τους λανθασμένους χειρισμούς. Ήρθε στην επιφάνεια μετά από επιστολή που έστειλε στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση η αδερφή του θύματος. Η οικογένεια της δεν δεχόταν την αυτοκτονία και ζητούσε βαθύτερη έρευνα από νέα ομάδα αστυνομικών, κάτι που έγινε στην πορεία.

Το γεγονός αναστάτωσε τη χήρα του καπετάνιου. Έγινε πιο φιλική με την οικογένεια του νεκρού συζύγου της και προσπαθούσε να τους πείσει ότι και η ίδια έκανε το παν για να φωτιστεί το σκοτάδι.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της ξημερώματα για να της ζητήσουν να τους ακολουθήσει στο τμήμα για κατάθεση μαζί με την κόρη της, αντέδρασε έντονα.

Τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για τον τρόπο που της φέρονται. «Αντί να ψάχνετε τους δολοφόνους του άνδρα μου και να τους συλλάβετε, γυρνάτε συνεχώς γύρω από μένα, λες και τον σκότωσα εγώ» τους έλεγε.

Η σύλληψη και ομολογία του φόνου

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουλίου, ομολόγησε την δολοφονία του συζύγου της Θανάση Λάμπρου παρουσία εισαγγελέα , αλλά μετά την πήρε πίσω, αρνούμενη να την υπογράψει.

Η χήρα ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον άνδρα της, αλλά όλα έγιναν πάνω σε συμπλοκή στο σπίτι του οικογενειακού τους φίλου.

Καβγάδισαν έντονα και κάποια στιγμή ο άνδρας της βρέθηκε με το όπλο του φίλου τους στα χέρια. Στη συμπλοκή που ακολούθησε δεν κατάλαβε όπως ισχυρίστηκε, πως «πρόεκυψε» η πρώτη σφαίρα που τον έπληξε στη θωρακική χώρα. Ο άνδρας της έπεσε στα γόνατα και χωρίς να το καταλάβει «προέκυψε» και δεύτερος πυροβολισμός στο κεφάλι.

Στην πορεία κάλυψε τα ίχνη της και έστησε σκηνικό αυτοκτονίας, βάζοντας το περίστροφο στο χέρι του θανάσιμα τραυματισμένου συζύγου της.

Άρπαξε το τσαντάκι και το τηλέφωνό του, που δεν το αποχωριζόταν ποτέ και τα άφησε σε πολυθρόνα του σπιτιού τους, για να δείξει ότι κάτι ξαφνικό και σοβαρό τον απομάκρυνε από το σπίτι.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, είχαν βρει το DNA της στα νύχια του θύματος, γεγονός που μαρτυρούσε τη συμπλοκή τους. Υπήρχαν και άλλα στοιχεία από τα εργαστήρια που επιβεβαίωναν την ομολογία της.

Την υπόθεση ερεύνησε η Ασφάλεια Ναυπλίου σε συνεργασία τον τελευταίο καιρό με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Αθήνας.

Η δικαστική περιπέτεια και η ένταση

Μετά από συνεχείς αναβολές και εντάσεις με τους δικηγόρους της κατηγορούμενης που στράφηκαν μέχρι και εναντίον της έδρας του δικαστηρίου, ήρθε η καταδίκη. Είχε προηγηθεί και η κατάθεση της δημοσιογράφου-ερευνήτριας Αγγελικής Νικολούλη που έγινε στόχος των επιθέσεων των δικηγόρων της κατηγορούμενης.

Η Δήμητρα Βούλγαρη  κρίθηκε πρωτόδικα ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ύστερα από περίπου τέσσερις εβδομάδες μίας περιπετειώδους ακροαματικής διαδικασίας.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν τα αντίγραφα της δικογραφίας στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για τη διερεύνηση πιθανής ποινικής ευθύνης-συμμετοχής του φίλου του καπετάνιου, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε δολοφονημένος.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024