Φωτογραφίες Automedia

H γερμανική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει την έλευση της νέας γενιάς της E-Class για το 2023, με τη νέα, έκτη κατά σειρά ενσάρκωση ενός από τα σημαντικότερα διαχρονικά μοντέλα της Mercedes-Benz να επιστρέφει, εντάσσοντας στην γκάμα της εκδόσεις βενζίνης, diesel, υβριδικές σε mild και plug-in διαμορφώσεςι και φυσικά πανίσχυρες παραλλαγές με την υπογραφή του Affalterbach. Βέβαια, πλέον θα υπάρχει και το ηλεκτρικό alter ego της E-Class με τα διακριτικά EQE.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο φωτογραφικός φακός εντόπισε μια από τις εκδόσεις AMG και συγκεκριμένα την E 53 η οποία αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της πρόσφατης C 63 υιοθετώντας plug-in υβριδική τεχνολογία.

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφής η ταυτότητα του plug-in υβριδικού συνόλου, με δεδομένο ότι οι V8 κινητήρες θα αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των αυτοκινήτων όπως η AMG GT και «άνωθεν», δεν θα αποτελέσει έκπληξη, και η E 53 να συνδυάζει τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ και μια σειρά από περίτεχνες τεχνολογίες που θα εστιάζουν στην παροχή υψηλότερων επιδόσεων.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι η C 63 διαθέτει στο παλμαρέ της μεταξύ άλλων, ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή καυσαερίων, τετρακίνηση, τετραδιεύθυνση και ενεργή αερανάρτηση, στοιχεία που αναμένεται να βρουν διέξοδο και στις ισχυρότερες εκδόσεις της E-Class με την φροντίδα του Affalterbach.

Σε ό,τι αφορά τις λήψεις του φωτογραφικού φακού είναι ήδη εμφανής η διαφορετική γρίλια και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης που είναι συνυφασμένα με την AMG, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών για την ταυτότητα του συγκεκριμένου δοκιμαστικού πρωτότυπου.

Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ακόμα μεγαλύτερη αφθονία σε επιλογές και δυνατότητες ρύθμισης σε συνάρτηση και με την τελευταία έκφραση του συστήματος MBUX το οποίο στην περίπτωση της E-Class και των διαφορετικών παραλλαγών της θα φιλοξενείται σε μια κεντρική οθόνη κάθετου προσανατολισμού, OLED 12,9 ιντσών σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων με τρισδιάστατη απεικόνιση.