Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ναντίμ Αχμάντ: «Το ταξίδι από το Πακιστάν στην Ελλάδα ήταν εφιάλτης, δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Ναντίμ Αχμάντ: «Το ταξίδι από το Πακιστάν στην Ελλάδα ήταν εφιάλτης, δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

Παρά τα εμπόδια που συνάντησε δεν τα παράτησε. Πήγε σχολείο, έμαθε τη γλώσσα και τώρα ζει αξιοπρεπώς στέλνοντας το δικό του αισιόδοξο μήνυμα

Ο Ναντίμ Χαμάντ στα 13 του χρόνια ξεκίνησε για το δύσκολο ταξίδι του από το Πακιστάν στην Ευρώπη.

Για τους δικούς του λόγους αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα του και να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στη Γηραιά Ήπειρο.

Όπως περιέγραψε στις «Ρίζες» μέχρι να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη έκανε 25 ημέρες, πέρασε μέσα από δάση και έζησε έναν εφιάλτη.

Η Ελλάδα δεν ήταν ο προορισμός του… Ήθελε να πάει στη Σουηδία, όμως περνούσε ο καιρός και τελικά έμεινε εδώ. Πήγε σχολείο, έμαθε τη γλώσσα και τώρα ζει αξιοπρεπώς στέλνοντας το δικό του θετικό μήνυμα.

«Έφυγα από το Πακιστάν για τους δικούς μου λόγους και το ταξίδι ήταν εφιάλτης. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο το ταξίδι από το Πακιστάν μέχρι να φτάσω στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέχρι να φτάσω στην Κωνσταντινούπολη έκανα 25 ημέρες. Ήταν μέσα από τα δάση και ήταν κάτι αξέχαστο, ένας εφιάλτης. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ», είπε στον Θανάση Ευθυμιάδη.

Εκείνο που του έδινε δύναμη για να συνεχίσει ήταν η σκέψη πως τον περίμενε ένα καλύτερο μέλλον: «Σκεφτόμουν αφού έχω φύγει από τη χώρα μου, την πατρίδα μου, εκεί που θα πάω είναι κάτι καλύτερο για μένα. Εάν θες κάτι καλύτερο για σένα πρέπει να το παλέψεις. Αυτό είπα μέσα μου, θα παλέψω και θα τα καταφέρω για μένα».

Όταν έφτασε στην Ελλάδα αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς δεν γνώριζε τη γλώσσα και δεν καταλάβαινε τίποτα.

«Η Ελλάδα δεν ήταν ο προορισμός μου. Ήταν να φύγω, να πάω στη Σουηδία, αλλά περνούσε ο καιρός και η Ελλάδα έγινε η δεύτερή μου πατρίδα. Είχα πάει πρώτα στη Σάμο πριν 13 χρόνια, ήταν η πρώτη δομή που πήγα. Έμεινα εκεί για λίγες ημέρες, από εκεί πήγα στην Αθήνα και από την Αθήνα στην ΑΡΣΙΣ. Τον πρώτα καιρό, όταν πήγα εκεί, γράφτηκα σε ένα σχολείο που τελείωσα την ΣΤ’ τάξη δημοτικού. Την επόμενη χρονιά γράφτηκα σε ένα γυμνάσιο και το 2014 άρχισα να δουλεύω μεταφραστής στη δομή που έμεινα σαν παιδί, σαν ασυνόδευτο ανήλικο. Τις πρωινές ώρες δούλευα, μετά τη δουλειά πήγαινα προπόνηση, μετά την προπόνηση έτρεχα να προλάβω το σχολείο», είπε ο Ναντίμ.

Για το εάν έχει έρθει αντιμέτωπος με ρατσιστικές συμπεριφορές, σχολίασε πως «είναι ένα φαινόμενο. Απλά να έχεις τη δύναμη να το αντιμετωπίζεις ή να το αγνοείς, γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή».

Sports in

Έγραψε ιστορία ο Τερ Στέγκεν: Έφτασε τις 409 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα

O Mαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν αγωνίστηκε για 409η φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και έγινε ο δεύτερος σε συμμετοχές ξένος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024