Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά & εφήβους στο θέατρο 104
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από την ομάδα των Πέντε Εποχών και την Σοφία Παπαδοπούλου.
Η Σοφία Παπαδοπούλου ηθοποιός, σκηνοθέτης και εμψυχώτρια φιλοδοξεί και αυτή την χρονιά μέσω της χαράς του παιχνιδιού και του θεάτρου, να δώσει μια διέξοδο στις ανησυχίες των παιδιών, που θα «φωτίσει» τον ψυχικό τους κόσμο, θα «ξεκλειδώσει» τις καρδιές και τα εκφραστικά τους μέσα και θα τα οδηγήσει στα «μονοπάτια» της ενσυναίσθησης.
Στα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών, που στεγάζονται στο Θέατρο 104 από το 2014, σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργασία (χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους) τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να «συναντηθούν» με την δική τους αλήθεια και να ανακαλύψουν τον «έναν», τον «μοναδικό» εαυτό τους, να κινητοποιήσουν μηχανισμούς προσαρμογής και τελικά να βρουν τρόπους να επικοινωνήσουν, να σχετιστούν και να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής.
Διαβάστε επίσης: «Ιάκωβος Καμπανέλλης, το τετράπτυχο»: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Τι περιλαμβάνουν τα εργαστήρια
μαθαίνουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να βρίσκουν μόνα τους απαντήσεις και λύσεις, μαθαίνουν να «αναγνωρίζουν» τα συναισθήματα τους και τα συναισθήματα των άλλων, ενισχύουν την αισθητική καλλιέργεια και την γλωσσική τους ανάπτυξη.
Με πολλαπλά ερεθίσματα (από τις τέχνες, την κοινωνική ζωή, ψυχολογία, λογοτεχνία κα) και τεχνικές (θεατρικό παιχνίδι, σωματικό θέατρο, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων) τα εργαστήρια της Ομάδας των Πέντε Εποχών λειτουργούν ως ένα «πεδίο δράσης», που αποτελεί για τα παιδιά πηγή ευαισθητοποίησης, έκφρασης, επινόησης, αλληλεπίδρασης, αυτοπεποίθησης, αποδοχής, έκπληξης, διασκέδασης, απόλαυσης και στοχασμού.

Τα παιδιά θα έχουν την χαρά να «μοιραστούν» την εμπειρία τους, με γονείς συγγενείς και φίλους «στην δική τους παράσταση», που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου 104, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Πληροφορίες
Οι εγγραφές ξεκίνησαν και οι θέσεις είναι περιορισμένες
30/9 ξεκινούν τα τμήματα για νήπια και μικρά παιδιά
και 1/10 το τμήμα των εφήβων
*Στο χώρο μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την προστασία όλων μας.

Εργαστήρια:
- Για νήπια (2,5-5,5 ετών) κάθε Παρασκευή 17:30 – 18:30 (από 30/9)
- Για παιδιά (6-11 ετών) κάθε Παρασκευή 19:00 – 20:30 (από 30/9)
- Για εφήβους (12-17 ετών) κάθε Σάββατο 12:00 – 13:30 (από 1/10)
ΘΕΑΤΡΟ 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (150μ.από το μετρό Κεραμεικού)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2121 010582 & 6932 321039
www.omada5epoxon.gr
Instagram: omada5epoxon
Fb: Η Ομάδα των Πέντε Εποχών
Fb: Εργαστήρι Θεάτρου Πέντε Εποχών – Σοφία Παπαδοπούλου
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442