Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνθια Σάπικα: Ποια είναι η δημοσιογράφος που έκοψε τα μαλλιά της on air και έγινε viral

Σύνθια Σάπικα: Ποια είναι η δημοσιογράφος που έκοψε τα μαλλιά της on air και έγινε viral

H δημοσιογράφος την περασμένη Παρασκευή εξέπληξε το τηλεοπτικό κοινό, κόβοντας τα μαλλιά της στο αέρα, ως ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν μετά την άγρια δολοφονία της Μάχσα.

«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα. Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία» είπε στην αποφώνησή της και με ένα ψαλίδι έκοψε τα μαλλιά της στον αέρα.

Η Σύνθια Σάπικα που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, είναι 53 ετών και το πραγματικό της όνομα είναι Ροδάνθη.

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της, όταν η μητρότητα της χτύπησε την πόρτα, και αναγκάστηκε προσωρινά να εγκαταλείψει και λίγο αργότερα να σπουδάσει στη σχολή δημοσιογραφίας και υποκριτικής στην Αθήνα.

Το 2010 για κάποιους μήνες, η Σύνθια μένθε άνεργη, και αυτή η συνθήκη της δίνει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το bachelor της συνεχίζοντας το master στη γλωσσολογία και την ανάλυση πολιτικών κειμένων στα γερμανικά και τα ελληνικά. Επίσης μιλάει πέντε: γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά και λίγα ιταλικά.

Διαβάστε επίσης: Σύνθια Σάπικα: Δείτε γιατί έκοψε ζωντανά στον αέρα του δελτίου τα μαλλιά της

Η επαγγελματική διαδρομή

Η πρώτη εκπομπή της Σύνθιας Σάπικα στην ΕΡΤ1 ήταν ένα καθημερινό μαγκαζίνο που παρουσίαζε εναλλάξ με τον Θοδωρή Δρακάκη. Παράλληλα συνεργάστηκε με το MEGA, τις εφημερίδες Απογευματινή και Μακεδονία, καθώς επίσης αρθρογραφούσε σε site της Θεσσαλονίκης.

Το 2015 περνά πρώτη στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τα επόμενα 5 χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή ΣΥΝ στην ΕΡΤ 3.

«Οι εποχές που διανύουμε είναι κρίσιμες και η ενημέρωση πολύτιμη. Με την ευχή η ΕΡΤ3 να παραμείνει στην αιχμή της ενημέρωσης, με πλούσια ενημερωτική ζώνη από την πρώτη γραμμή των γεγονότων χωρίς εκπτώσεις και μειώσεις, όπως πάντα ανεξάρτητα κάναμε όλοι- θα υπηρετήσω το κανάλι μου και όλους εσάς από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 14.00 καθημερινά.

Θα τα λέμε από εκεί λοιπόν, και από τη σελίδα της εκπομπής, όπου θα μπορείτε να μας στέλνετε προτάσεις για θέματα, ενώ θα μετρούμε όλοι μέρες για να ξαναβρεθούμε στο ΣΥΝ» είχε γράψει σε ανάρτησή της στο facebook.

Η σχέση της με την πολιτική και η υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία

Η Σύνθια Σαπίκα το 2019 αποφάσισε να ασχοληθεί και με την πολιτική, καθώς ήταν υποψήφια στις εκλογές ως βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Η προσωπική ζωή, ο γάμος, τα παιδιά, το διαζύγιο

Η δημοσιογράφος έχει αποκτήσει δύο παιδιά από τον γάμο της με τον Αρσένη Βιλδιρίδη, τον Αλέξανδρο και την Κατερίνα.

«Όσο και αν με αγχώνει, η δουλειά μου με σώζει. Το επταήμερο που δουλεύω περνάει ευκολότερα. Συνειδητοποιώ, ότι και οι άλλοι έχουν αντίστοιχες εμμονές. Το σπίτι είναι περιοχή δικαιοδοσίας για μένα. Ένα βράδυ είδα εφιάλτη ότι μπήκε μέσα υδραυλικός. Ποτέ δεν είχα μανία με τα χρήματα. Τώρα τα έχω σιχαθεί τελείως. Τα λεφτά είναι μολυσμένα. Η κολλητή μου, η Xαντρούλα, όποτε βρίσκει ευκαιρία δίνει ακόμα φιλιά. Μου λείπουν τα παιδιά μου, ο κανονικός σαββατιάτικος καφές με την αδερφή μου και η αγκαλιά της μαμάς μου» είχε δηλώσει στο περιοδικό GLOW η Σύνθια Σάπικα.

H Σύνθια Σαπίκα και ο Αρσένης Βιλδιρίδης αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο πριν από λίγα χρόνια, ωστόσο παραμένουν οικογένεια για χάρη των παιδιών τους.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024