
Ο ΟΤ στη ΔΕΘ: Οι τεχνολογίες που μας δείχνουν πώς γινόμαστε από καταναλωτές δημιουργοί
Ο OT ξεναγήθηκε στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο ΟΤ επισκέφτηκε το περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και συγκεκριμένα το stand του Πολυτεχνείου Κρήτης, το τμήμα του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων.
- Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Φάμελλος: Ανάγκη επιβολής ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στις εταιρείες ενέργειας
3D printing lab
Εκεί, συναντήσαμε τον καθηγητή Κωστή Ουγγρίνη, του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Κρήτης που μας έδωσε μία… γεύση του εκεί εγκατεστημένου 3D printing lab, δηλαδή του εργαστηρίου τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Στο εργαστήριο δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης πρακτικά κάθε είδους αντικειμένου και ουσιαστικά αποδεικνύεται πώς οι ψηφιακές δεξιότητες έχουν αντίκτυπο στις καθημερινές μας δραστηριότητες.
Όπως μας είπε ο καθηγητής Ουγγρίνης, το μήνυμα είναι ότι πρόκειται για τεχνολογίες που είναι εύκολα προσβάσιμες στο κοινό, είναι εξαιρετικά προσιτές στη χρήση και το σημαντικότερο αλλάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε.
Ουσιαστικά όλες οι τεχνολογίες που παρουσιάζονται εκεί μας δείχνουν πώς γινόμαστε από καταναλωτές δημιουργοί.
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: O Mιχαηλίδης άνοιξε το σκορ για τον δικέφαλο, ισοφάρισε για τους Κρητικούς ο Φούντας (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1: Στον τελικό οι «πολίτες» με ανατροπή και με γκολ στο 83′ και στο 87′!
- Λίβανος: Στην κόψη του ξυραφιού η εκεχειρία – Χεζμπολάχ και Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις -Θεατής η Βηρυτός
- Stoiximan GBL: Υποβιβάστηκε ο Πανιώνιος – Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η βαθμολογία
- Τα εμβληματικά loafers του Μάικλ Τζάκσον βγαίνουν σε δημοπρασία
- Γιατί οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές των ονείρων σας ίσως να μείνουν απλώς ένα όνειρο

