Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία κατά ΛΟΑΤΚΙ+: Πέρασε νομοσχέδιο που απαγορεύει την προπαγάνδα «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων»

Ρωσία κατά ΛΟΑΤΚΙ+: Πέρασε νομοσχέδιο που απαγορεύει την προπαγάνδα «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων»

Περίπου 400 νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, είναι μεταξύ των συντακτών του νομοσχεδίου.

Η Ρωσική Κρατική Δούμα ενέκρινε την Τετάρτη σε δεύτερη ανάγνωση νομοσχέδιο που απαγορεύει την προπαγάνδα «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων», την παιδεραστία και τις πληροφορίες που μπορούν να κάνουν κάποιον να ζητήσει χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Περίπου 400 νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, είναι μεταξύ των συντακτών του νομοσχεδίου.

Όπως σημείωσε ο Βολόντιν κατά τη συνεδρίαση, το νομοσχέδιο εγκρίνεται «αποκλειστικά προς το συμφέρον των Ρώσων». «Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και όσους θέλουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή», τόνισε.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το έγγραφο προβλέπει την απαγόρευση της προπαγάνδας «μη παραδοσιακών σχέσεων», την παιδεραστία καθώς και την απαγόρευση της διάδοσης πληροφοριών για τους ΛΟΑΤΚΙ+ στα μέσα ενημέρωσης, στο διαδίκτυο και σε διαφημίσεις, βιβλία και ταινίες. Περιλαμβάνει επίσης απαγόρευση δηλώσεων που μπορεί να παρακινήσουν τους εφήβους σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου στο Διαδίκτυο, στα μέσα ενημέρωσης και σε βιβλία, οπτικοακουστικές υπηρεσίες, ταινίες και διαφημίσεις.

Επίσης την Τετάρτη, η Κρατική Δούμα ενέκρινε τη δεύτερη ανάγνωση ενός νομοσχεδίου που εισάγει σημαντικά πρόστιμα, έως και 10 εκατομμύρια ρούβλια, (πάνω από 165.000 δολάρια) για «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων, παιδεραστίας και πληροφορίες ικανές να προκαλέσουν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου τόσο μεταξύ ανηλίκων όσο και ενηλίκων».

Έρχονται μεγαλύτερα πρόστιμα

«Η προπαγάνδα που στοχεύει ανηλίκους θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα πρόστιμα από τις πληροφορίες που απευθύνονται σε ενηλίκους και η προπαγάνδα στο Διαδίκτυο και στα μέσα ενημέρωσης θα έχει επίσης βαρύτερα πρόστιμα» σχολιάζει το πρακτορείο TASS.

Το νομοσχέδιο εισάγει ξεχωριστές κυρώσεις για τους αλλοδαπούς και όσους δεν έχουν υπηκοότητα. Εάν διαδίδουν «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» μεταξύ ενηλίκων, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 50.000 έως 100.000 ρούβλια (περίπου 850-1.650 δολάρια), ενώ η προπαγάνδα που στοχεύει ανηλίκους θα επιφέρει πρόστιμα από 100.000 έως 200.000 ρούβλια (περίπου 31.600 δολάρια).

Και στις δύο περιπτώσεις, τα πρόστιμα συνοδεύονται από απέλαση της οποίας μπορεί να προηγηθεί κράτηση έως και 15 ημερών. Εάν η προπαγάνδα διαδίδεται από αλλοδαπούς μέσω μέσων ενημέρωσης ή του Διαδικτύου, τότε τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν έως και τα 100.000 ή 400.000 ρούβλια (περίπου 1.650 δολάρια και 6.600 δολάρια αντίστοιχα) ανάλογα με την ηλικία του κοινού.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024