Ευρωβουλευτές φόρεσαν περιβραχιόνιο «OneLove» και την καταπάτηση των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων στο Μουντιάλ
Ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης τις αρχές του Κατάρ να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για τους θανάτους μεταναστών εργατών
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα για τις αναφορές σχετικά με καταπατήσεις δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Μουντιάλ και κάλεσε το Κατάρ να αποποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Μερικοί ευρωβουλευτές φορούσαν το περιβραχιόνιο “OneLove” το οποίο αρχηγοί επτά ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν έπειτα από πίεση της FIFA.
Ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης τις αρχές του Κατάρ να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για τους θανάτους μεταναστών εργατών καθώς και για τους τραυματισμούς που υπέστησαν εργάτες κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Κονδύλι 200 δισ. δολαρίων ζητά το υπουργείο Πολέμου στις ΗΠΑ για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος
- Ιράν: Ενας άντρας σκοτώθηκε στο Ισραήλ και 4 γυναίκες στη Δυτική Οχθη σε ιρανική πυραυλική επίθεση
- Σουδάν: Επίθεση με drone σκοτώνει τουλάχιστον 15 άτομα στο γειτονικό Τσαντ
- Ιταλία: Η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: – Δεν είμαι εχθρός – Είμαι ήδη νεκρός
- Γιορτή σήμερα 19 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


