Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το μακροβιότερο υπερμοντέλο, Carmen Dell'Orefice, 91 ετών, εντυπωσιάζει σε γυμνή φωτογράφιση

Το μακροβιότερο υπερμοντέλο, Carmen Dell’Orefice, 91 ετών, εντυπωσιάζει σε γυμνή φωτογράφιση

«Οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και να αγαπούν τον εαυτό τους. Ένα από τα μυστικά για τη διατήρηση της ομορφιάς είναι να κάνεις αυτό που κάνεις για ένα μωρό, να το φροντίζεις και να το ταΐζεις με αγάπη", δήλωσε.

Σε ηλικία 91 ετών, η ασημένια αλεπού σήμερα, η αλλοτινή κοκκινομάλλα είναι το μακροβιότερο εν ενεργεία σούπερ μόντελ στον κόσμο. Και αυτό το μήνα, μοιράζεται το εξώφυλλο του περιοδικού New You με μια άλλη γυναίκα που σπάει τα όρια: την 69χρονη Beverly Johnson, η οποία το 1974 έγινε το πρώτο μαύρο μοντέλο εξώφυλλου της Vogue.

Η Dell’Orefice πόζαρε ακόμη και γυμνή για τη φωτογράφηση, δείχνοντας απόλυτα άνετη ενώ χαλαρώνει κάτω από τα σκεπάσματα ενός κρεβατιού.

«Η συνεργασία με τον αναγνωρισμένο φωτογράφο Fadil Berisha έφερε αυτό το αποτέλεσμα –είναι η αντίληψή του για το τι βλέπει σε εσάς ή σε μένα προσωπικά. Βρισκόμαστε εκεί, αρχίζει να δημιουργείται μια συνέργεια και αυτός το εμφανίζει προς τα έξω» δήλωσε η 91χρονη, η οποία ήταν ανοιχτή στο να γδυθεί.

Από τη φωτογράφιση του περιοδικού New You.

«Είναι η νοοτροπία τους. Η νοοτροπία του φωτογράφου είναι ψηλά, όχι στο βούρκο. Είναι όλα προβολή. Είμαστε όλες σιωπηλές ηθοποιοί και αυτό είναι το ζητούμενο».

Όπως και η Johnson, η Dell’Orefice έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Vogue: Πίσω στο 1947, ήταν πρωτοεμφανιζόμενη στη βίβλο της μόδας σε ηλικία 15 ετών, καθιστώντας την ένα από τα νεότερα αστέρια του περιοδικού για εξώφυλλο όλων των εποχών.

«Με τον φωτογράφο Irving Penn, είχα το πρώτο μου σαλόνι στη Vogue», θυμήθηκε για την πρώτη της εμφάνιση στο περιοδικό ένα χρόνο πριν.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Photo: YouTube

«Μου είπε να προσπαθήσω να αναπνέω όσο το δυνατόν λιγότερο και να μην κουνιέμαι. Απλά να κάθομαι εκεί. Ο Irving ήταν πολύ καλός φίλος και με βοήθησε ουσιαστικά. Με ανάγκασε να πάω στον γιατρό του προσωπικού της Vogue για να βεβαιωθεί ότι ήμουν αρκετά υγιής για να δουλέψω, επειδή, εκείνη την εποχή, χρειαζόσουν άδειες λόγω της παιδικής εργασίας».

Η Dell’Orefice δεν έχει σταματήσει να εργάζεται από τότε- έχει εμφανιστεί σε καμπάνιες για εταιρείες όπως η Sephora, η H&M και η Missoni, και έχει περπατήσει στις πασαρέλες για τους Thierry Mugler, Moschino, Isaac Mizrahi και άλλους.

Η γεννημένη στη Νέα Υόρκη λέει ότι η αγάπη για τον εαυτό της ότι την κρατούν νέα.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους και να αγαπούν τον εαυτό τους. Ένα από τα μυστικά για τη διατήρηση της ομορφιάς είναι να κάνεις αυτό που κάνεις για ένα μωρό, να το φροντίζεις και να το ταΐζεις με αγάπη» δήλωσε.

Η Johnson, η οποία αποκάλεσε την Dell’Orefice «είδωλό» της και «πρότυπο στόχων», θα γιορτάσει τα 70ά γενέθλιά της στις 13 Οκτωβρίου και μοιράστηκε παρόμοιες συμβουλές με το περιοδικό.

Η Dell’Orefice και η Beverly Johnson

«Αυτή τη στιγμή, κάνω πιλάτες. Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να τρώμε σωστά, να πίνουμε πολύ νερό και να κινούμαστε και να γυμναζόμαστε ή να έχουμε κάποιου είδους ρουτίνα» είπε.

«Προσπαθώ να φροντίζω τον εαυτό μου σε καθημερινή βάση. Και αυτό σημαίνει και διαλογισμό. Έχω μια πνευματική ζωή, τέσσερα εγγόνια και την κόρη μου. Όλα αυτά τα πράγματα, μαζί με την αγάπη, με κρατούν σε ισορροπία».

Η Johnson, η οποία έχει δουλέψει με περισσότερα από από 500 περιοδικά κατά τη διάρκεια της καριέρας της και συνεχίζει να αγωνίζεται για περισσότερη ποικιλομορφία στον κλάδο, επέστρεψε στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο.

Μίλησε στο Page Six Style για τη «μαγική στιγμή» και λίγο αργότερα, χαριτολογώντας είπε ότι έκανε ένα μάθημα πασαρέλας για να φρεσκάρει το περπάτημά της.

«Δεν είναι μόνο περπάτημα… είναι θέατρο, είναι χορός, είναι κίνηση. Δεν είναι εύκολο».

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024