Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρεμλίνο: Η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στη ρητορική της Δύσης περί πυρηνικών

Κρεμλίνο: Η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στη ρητορική της Δύσης περί πυρηνικών

Η εφημερίδα The Times ανέφερε χθες, Δευτέρα, ότι το ΝΑΤΟ έχει προειδοποιήσει τα μέλη του ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή στα σύνορα της Ουκρανίας.

H «ειδική στρατιωτική του επιχείρηση» στην Ουκρανία δεν θα τερματιστεί εάν το Κίεβο αποκλείσει τις συνομιλίες, λέει το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι «χρειάζονται δύο πλευρές για να διαπραγματευθούν». Επίσης το Κρεμλίνο απαντά και στα σενάρια της Δύσης για χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία.

«Είτε θα περιμένουμε για τον σημερινό πρόεδρο να αλλάξει τη στάση του είτε θα περιμένουμε για τον επόμενο πρόεδρο να αλλάξει τη θέση του προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Έλον Μάσκ.

Για τις συνομιλίες με την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε χθες, Δευτέρα, διάταγμα κηρύσσοντας επίσημα «αδύνατες» τις όποιες διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά άφησε γενικότερα ανοικτή την πόρτα σε συνομιλίες με τη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ακόμα «θετικό βήμα» το γεγονός ότι ο ιδρυτής της Tesla Ίλον Μασκ παρουσίασε το περίγραμμα μια πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας, μερικές ώρες αφού το Κίεβο απέρριψε την έκκληση του Μάσκ για μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης στην επτάμηνη σύγκρουση της Ρωσίας με την Ουκρανία. Ο Πεσκόφ είπε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ότι η Μόσχα ήταν ανέκαθεν ανοικτή στον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω διαπραγμάτευσης.

Μιλούν για «πυρηνική ρητορική»

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη ρητορική περί πυρηνικών που διασπείρουν οι δυνάμεις και οι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης της Δύσης, απαντώντας σε ερώτημα για αναφορές στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία ετοιμάζεται να επιδείξει την προθυμία της να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία.

Η εφημερίδα The Times ανέφερε χθες, Δευτέρα, ότι το ΝΑΤΟ έχει προειδοποιήσει τα μέλη του ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή στα σύνορα της Ουκρανίας. Ερωτηθείς για το δημοσίευμα αυτό, ο Πεσκόφ απάντησε ότι η Ρωσία δεν θέλει να συμμετέχει σε ασκήσεις της Δύσης στην «πυρηνική ρητορική», όπως τις χαρακτήρισε.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024