Ρωσία: Οι εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 θα διαρκέσουν τρεις μέρες
Τι δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ.
Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας Gazrpom εκτιμά ότι οι εργασίες συντήρησης στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 θα ολοκληρωθούν εντός τριών ημερών.
«Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα. Η Gazprom ανέφερε ότι η διακοπή θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Κάνουμε τις υποθέσεις μας βάσει αυτής της δήλωσης», δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης.
- Διαβάστε επίσης: Ξεχειλίζουν τα ταμεία της Gazprom παρά τις κυρώσεις στη Ρωσία
Οι ροές προς τη Γερμανία
Η Gazprom σταμάτησε χθες τις ροές στον αγωγό φυσικού αερίου προς την Γερμανία, η επανάληψη των οποίων αναμένεται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Στην Ευρώπη, η οποία είναι αντιμέτωπη με τις ελλείψεις καυσίμων και τις υψηλές τιμές ρεκόρ φυσικού αερίου ενώ λαμβάνει περιορισμένες προμήθειες από τη Ρωσία, έχουν δημιουργηθεί ανησυχίες για το ότι η Gazprom θα μπορούσε να παρατείνει την περίοδο των εργασιών συντήρησης στον αγωγό.
Η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο εταιρεία της Gazprom, έχει ήδη περικόψει τις ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, του μεγαλύτερου αγωγού που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία, στο 20% της δυναμικότητάς του, ισχυριζόμενη ότι αυτό οφείλεται στον ελαττωματικό εξοπλισμό.
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη








