Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα κορυφαία γιορτινά ποτά από όλο τον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσεις

Τα κορυφαία γιορτινά ποτά από όλο τον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσεις

Φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δοκιμάζουμε κορυφαία γιορτινά ποτά από όλο τον κόσμο και δίνουμε νέα διάσταση στις γιορτές.

Η περίοδος των γιορτών σηματοδοτεί εκτός από χαλάρωση και ξεκούραση, πολλές κοινωνικές συναναστροφές με τους αγαπημένους μας. Και επειδή κανένα πάρτι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς μερικά εποχιακά ποτά, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κορυφαία γιορτινά ποτά από όλο τον κόσμο, που θα απογειώσουν τις φετινές γιορτές. Αυτές οι παγωμένες και γευστικές απολαύσεις -με ή και χωρίς αλκοόλ – αντανακλούν τις γαστρονομικές παραδόσεις, τον καιρό, τη θρησκεία και τη γεωργία των τόπων που προέρχονται.

Coquito – Πουέρτο Ρίκο

Το Coquito, ένα κρύο και παρόμοιο ποτό με το eggnog, έχει γεύση καρύδας και έρχεται από το μακρινό Πουέρτο Ρίκο. Οι περισσότερες οικογένειες έχουν μια συνταγή που έχει περάσει από γενιά σε γενιά, αλλά τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κρέμα καρύδας, τρία είδη γάλακτος (εβαπορέ, συμπυκνωμένο, καρύδας), ρούμι (οποιοδήποτε είναι της αρεσκείας σας) και κανέλα και μοσχοκάρυδο για γεύση.

Kompot – Ουκρανία, Ρωσία, Πολωνία, άλλες σλαβικές χώρες

Μοιάζει με την μαρμελάδα αλλά μπορείς να το πιεις. Το Kompot πρόκειται για ποτό της Ανατολικής Ευρώπης. Για να το φτιάξεις αρκεί να βράσεις φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα (ανάλογα με την εποχιακή διαθεσιμότητα) με νερό και ζάχαρη μέχρι η γεύση των φρούτων να γεμίσει το ποτό.

Η γεύση του αλλάζει ανάλογα με τους τύπους των φρούτων που χρησιμοποιούνται αλλά και την περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Μπορείς να απολαύσεις το φρουτώδες ρόφημα κρύο ή ζεστό.

Sorrel – Τζαμάικα

Αυτό το βαθύ κόκκινο ποτό έρχεται σε ελαφρώς διαφορετικές μορφές, όπως το bissap στη Σενεγάλη, για παράδειγμα, και το Agua de Jamaica στις ισπανόφωνες χώρες μέσα και κοντά στην Καραϊβική. Σερβίρεται κρύο, έχει νότες κανέλας, μερικές φορές λίγο ρούμι ή κρασί και άλλες φορές νότες τζίντζερ ή μέντας.

Ένα κρίσιμο συστατικό για να πετύχει είναι ο χρόνος. Η γεύση του εντείνεται όσο περισσότερο το αφήνεις να «κάτσει».

Κρασί Tusu – Κίνα

Το όνομα tusu λέγεται ότι αναφέρεται στην ικανότητα του ποτού να προστατεύει αυτόν που το πίνει από τα φαντάσματα. Κατά την παράδοση, την Κινεζική Πρωτοχρονιά η οικογένεια θα πιει tusu, κατά σειρά ηλικίας, από τον μικρότερο προς τον μεγαλύτερο, ως ένας τρόπος να ευχηθούν από κοινού για την υγεία των συγγενών τους το επόμενο έτος.

Το μείγμα βοτάνων για το tusu ποικίλλει ανά περιοχή αλλά συχνά περιλαμβάνει πιπέρι, κανέλα και αποξηραμένο τζίντζερ.

Cola de Mono – Χιλή

Έρχεται από τα βόρεια τμήματα της Χιλής και ενσωματώνει τις γεύσεις της κανέλας, του γαρύφαλλου, της βανίλιας, του καφέ και μερικές φορές των εσπεριδοειδών στη γαλακτώδη βάση του. Ένα απόσταγμα της Χιλής που ονομάζεται aguardiente που παρασκευάζεται από υπολείμματα σταφυλιού, χαρίζει την δική του μοναδική πινελιά σε αλκοόλ.

Το ποτό παρασκευάζεται, κατά την παράδοση, μία ημέρα πριν να σερβιριστεί παγωμένο, για να διώξει τη ζέστη του Δεκεμβρίου στο νότιο ημισφαίριο.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024