Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πότε δεν ξέρουμε πότε μπορεί να είναι το τελευταίο drag show στη Μόσχα - «Ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα»

Πότε δεν ξέρουμε πότε μπορεί να είναι το τελευταίο drag show στη Μόσχα – «Ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα»

Η νομοθεσία περί ΛΟΑΤΚΙ+ «προπαγάνδας» θα μπορούσε να καλύψει από ταινίες και βιβλία μέχρι μέσα κοινωνικής δικτύωσης και drag παραστάσεις

Στα παρασκήνια ενός μπαρ στη Μόσχα, ανάμεσα σε παλέτες μακιγιάζ και λαμπερά ρούχα, μια ομάδα από drag queens ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή για μια παράσταση που πιθανώς είναι από τις τελευταίες της.

Οι ρωσικές αρχές ετοιμάζονται να αυστηροποιήσουν έναν νόμο για τη λεγόμενη ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» που θα μπορούσε να καταστήσει παράνομες τέτοιες παραστάσεις, ασκώντας περαιτέρω πίεση στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της χώρας.

Ωστόσο, εν αναμονή της «καταιγίδας», η ατμόσφαιρα στο μοσχοβίτικο μπαρ παραμένει εξαιρετικά εορταστική.

«Είναι τόσο υπέροχο! Είναι διασκεδαστικό! Η ατμόσφαιρα είναι τόσο ζεστή», λέει η Margot Mae Hunt, διοργανώτρια της παράστασης. «Σήμερα, αγάπες μου, ας διασκεδάσουμε», προσθέτει. Το drag show φέρει το όνομα «Draglesque Brunch» και θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό το πάθος της Margot να ζήσει τη στιγμή προέρχεται από την πιθανότητα ότι σύντομα η παράσταση θα απαγορευτεί.

Η νέα νομοθεσία που προωθεί το Κρεμλίνο αποσκοπεί στην απαγόρευση της ΛΟΑΤΚΙ «προπαγάνδας» και θα μπορούσε να καλύψει ένα ευρύ φάσμα τομέων, από βιβλία και ταινίες μέχρι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παραστάσεις όπως το «Draglesque Brunch».

Ένας «ιδεολογικός πόλεμος» κατά της Δύσης

«Δεν είναι ακόμη σαφές τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτός ο νόμος […] Προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε», λέει μια από τις drag queens της ομάδας, η Skinny Jenny. Όπως σημειώνει, φορώντας ένα φλοράλ φόρεμα και χάντρες, τόσο αυτή όσο και συνάδελφοί της δεν έχουν να ντραπούν για τίποτα.

«Το μόνο που κάνουμε είναι να αναδεικνύουμε την τέχνη του cross-dressing, η οποία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στη Ρωσία», πρόσθεσε.

«Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι μια δόση ζωής, ομορφιάς, ευτυχίας και αγάπης», λέει η διοργανώτρια Margot Mae Hunt μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, η πραγματικότητα καθιστά δύσκολη τη διατήρηση αυτής της αισιοδοξίας. Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, με ενώσεις να τα χαρακτηρίζουν ακόμα και ως «ξένους πράκτορες».

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την έναρξη της εισβολής κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο, αφού οι αρχές παρουσίασαν την αυστηροποίηση του νόμου για την «προπαγάνδα» των ΛΟΑΤΚΙ ως «πράξη άμυνας» απέναντι στον «ιδεολογικό πόλεμο» κατά της Δύσης.

«Η στρατιωτική επιχείρηση λαμβάνει χώρα όχι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και στα μυαλά των ανθρώπων», είχε δηλώσει πρόσφατα ο βουλευτής, Alexander Khinchtein.

«Ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα»

Σύμφωνα με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, όσοι κρίνονται ένοχοι για ΛΟΑΤΚΙ «προπαγάνδα» θα αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα και φυλάκιση έως και δύο ετών.

Ωστόσο, οι θαμώνες του μοσχοβίτικου μπαρ ήρθαν απόψε για να διασκεδάσουν στη «σκιά» των εξελίξεων. Στο κοινό, η 37χρονη Marie μιλά για μια «ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα με καλή διάθεση και χιούμορ». Σκέφτεται όμως και τον νέο νόμο, ο οποίος «φέρνει φόβο, σύγχυση και οργή». «Φαίνεται ότι κάθε παράσταση θα μπορούσε να είναι η τελευταία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θέλω πραγματικά να ελπίζω για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», λέει η Margot Mae Hunt.

Αν απαγορευτούν οι παραστάσεις της, η ίδια δηλώνει έτοιμη: «Θα τις οργανώνουμε παράνομα και θα γίνουμε ακόμα πιο θρύλος!».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024