Πηνελόπη Αναστασοπούλου για metoo: «Tα κορίτσια αυτά βιάζονται καθημερινά»
H Πηνελόπη Αναστασοπούλου λύνει τη σιωπή της για την πολύκροτη υπόθεση του metoo
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στο metoo και στην εξέλιξη που έχει η δικαστική διαμάχη για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.
Η ηθοποιός μίλησε στην Φαίη Σκορδά για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο αλλά και την στάση των υπόλοιπων συναδέλφων της.
Διαβάστε επίσης: Πηνελόπη Αναστασοπούλου – Θα είμαι στο δικαστήριο για τον Φιλιππίδη κάθε μέρα – Το οφείλω στον εαυτό μου
«Υπάρχει μια συγκεκριμένη γραμμή να μην σχολιάζουμε το θέμα του metoo. Δεν έχω μιλήσει δημόσια για το metoo. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, δεν είναι εύκολο να μιλάμε γι’ αυτά. Έξι μήνες πάω κάθε μέρα στα δικαστήρια. Δεν με έχουν καλέσει ακόμα στο δικαστήριο να πω αυτά που έχω ζήσει. Οι καταγγελίες είναι 21 και το δικαστήριο επέλεξε να μην τις διαβάσει», είπε αρχικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και συνέχισε:
«Η Λένα Δροσάκη είναι μάρτυρας και έρχεται και κάθεται έξω από την αίθουσα. Όταν ξεκίνησε όλο αυτό ήταν πολλοί άνθρωποι εκεί, τώρα είναι ελάχιστοι δίπλα μας. Μας φαίνεται παράξενο που δεν διαβάζουν όλες τις καταγγελίες. Πιστεύουμε ότι θα λάμψει η δικαιοσύνη. Θέλουμε να έρθει η μέρα που δεν θα φοβάται κάποιος να μιλήσει».
Κλείνοντας, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ανέφερε: «Είναι πολύ απαξιωτικός ο τρόπος που βιώνουμε αυτή τη διαδικασία. Τα κορίτσια αυτά βιάζονται καθημερινά. Το σωστό είναι να πάρουν μια απόφαση που θα δείξει ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα θα είναι αλλιώς. Οι γυναίκες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους αν μιλήσουν. Αν ενωθούμε θα γίνουμε κι εμείς μια γροθιά. Συνεχίζω και βλέπω έναν ειδικό για να ξεπεράσω αυτές τις καταστάσεις. Το θέμα της κακοποίησης δεν έχει να κάνει μόνο με τον εργασιακό χώρο».
Δείτε το απόσπασμα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442