Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αληθινή (;) ιστορία του στοιχειωμένου σπιτιού πίσω από τη νέα σειρά The Watcher

Η αληθινή (;) ιστορία του στοιχειωμένου σπιτιού πίσω από τη νέα σειρά The Watcher

Οι επτά καλύτερες θεωρίες που έχουν οι άνθρωποι για την πραγματική υπόθεση του «Παρατηρητή», της #Νο1 σειράς στο Netflix αυτή τη στιγμή.

Το The Watcher είναι το νούμερο ένα στο Netflix αυτή τη στιγμή. Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υπόθεση είναι λίγο πολύ ο χειρότερος εφιάλτης όλων και βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Ο δε «παρατηρητής» δεν βρέθηκε ποτέ – οπότε αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση περιβάλλεται από θεωρίες για το ποιος πιστεύει ο κόσμος ότι θα μπορούσε να είναι ο μυστηριώδης αποστολέας των ανώνυμων επιστολών που λαμβάνει μία οικογένεια, η οποία μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων της.

Κλασικό σενάριο, καρακλασικό, έλα όμως εν προκειμένου μιλάμε για αληθινό;

Από τους γείτονες που ερευνήθηκαν εκείνη την εποχή, μέχρι τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το όλο θέμα θα μπορούσε να είναι μια περίτεχνη φάρσα – υπάρχουν πολλές και άγριες ιδέες που κυκλοφορούν σε ό,τι αφορά αυτή την ιστορία. Ακολουθεί μια σειρά από θεωρίες συνομωσίας -ή μήπως όχι;

Διαβάστε επίσης: Netflix: Η αληθινή ιστορία της μητέρας, μέλος αίρεσης, που κατηγορείται για τον φόνο των παιδιών της

Photo: YouTube

Τα αποτελέσματα του DNA έδειξαν ότι ο «Παρατηρητής» ήταν γυναίκα

Στη σειρά βλέπουμε την οικογένεια να κάνει εξέταση DNA στους φακέλους, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Παρατηρητής ήταν γυναίκα. Αυτό ισχύει και στην πραγματική υπόθεση. Σύμφωνα με το The Cut, η ανάλυση DNA καθόρισε ότι στο γράμμα χρησιμοποιήθηκε σάλιο γυναίκας. Θεωρήθηκε ότι ο Παρατηρητής ήταν ντόπιος, αλλά τα μέλη της οικογένειας ενημερώθηκαν ότι τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από διάφορους υπόπτους, οι οποίοι ήταν γείτονες, δεν ταίριαζαν.

Η πιο ενδιαφέρουσα θεωρία αφορά έναν τοπικό δάσκαλο σχολείου. Θυμάστε τον καθηγητή αγγλικών από τη σειρά που έβαλε την τάξη του να γράψει ερωτικά γράμματα για ένα σπίτι; Λοιπόν, ο χαρακτήρας του βασίζεται σε ένα πραγματικό πρόσωπο, και πολλοί πιστεύουν ότι αυτή είναι μια αρκετά αξιόπιστη θεωρία. Η σειρά του Netflix βασίζεται σε ένα άρθρο του New York Magazine και ο συγγραφέας συμφώνησε: «Η πιο ενδιαφέρουσα νέα θεωρία που άκουσα αφορούσε έναν τοπικό δάσκαλο»

Ο πραγματικός δάσκαλος ονομάζεται Robert Kaplow και δίδασκε αγγλικά στο Summit High School, ένα σχολείο κοντά στην περιοχή του Westfield. Ο Kaplow είναι επίσης συγγραφέας, και ένα από τα έργα για τα οποία είναι γνωστός είναι το «Εγώ και ο Orson Welles», το οποίο είναι γεμάτο με αναφορές στην περιοχή του Westfield – όπου λαμβάνει χώρα η υπόθεση The Watcher.

Το άρθρο του Cut πρόσθεσε: «Μέσα τα χρόνια, ο Kaplow είχε διηγηθεί στους μαθητές του μια ιστορία που τώρα έμοιαζε σε πολλούς από αυτούς περίεργη. Η ιστορία αφορούσε ένα συγκεκριμένο σπίτι στο Westfield και την εμμονή του Kaplow με αυτό». Ένας πρώην μαθητής είπε στο The Cut ότι «είχε την ιδέα να αρχίσει να γράφει γράμματα στο σπίτι – όχι στους ενοίκους, αλλά στο σπίτι». Ένας άλλος μαθητής δήλωσε ότι ο Kaplow τους είπε κάποτε ότι είχε στείλει περισσότερα από 50 γράμματα στο εν λόγω σπίτι.

Ο Robert Kaplow πάντα αρνιόταν τους ισχυρισμούς ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση του The Watcher και μιλώντας στο The Cut είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτές» αναφερόμενος σε όλες τις φήμες.

Photo: YouTube

Το Reddit έχει θεωρίες Ο Παρατηρητής είναι απλά ένας τυχαίος ντόπιος

Το Reddit έκανε αυτό που κάνει καλύτερα το Reddit, και κατέληξε σε κάποιες θεωρίες που έχουν να κάνουν με τον The Watcher. Σε ένα thread με τίτλο Η θεωρία μου για τον Παρατηρητή του Westfield» ένα άτομο είπε ότι η υπόθεση του θύμισε κάτι κοντά στο μέρος όπου μεγάλωσε. Στην υπόθεση, μια πλούσια οικογένεια έστελνε ανώνυμες απειλές στον προπονητή μπάσκετ της τοπικής πόλης επειδή δεν έπαιζε με τον έφηβο γιο τους. Οι απειλές απευθύνονταν συχνά στην οικογένεια και τα παιδιά του προπονητή. Ο David και η Nanci Kushner κατηγορήθηκαν για καταδίωξη και παρενόχληση του προπονητή του γιου τους.

Το άτομο στο Reddit πιστεύει ότι η υπόθεση του Westfield θα μπορούσε να είναι παρόμοια – μια γειτονική μνησικακία. «Ο Παρατηρητής δεν είναι ένας ψυχικά διαταραγμένος κυνηγός, αλλά κάποιος πλούσιος κάτοικος προαστείων που έχει ασήμαντα προσωπικά ζητήματα με τους Broadduses ή τους παλιούς ιδιοκτήτες του σπιτιού» ανέφεραν.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι θα μπορούσε να είναι ένας αντίπαλος αγοραστής για το σπίτι

Αυτή η θεωρία διερευνάται λίγο στη σειρά του Netflix. Είδαμε πώς, αφού έγινε γνωστό ότι η οικογένεια λάμβανε επιστολές από τον Παρατηρητή, η τιμή του σπιτιού έπεσε ραγδαία και κανείς δεν έκανε προσφορές. Έτσι, θα ήταν λογικό οι επιστολές να προέρχονταν από κάποιον που ήθελε το σπίτι για τον εαυτό του, αλλά ήξερε ότι η αγορά θα ήταν ακριβή και ανταγωνιστική.

Ο πραγματικός ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας πίστευε ότι τα γράμματα προέρχονταν από έναν γείτονα

Όπως ακριβώς είδαμε να κάνει η οικογένεια στη σειρά του Netflix, η πραγματική οικογένεια Broaddus προσέλαβε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να εξετάσει την υπόθεσή τους. Σύμφωνα με το CNN, είχαν υποψιαστεί ότι ένας γείτονας βρισκόταν πίσω από την αποστολή των επιστολών. Ο Derek Broaddus πρόσθεσε ότι ο ερευνητής πίστευε επίσης ότι το άτομο ήταν γύρω στα 50 ή 60.

Ένας γείτονας της διπλανής πόρτας, ονόματι Μάικλ Λάνγκφορντ, ήταν ένα όνομα που είχε πέσει στο τραπέζι της υπόθεσης και στο παρελθόν. Ποτέ δεν ονομάστηκε επίσημα ύποπτος, ούτε διαπιστώθηκε ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Μία από τις κύριες θεωρίες σχετικά με τον Παρατηρητή λέει ότι όλα αυτά μπορεί να είναι ψέματα

Εντάξει, μια από τις μεγαλύτερες θεωρίες είναι πραγματικά ότι η οικογένεια επινόησε το όλο θέμα. Ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε την ιστορία του σπιτιού είπε ότι «δεν βγάζει κανένα λογικό νόημα όλα αυτά να ήταν ψέματα τελικά, αλλά, αυτό είναι κάτι που περνάει από όλων το μυαλό. Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι η ίδια η οικογένεια Broaddus μπορεί να ήταν πίσω από τις επιστολές, αλλά ούτε αυτό φαίνεται να έχει καμία απόδειξη ή λογική».

Μια από τις θεωρίες που υπαινίσσεται η σειρά του Netflix είναι ότι ο Παρατηρητής θα μπορούσε να είναι όποιος ζούσε στο σπίτι πριν από τους νέους ιδιοκτήτες.

Μέχρι το τέλος της σειράς του Netflix, βλέπουμε ότι ο Παρατηρητής έχει αναλάβει πλήρως τη ζωή της οικογένειας. Υπονοείται ότι τώρα ο Dean, που υποδύεται τον Derek στην πραγματική ζωή, μπορεί να έχει γράψει ακόμα και γράμματα στους νέους ιδιοκτήτες του παλιού τους σπιτιού. Έτσι, αυτό εγείρει τη θεωρία ότι ο Παρατηρητής είναι στην πραγματικότητα πάντα ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Τα γράμματα αναφέρουν ότι η απληστία βρίσκεται πίσω από το νέο πρόσωπο που κατέχει το σπίτι, οπότε ίσως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ζηλεύει αφού εκδιώχθηκε και βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία; Το πρώτο γράμμα ανέφερε επίσης ότι ο Παρατηρητής ήταν ο παππούς του αποστολέα, και στη συνέχεια ο πατέρας του, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αποστολή των επιστολών μεταβιβάζεται, όπως ένας ρόλος. Θα ήταν επίσης λογικό γιατί στην πραγματική ζωή τα γράμματα σταμάτησαν στην οικογένεια Broaddus – οι οποίοι ήταν σαφώς τόσο στεναχωρημένοι και ήθελαν να αφήσουν πίσω τους όλο αυτό το έπος, που δεν θα το συνέχισαν.

Δείτε το τρέιλερ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024