Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Νικόλας Καρανικόλας: Βασικός στόχος να θωρακιστούμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ψηλά στην ατζέντα των Δήμων
Ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, έδωσε την εικόνα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι μικροί Δήμοι σε μια περίοδο απανωτών κρίσεων που αλλάζουν τους σχεδιασμούς. Μιλώντας στον ΟΤ από τη 86η ΔΕΘ, ο κ. Καρανικόλας τόνισε ότι επίκειται ένας δύσκολος χειμώνας που οι Δήμοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό λειτουργικό κόστος για τα σχολεία αλλά και για όλες τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στόχος που τίθεται για όλες τις πόλεις είναι ο στόχος της ανθεκτικότητας σε μια περίοδο κλιματικής αλλαγής που γεννά κινδύνους, όπως και ο στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού. Όπως ανέφερε ο κ. Καρανικόλας η Νάουσα έχει κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση με πιο χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη τρισδιάστατη πόλη στην Ελλάδα.
Η επιλογή της Νάουσας για μόνιμη κατοικία
Κρίσιμο ρόλο για να γίνει ο δήμος της Νάουσας πιο ελκυστικός ως επιλογή μόνιμης κατοικίας, είναι η διασύνδεση της πόλης με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλα η κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας αλλά και η ολοκλήρωση της καθέτου της Εγνατίας Οδού θα δώσουν νέα πνοή στην πόλη που έχει να προσφέρει πολλά σε κατοίκους και επισκέπτες.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νικόλα Καρανικόλα στον ΟΤ
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση
- Τα ωραία του «Αναστό»
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Νεκροί 18 μετανάστες μετά από ναυάγιο
- Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Παλαιό Φάληρο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν


