Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δον Κιχώτης στην ΕΛΣ: Το κοινό αποθέωσε τους καταξιωμένους χορευτές σε ένα από τα δημοφιλέστερα έργα

Δον Κιχώτης στην ΕΛΣ: Το κοινό αποθέωσε τους καταξιωμένους χορευτές σε ένα από τα δημοφιλέστερα έργα

Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου. Μέσα από τη μοναδική μουσική του Μίνκους, η χορογραφία περιγράφει μια ιστορία για τα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού που συγκινεί διαχρονικά συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία

Στην κατάμεστη Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η πολύαναμενόμενη πρεμιέρα του Δον Κιχώτη του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά από δύο αναβολές λόγω της πανδημίας.

Σε ατμόσφαιρα γιορτής το κοινό επιφύλαξε θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημα για τους συντελεστές της παραγωγής και ιδιαιτέρως για τους δύο διεθνώς καταξιωμένους χορευτές: τον super star Ρώσο χορευτή Ντανιίλ Σίμκιν και τη σπουδαία Γεωργιανή χορεύτρια Μάια Μακατέλι. Τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του Δον Κιχώτη έχουν εξαντληθεί.

Διαβάστε επίσης: «Τα μυστικά του Άι Βασίλη», θα τα ανακαλύψουμε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Οι σπουδαίοι ταλαντούχοι συντελεστές

Ο διεθνώς καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος Τιάγκο Μπορντίν αναβίωσε την κλασική χορογραφία του Πετιπά, βλέποντας την ιστορία του κλασικού αριστουργήματος μέσα από τις φαντασιώσεις του Δον Κιχώτη και με την πίστη ότι «στο τέλος νικάει πάντα η αγάπη». Ο Μπορντίν δίδαξε συστηματικά και με πάθος τη χορογραφία στους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ, επιτυγχάνοντας ένα θαυμαστό αποτέλεσμα.

Τα σκηνικά του διεθνή Έλληνα σκηνογράφου Γιώργου Σουγλίδη δημιούργησαν ένα παραμυθένιο περιβάλλον που συμπληρώθηκε από το εμπνευσμένο animation που υπέγραψε η Ειρήνη Βιαννέλη και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Χρήστου Τζιόγκα.

Η διάσημη Ελληνίδα fashion designer Μαίρη Κατράντζου υπέγραψε τα δεκάδες υψηλής αισθητικής πολύχρωμα κοστούμια της παράστασης, με αέρινα υφάσματα που αναδείκνυαν την κίνηση των χορευτών.

Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διεύθυνε ο Στάθης Σούλης.

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες που χειροκρότησε το κοινό

Στον ρόλο του Μπαζίλιο εντυπωσίασε με την άνεση, το ταλέντο, την τεχνική και την μοναδική ερμηνεία του ο σούπερ σταρ των Μπαλέτων της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου Ντανιίλ Σίμκιν. Η μοναδική παρτενέρ του στον ρόλο της Κίτρης, η Γεωργιανή πολυβραβευμένη χορεύτρια του Εθνικού Μπαλέτου της Ολλανδίας Μάια Μακατέλι μάγεψε το κοινό με την ιδιαίτερη εκφραστικότητα της και χειροκροτήθηκε θερμά για τη σπουδαία ερμηνεία της. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους το κοινό χειροκρότησε τους χορευτές της ΕΛΣ Μαρία Κουσουνή, Ντανίλο Ζέκα, Θανάση Σολωμό, Στέλιο Κατωπόδη, Έλενα Κέκκου, Ελευθερία Στάμου, καθώς και το σύνολο των Χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ, που πέτυχε μια υψηλού επιπέδου ερμηνεία ενός τόσο απαιτητικού έργου.

Επόμενες παραστάσεις 27/11 και 4, 23, 24, 30, 31/12

Στις τέσσερις τελευταίες παραστάσεις (23, 24, 30, 31/12) τον ρόλο της Κίτρι θα ερμηνεύσει η Χορεύτρια του Μπαλέτου της ΕΛΣ Μάρτα Ριβέρο ντε Μιράντα, ενώ παρτενέρ της στον ρόλο του Μπαζίλιο θα έχει τον διεθνώς αναγνωρισμένο Βραζιλιάνο χορευτή Γκουστάβο Καρβάλιο, ο οποίος είναι σολίστ στο Μπαλέτο του Ντύσσελντορφ.

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα ερμηνεύσουν επίσης, στις 4/12, οι Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Αλίσια Τάουνσεντ και Γιώργος Χατζόπουλος.

Στον ρόλο της Μερσέντες η Α΄ Χορεύτρια της ΕΛΣ Μαρία Κουσουνή, και οι χορεύτριες Μαργαρίτα Κώστογλου και Γιοβάνκα Ζάριτς από το Corps de ballet. Στον ρόλο του Εσπάντα οι Α΄ Χορευτές της ΕΛΣ Ντανίλο Ζέκα και Βαγγέλης Μπίκος, καθώς και ο Γιάννης Μητράκης από το Corps de ballet.

Πληροφορίες

Μπαλέτο ΕΛΣ

Δον Κιχώτης

Τιάγκο Μπορντίν, Μαριύς Πετιπά / Λούντβιχ Μίνκους

26, 27 Νοεμβρίου & 4, 23, 24, 30, 31 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή & 31/12 στις 18.30 | 24/12 στις 19.00)

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης

Χορογραφία: Τιάγκο Μπορντίν, βασισμένη στη χορογραφία του Μαριύς Πετιπά

Σκηνικά: Γιώργος Σουγλίδης

Κοστούμια: Μαίρη Κατράντζου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Animation: Ειρήνη Βιανέλλη

Κίτρι: Μάια Μακατέλι, Μάρτα Ριβέρο ντε Μιράντα, Αλίσια Τάουνσεντ, θ.α.

Μπαζίλιο: Ντανιίλ Σίμκιν, Γκουστάβο Καρβάλιο, Γιώργος Χατζόπουλος

Μερσέντες: Μαρία Κουσουνη, Γιοβάνκα Ζάριτς, Μαργαρίτα Κώστογλου

Εσπάντα: Ντανίλο Ζέκα, Βαγγέλης Μπίκος, Γιάννης Μητράκης

Με την Ορχήστρα, τους Α΄ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις έχουν εξαντληθεί.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024