Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: To FBI «ανησυχεί» για κινεζικές παρεμβάσεις

TikTok: To FBI «ανησυχεί» για κινεζικές παρεμβάσεις

Το Πεκίνο θα μπορούσε να συλλέγει δεδομένα για τους Αμερικανούς και να τους επηρεάζει μέσω του αλγορίθμου προτάσεων, λέει η υπηρεσία.

Το κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok εγείρει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε ο διευθυντής του FBI Κρις Ρέι, υποστηρίζοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δημοφιλή εφαρμογή για να επηρεάσει τους αμερικανούς χρήστες ή να ελέγχει τις συσκευές τους.

«Διατηρούμε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια σχετικά με το TikTok» δήλωσε ο Κρις Ρέι στην Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας του Κογκρέσου σε ακρόαση για τις παγκόσμιες απειλές.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη BBC – Το TikTok παίρνει προμήθεια 70% από πρόσφυγες που εκλιπαρούν για βοήθεια

Μεταξύ των κινδύνων είναι «η πιθανότητα ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να ελέγξει τη συλλογή δεδομένων για εκατομμύρια χρήστες ή να παρέμβει στον αλγόριθμο συστάσεων, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες επιρροής» είπε ο επικεφαλής του FBI σύμφωνα με το Reuters.

Το Πεκίνο θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει τη εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική ByteDance, για να «ελέγχει το λογισμικό εκατομμυρίων συσκευών» και να τις «παραβιάσει», υποστήριξε.

Διαβάστε επίσης: Ενημέρωση από το TikTok; Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα

Η ByteDance υποστήριξε ότι δεν αποθηκεύει δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ στην Κίνα, όπου ο νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποχρεώνει τις εταιρείες να παραδίδουν εσωτερικές πληροφορίες.

Ο Ρέι είπε ότι ο ίδιος ο νόμος είναι «επαρκής λόγος για σοβαρή ανησυχία».

Σύμφωνα με τους New York Times, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ξεκινήσει συνομιλίες με την ByteDance και θα επιτρέπει τη λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ μόνο με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας,

«Όπως κατέστησε σαφές ο διευθυντής Ρέι, η συμβολή του FBI θεωρείται μέρος των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεών μας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ» δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok. «Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτών των εμπιστευτικών συζητήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να ικανοποιήσουμε πλήρως όλες τις εύλογες ανησυχίες των αρχών των ΗΠΑ».

Πρόσφατα, έκθεση του Forbes αμφισβήτησε ότι τα δεδομένα των Αμερικανών είναι ασφαλή στο TikTik.

Ανέφερε για παράδειγμα ότι η ByteDance σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να παρακολουθεί τις μετακινήσεις πολιτών των ΗΠΑ.

Το TikTok διέψευσε το δημοσίευμα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024