Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Πολίνα Πορίζκοβα, 57 ετών, ποζάρει γυμνή για να «δοξάσει» το σώμα της

Η Πολίνα Πορίζκοβα, 57 ετών, ποζάρει γυμνή για να «δοξάσει» το σώμα της

Η super model των 80s πόζαρε γυμνή για να θέσει ένα αποσαφηνιστικό ερώτημα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ «αντικειμενοποίησης» και «εορτασμού».

Η Πολίνα Πορίζκοβα διεκδικεί πίσω το σώμα της. Το 57χρονο σούπερ μόντελ δημοσίευσε μια γυμνή φωτογραφία στο Instagram, εστιάζοντας στο μακροσκελές σχόλιο της για τη διαφορά ανάμεσα στην «αντικειμενοποίηση» και τον «εορτασμό» της γυναικείας σιλουέτας.

«Σε μια διαιρεμένη κοινωνία, οι γυναίκες πάντα θεωρούνταν αντικείμενα επιθυμίας ή σύζυγοι. Επειδή αυτές είναι οι ανάγκες των ανδρών που κυβερνούν τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νεότητα και η ομορφιά είναι ένα τόσο ισχυρό νόμισμα», έγραψε η Πορίζκοβα μαζί με το στιγμιότυπο, το οποίο την δείχνει σκαρφαλωμένη σε ένα κρεβάτι με ένα λευκό σεντόνι να καλύπτει το στήθος της.

Η εντυπωσιακή Σουηδή συνέχισε λέγοντας ότι όταν μια γυναίκα «αποφασίζει να αντικειμενοποιήσει τον εαυτό της παίρνει τις δυνάμεις που της έχουν δοθεί και τις χρησιμοποιεί προς όφελός της, αλλά ταυτόχρονα βοηθά στη διαιώνιση ενός παγιωμένου συστήματος».

Με αυτόν τον τρόπο, έγραψε η Πορίζκοβα «θα ντροπιαστεί και θα αποθεωθεί τόσο από τους θύτες όσο και από τα θύματα».

Το μοντέλο δήλωσε ότι ένας άνδρας θα «δοξαζόταν αν εκμεταλλευόταν τη δύναμή του με τον ίδιο τρόπο», προτού αναλογιστεί τις εμπειρίες της ως μία από τις πιο επιτυχημένες «παίκτριες της πασαρέλας» της δεκαετίας του 1980.

«Έχω καταλήξει να αναρωτιέμαι αν η αντικειμενοποίηση αφορά κυρίως τη σφαίρα της νεολαίας», συλλογίστηκε.

«Όταν ήμουν νεαρό μοντέλο και εξέθετα το σώμα μου, ήταν επειδή κάποιος άλλος το ενέκρινε. Κάποιος άλλος αποφάσισε ότι έπρεπε να ποζάρω γυμνή. Δεν ήξερα αρκετά ώστε να έχω κατανόηση των συνεπειών. Εξ ου και η αντικειμενοποίηση».

Και κατέληξε το κορίτσι του εξώφυλλου του Sports Illustrated Swimsuit: «Τώρα, όταν εκθέτω το σώμα μου, το κάνω με την πλήρη γνώση και συγκατάθεσή μου. Ως εκ τούτου, γιορτάζω».

Η Πολίνα απέδωσε την έντεχνη εικόνα στον σεφ Adam Kenworthy και τα «πιο άνετα ψηλοτάκουνα παπούτσια της» – ένα ζευγάρι κλασικές μπλε βελούδινες γόβες – στην Tamara Mellon.

Η ανάρτησή της απέσπασε πολλούς επαίνους από τους ακολούθους της στα σχόλια.

«Πόσο καλά τα είπες- και τι όμορφο, δυνατό σώμα (και μυαλό φυσικά!) ❤», έγραψε κάποια ή κάποιος.

«Σε ευχαριστώ Πολίνα. Γιορτάζω μαζί σου! Θέλω τη δύναμή μου», συμπλήρωσε άλλο σχόλιο.

Η Πορίζκοβα δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες της με μαγιό και εσώρουχα, στο πλαίσιο της συνεχούς αποστολής της να αποδείξει ότι «το σέξι δεν έχει ημερομηνία λήξης» όπως λέει και το hastag με το οποίο υπογράφει.

«Νομίζω ότι έχουμε κάνει τεράστια βήματα στην αποδοχή όλων των διαφορετικών ειδών ομορφιάς- νομίζω ότι το μέγεθος και το χρώμα και όλα αυτά τα πράγματα που ήταν τόσο ομοιόμορφα τώρα έχουν διευρυνθεί σε αρκετά θεαματικό βαθμό», δήλωσε στο Page Six Style το 2021. «Αλλά η ηλικία, ο ηλικιακός ρατσισμός, αυτός είναι κάτι σαν το τελευταίο σύνορο».

Το μοντέλο, το οποίο είναι διάσημο για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς φίλτρα, αντέδρασε πρόσφατα σε έναν πλαστικό χειρουργό, ο οποίος φέρεται να επισήμανε όλα τα «στραβά» στο πρόσωπό της.

«Αυτό είναι που αντιμετωπίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Μου λένε ότι το πρόσωπό μου χρειάζεται «διόρθωση». Έχει με κάποιο τρόπο «στραβώσει» από τη γήρανση», έγραψε μαζί με την ίδια selfie που χρησιμοποίησε ο χειρουργός για να της επισημάνει τις υποτιθέμενες ατέλειές της.

«Είναι να απορεί κανείς που οι περισσότεροι από εμάς που έχουμε τα μέσα καταφεύγουμε τελικά σε κάποιες μορφές διόρθωσης αυτού που μας λένε ότι είναι χαλασμένο».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024