Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Σπυράκη: Πιθανές ρυθμίσεις στον χρόνο εργασίας για εξοικονόμηση ενέργειας

Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Σπυράκη: Πιθανές ρυθμίσεις στον χρόνο εργασίας για εξοικονόμηση ενέργειας

Τα κράτη – μέλη της ΕΕ καλούνται όχι μόνο να μειώσουν κατά 5% την κατανάλωση ενέργειας συνολικά, αλλά και κατά 10% εβδομαδιαίως τις ώρες αιχμής.

Στο ενδεχόμενο να εισαχθούν ρυθμίσεις στον χρόνο εργασίας που να βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος στις ώρες υψηλής ζήτησης κατά 10% εβδομαδιαίως αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην 86η ΔΕΘ, η κα Σπυράκη σημείωσε ότι τα κράτη – μέλη της ΕΕ καλούνται όχι μόνο να μειώσουν κατά 5% την κατανάλωση ενέργειας συνολικά, αλλά και κατά τουλάχιστον 10% εβδομαδιαίως τις ώρες αιχμής.

Ζώνες ανάπαυσης για τους δημοσίους υπαλλήλους;

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς ακριβώς θα επιτευχθεί η μείωση της κατανάλωσης τις ώρες υψηλής ζήτησης, ωστόσο από κράτη μέλη εξετάζονται σενάρια όπως ζώνες ανάπαυσης για τους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και άλλες ρυθμίσεις στον χρόνο και τον τόπο εργασίας κυρίως στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Οι αποφάσεις της ΕΕ

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι οι επικείμενες αποφάσεις της ΕΕ θα βοηθήσουν στη μείωση της τιμής του ρεύματος, μέσω κυρίως της αποσύνδεσής της από την τιμή του φυσικού αερίου.

Παράλληλα, συγκροτείται μία task force με τη συμμετοχή και της Νορβηγίας, η οποία θα εξετάσει τρόπους για να μειωθεί το κόστος αερίου στην Ένωση.

Τέλος, μια κεντρική λύση δρομολογείται για το τέλος του χρόνου. «Είναι μέτρα που εμείς έχουμε υιοθετήσει, η Ελλάδα έχει προηγηθεί», είπε η κα Σπυράκη, τονίζοντας την ανάγκη «να ξαναγράψουμε τον ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη – και γρήγορα, να έχουμε μια ισχυρή ενεργειακή ένωση».

ΑΠΕ και φυσικό αέριο

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ώστε το 2030 η διείσδυση των ΑΠΕ να φτάσει στο 45%, είπε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι ειδικά η ηλιακή ενέργεια είναι «κομμένη και ραμμένη» για την Ελλάδα.

Για τους καταναλωτές που είχαν επιλέξει το φυσικό αέριο για τη θέρμανσή τους, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε η θέρμανση να γίνεται με ρεύμα και όχι με αέριο.

Αποκάλυψε ότι στην πολυκατοικία που διαμένει η ίδια, στις Βρυξέλλες, οι ένοικοι έχουν συνυπογράψει ότι δεν θα έχουν θέρμανση τον Οκτώβριο για λόγους οικονομίας.

Η ενεργειακή κρίση αποτελεί ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη, οι αλλαγές και οι ρυθμιστικοί κανόνες πρέπει να επιβληθούν γρήγορα, σημείωσε.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024