Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκότωσαν τους βιαστές τους και καταδικάστηκαν

Σκότωσαν τους βιαστές τους και καταδικάστηκαν

Αυτοί οι επιζώντες βιασμού πήραν το νόμο στα χέρια τους, αλλά ο νόμος τους εγκατέλειψε

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας κακοποιημένος άνθρωπος για να προστατεύσει τον εαυτό του; Η αντεπίθεση κατά των βιαστών και των κακοποιών είναι μια έγκυρη νομική υπεράσπιση. Αλλά μέχρι και σήμερα επιζώντες με πειστικούς ισχυρισμούς αυτοάμυνας εξακολουθούν να κατηγορούνται για φόνο.

Οι αδερφοί Μενέντεζ

Η ιστορία των Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ είναι μια από τις πιο διαβόητες ιστορίες αληθινών εγκλημάτων στην αμερικανική ιστορία. Στις 20 Αυγούστου 1989, τα δύο αδέρφια μόλις 18 και 21 ετών δολοφόνησαν βάναυσα τους γονείς τους, τον Χοσέ και την Κίτι Μενέντεζ, στην έπαυλή τους στο Μπέβερλι Χιλς. Τα αδέλφια ισχυρίστηκαν ότι τους σκότωσαν για να γλιτώσουν από μια ζωή σεξουαλικής, ψυχολογικής και σωματικής κακοποίησης.

Τα αδέρφια καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού και συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου. Εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή χωρίς δυνατότητα αναστολής. Μάλιστα, το 1994, ο δικαστής Weisberg υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η κακοποίηση δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί και δεν θα έπρεπε να αναγνωριστεί επειδή η κακοποίηση δεν συμβαίνει σε αγόρια.

Πόσο κοστίζει η ζωή ενός βιαστή;

Η έφηβη Pieper Lewis, θύμα ανθρώπινης εμπορίας, αρχικά κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού αφού μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον κατηγορούμενο βιαστή της. Καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Αϊόβα σε πέντε χρόνια υπό στενή επιτήρηση με αναστολή και υποχρεώθηκε να καταβάλει 150.000 δολάρια αποζημίωση στην οικογένεια του βιαστή της. Η Lewis ήταν 15 ετών όταν μαχαίρωσε τον 37χρονο Zachary Brooks περισσότερες από 30 φορές σε ένα διαμέρισμα στο Des Moines.

Παρότι οι εισαγγελείς δεν αμφισβητούν πως η Lewis δέχτηκε σεξουαλική επίθεση, ο περιφερειακός δικαστής τόνισε πως – εν έτει 2022 – δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς η αποζημίωση είναι υποχρεωτική βάσει του νόμου της Αϊόβα που έχει επικυρωθεί από το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας.

Επίκληση στην αυτοάμυνα

Η Μπρίτανι Σμιθ φυλακίστηκε επειδή σκότωσε τον βιαστή της αφού την απειλούσε. Η 32χρονη από την Αλαμπάμα που πυροβόλησε τον βιαστή της καθώς στραγγάλιζε τον αδελφό της δήλωσε ένοχη για φόνο.

Το κατηγορητήριο προκάλεσε σάλο η νοσοκόμα σεξουαλικών επιθέσεων που εξέτασε την Μπρίτανι, κατέθεσε ότι η γυναίκα είχε δαγκωθεί, στραγγαλιστεί και κακοποιηθεί. Σύμφωνα με το New Yorker, εκείνος είχε συλληφθεί ογδόντα φορές, εκ των οποίων οι τουλάχιστον έξι ήταν για ενδοοικογενειακή βία.

«Θέλω να σκοτώσω τον βιαστή μου»

Η κωμικός Μάργκαρετ Τσο μίλησε δημοσίως για την κακοποίηση που υπέστη από ένα μέλος της οικογένειάς της όταν ήταν παιδί και για τον βιασμό της ξανά ως έφηβη. «Αυτό που ενθαρρύνω είναι να δολοφονήσουμε τους βιαστές μέσα στο μυαλό μας μέχρι να σταματήσουν να μας σκοτώνουν», δήλωσε στην Global News.

Το μήνυμά της προς τους νέους: σκεφτείτε το σώμα σας ως το δικό σας έθνος. «Αν περάσεις τα σύνορά μου χωρίς διαβατήριο, θα υπάρξουν συνέπειες», εξήγησε.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024