Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: Υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα μας από τη γενοκτονία των οπαδών των ναζί

Λαβρόφ: Υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα μας από τη γενοκτονία των οπαδών των ναζί

«Οι κάτοικοι του Ντονμπάς δημιούργησαν ανεξάρτητες λαϊκές δημοκρατίες για να διατηρήσουν τη δική τους πολιτισμική ταυτότητα και τη ζωή τους» ανέφερε ο Λαβρόφ

«Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Δεν αντιμετωπίζουμε φανταστικές απειλές σε μακρινές χώρες, αλλά υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, την Πατρίδα μας, όλο το λαό μας από την πραγματική γενοκτονία που διέπραξαν οι απόγονοι και οι οπαδοί των ναζιστών». Αυτά ανέφερε ο υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι  Λαβρόφ σε ομιλία του στην Άνω Δούμα, στη συζήτηση για την επικύρωση των συνθηκών προσάρτησης των ουκρανικών εδαφών, τα οποία χαρακτήρισε ρωσικά.

«Την άνοιξη του 2014, οι κάτοικοι του Ντονμπάς δημιούργησαν ανεξάρτητες λαϊκές δημοκρατίες για να διατηρήσουν τη δική τους πολιτισμική ταυτότητα και τη ζωή τους» ανέφερε ο Λαβρόφ.

Διαβάστε επίσης: Πετρέους: Οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα, αν η Μόσχα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία

«Επανένωση των ρωσικών εδαφών»

Μιλώντας για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών είπε ότι «αυτή η διαδικασία συνέχισε λογικά την επανένωση των ρωσικών εδαφών, η οποία ξεκίνησε με την επιστροφή της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης το 2014».

Οι κάτοικοι «των νέων συστατικών οντοτήτων» χαρακτηρίζονται Ρώσοι πολίτες από τις 30 Σεπτεμβρίου, ημέρα που οι περιοχές προσαρτήθηκαν στη Ρωσία, ωστόσο έχουν δικαίωμα μέσα σε ένα μήνα για να απορρίψουν τη ρωσική υπηκοότητα. Οι κάτοικοι των νέων περιοχών μπορούν να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα με την υποβολή αιτήσεων και την ορκωμοσία τους ως Ρώσοι πολίτες.

Τα σύνορα της Ρωσίας

Ως σύνορα των δημοκρατιών και των περιφερειών θα είναι τα ίδια με αυτά που «υπήρχαν την ημέρα της δημιουργίας και της ένταξής τους στη Ρωσία». Όπως σημειώνει το TASS βάση των διεθνών συμφωνιών τα σύνορά τους με άλλες χώρες θα θεωρούνται ως κρατικά σύνορα της Ρωσίας.

Οι περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα έχουν ως μοναδικό νόμισμα το ρωσικό ρούβλι, ωστόσο η χρήση του ουκρανικού εθνικού νομίσματος θα επιτρέπεται μέχρι το τέλος του 2022.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024