Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Φάμελλος: Ανάγκη επιβολής ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στις εταιρείες ενέργειας

Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Φάμελλος: Ανάγκη επιβολής ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στις εταιρείες ενέργειας

Η οριοθέτηση του κέρδους και ο δημόσιος έλεγχος στη ΔΕΗ και τα δίκτυα ενέργειας αποτελούν κεντρικές συνιστώσες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για ανάγκη επιβολής ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η οριοθέτηση του κέρδους και ο δημόσιος έλεγχος στη ΔΕΗ και τα δίκτυα ενέργειας αποτελούν κεντρικές συνιστώσες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον τομέα της ενέργειας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πολιτική αναγκαιότητα την επιβολή ενός δίκαιου φόρου στα άδικα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών.

Το χρηματιστήριο ενέργειας έχει ξεπεράσει τα όριά του

Για το χρηματιστήριο ενέργειας, ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι έχει ξεπεράσει τα όριά του, επομένως απαιτείται ένα νέο μοντέλο αγοράς στην Ευρώπη που να πριμοδοτεί την πράσινη ενέργεια και την αποθήκευση. Όσο για τη ΔΕΗ, σημείωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ εάν κριθεί αναγκαίο, θα επανακρατικοποιηθεί – όπως έπραξαν άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης. Χαρακτήρισε δε σημαντική την επανακρατικοποίηση της ΔΕΠΑ υποδομών.

«(Επί ΣΥΡΙΖΑ) η ΔΕΗ δεν ανέβασε τα τιμολόγια επί τεσσεράμισι χρόνια. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να είναι κερδοσκοπικός μηχανισμός. Οι τιμές που μπορεί να δώσει η ΔΕΗ μπορούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, δίνοντας σε ιδιώτες το περιθώριο για ένα εύλογο κέρδος», σημείωσε.

Λάθος η ταχεία απολιγνιτοποίηση

Χαρακτήρισε λανθασμένη την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης που ανακοίνωση στην αρχή της θητείας της παρούσας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι το να κλείσεις τις δημόσιες μονάδες λιγνίτη για να ανοίξεις ιδιωτικές μονάδες από αέριο, δημιουργεί ενεργειακή εξάρτηση, διατηρεί τη ρύπανση και υποθηκεύει το ενεργειακό μέλλον.

«Η ενέργεια δεν είναι αγαθό που μπορεί να μπει στη λογική της κερδοσκοπίας. Προτεραιότητα για οικονομία είναι να έχεις ενέργεια», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της συζήτησης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας πως ήταν επωφελής για πολλά ζητήματα όμως χρειάζεται δουλειά για την πλήρη και επωφελή εφαρμογή της, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι μένει στην επιφάνεια, στην επικοινωνιακή διαχείριση, και όχι στην ουσία.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024