Σομαλία: Πολλά θύματα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων έξω από το υπουργείο Παιδείας
Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ συχνά τοποθετεί βόμβες ή εξαπολύει ένοπλες επιθέσεις στη Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας. Δεν είναι σαφές, όμως, αν ευθύνεται για τη σημερινή βομβιστική επίθεση.
Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν το Σάββατο έξω από το υπουργείο Παιδείας στη Μογκαντίσου της Σομαλίας και υπάρχουν «δεκάδες θύματα» από τις εκρήξεις, ενώ προκλήθηκαν και σοβαρές ζημιές στα κτίρια της περιοχής, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρ4ες.
Οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν στον πολυσύχναστο δρόμο Κ5 και υπάρχουν «πολλά θύματα» είπε ο Σαντίκ Ντουντίς, ένας εκπρόσωπος της σομαλικής αστυνομίας. «Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», πρόσθεσε.
Η δεύτερη έκρηξη ανατίναξε και ασθενοφόρο
Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ συχνά τοποθετεί βόμβες ή εξαπολύει ένοπλες επιθέσεις στη Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της Σομαλίας. Δεν είναι σαφές αν ευθύνεται για τη σημερινή βομβιστική επίθεση.
Ένας κάτοικος της περιοχής, ο Άχμεντ Νουρ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η πρώτη έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον τοίχο του υπουργείου.
Η δεύτερη σημειώθηκε τη στιγμή που έφτανε στο σημείο ένα ασθενοφόρο και είχε μαζευτεί κόσμος για να βοηθήσει τα θύματα.
«Η δεύτερη έκρηξη ανατίναξε το ασθενοφόρο μας, που είχε πάει να μεταφέρει τα θύματα της πρώτης», είπε ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, ο ιδρυτής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ααμίν. Ο οδηγός και ένας τραυματιοφορέας τραυματίστηκαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Της άρεσε ο Μπεν Άφλεκ» – Η αποκάλυψη που έκανε ο Ματ Ντέιμον για τη σύζυγό του Λουτσιάνα και τον κολλητό του
- Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα – Εμφανίστηκε αυτοβούλως ο άνδρας που συνομιλούσε με την ανήλικη
- Η «Ιθάκη» πλαγιοκοπεί το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας έλκει τους 40+ του Ανδρουλάκη
- Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: «Πάνω στα βάσανα που επιβάλλει ο άνθρωπος στον άνθρωπο»
- Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Μόσχα: Ευφάνταστα σενάρια, ψευδείς ειδήσεις, ύβρεις, κατασκευασμένες πληροφορίες
- Προκλητικός ο Π. Μαρινάκης, απειλεί τους αγρότες – Ξορκίζει τις συνελεύσεις, βλέπει κομματικά εγκάθετους στα μπλόκα
- Εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των ορκωτών λογιστών του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Πώς θα παίξει ο Άρης στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442