Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Κορομηλάς: Μείωση των συντελεστών και ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων
Τι ανέφερε ο ο Γιώργος Κορομηλάς, φοροτεχνικός, πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, συνεργάτης του ot.gr.
Για τις «κοστολογημένες» προτάσεις που πρόκειται να εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ο φοροτεχνικός, πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, συνεργάτης του ot.gr, Γιώργος Κορομηλάς.
Μιλώντας στο OT FORUM, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Κορομηλάς επεσήμανε: ότι «όταν είμαστε αντιπολίτευση όλο κοστολογημένες προτάσεις κάνουμε, το θέμα είναι όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας είναι τι θα κάνουμε».
- Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Σπυράκη: Πιθανές ρυθμίσεις στον χρόνο εργασίας για εξοικονόμηση ενέργειας
«Για το φορολογικό κομμάτι – και έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές – είναι εύκολο να καταγγέλλουμε το υπάρχον φορολογικό σύστημα ως αναπτυξιακό και ανάλγητο. Όταν αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση τότε λέμε ότι υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα και ανεβάζουμε π.χ. τους συντελεστές», σημείωσε ο κ. Κορομηλάς.
Για τη μείωση των φόρων
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μείωση των συντελεστών και στην ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Κορομηλάς τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος στο εισόδημα αλλά και τον ΦΠΑ.
«Αν θέλει χρήματα το κράτος μπορεί να μειώσει τους συντελεστές και να αυξήσει τους φορολογικούς ελέγχους», τόνισε ο κ. Κορομηλάς.
- Οι οδηγίες της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη ρεβάνς με την Μπέτις
- Νέα Αριστερά για κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από Patriot: Η κυβέρνηση εμπλέκει επίσημα την Ελλάδα στον πόλεμο
- Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Αγοράς: Σε τελική ευθεία η αναβάθμιση του
- H Xiaomi πίσω από το μυστηριώδες μοντέλο ΑΙ που έκανε το Διαδίκτυο να απορεί
- ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις τροπολογίες για την πάταξη της ακρίβειας – «Απροθυμία Μητσοτάκη να συγκρουστεί με τα καρτέλ»
- Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες για το 2026 – Οι 5 πιο δυστυχισμένες και η θέση της Ελλάδας