Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχικά προβλήματα, χρήση ουσιών, σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της: Η σύντομη, ανεξιχνίαστη ζωή της Αν Χεκ

Ψυχικά προβλήματα, χρήση ουσιών, σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της: Η σύντομη, ανεξιχνίαστη ζωή της Αν Χεκ

«Όσο περισσότερο βρίσκομαι στη δουλειά, τόσο περισσότερο διαπιστώνω ότι όλοι προσποιούνται ότι ξέρουν περισσότερα» έλεγε με σχετική πικρία η ηθοποιός του Χόλιγουντ που έφυγε άτυχα από τη ζωή στα 53 της.

Η Αν Χεκ πρωταγωνίστησε σε δεκάδες έργα όλα αυτά τα χρόνια, γοητεύοντας με το άγριο και ωμό ταλέντο της. Εκτός κάμερας, η ζωή της Χεκ ήταν μια ιστορία τόσο ενδιαφέρουσα και μερικές φορές, ανεξιχνίαστη, που θα μπορούσε να είναι ένα από τα σενάρια των ταινιών της. Αλλά δεν ήταν.

Ποτέ δεν έκρυψε ότι χόρευε στο ρυθμό του δικού της τυμπάνου και ζούσε τη ζωή της σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες, χωρίς ποτέ να απολογείται για το ποια ήταν ή τι κάνει. «Το ρίσκο είναι το κλειδί», δήλωνε η Χεκ σε συνέντευξή της στο περιοδικό Mr. Warburton. «Να είσαι ο εαυτός σου. Να είσαι γενναίος. Όσο περισσότερο βρίσκομαι στη δουλειά, τόσο περισσότερο γνωρίζω ότι όλοι προσποιούνται ότι ξέρουν περισσότερα από όσα ξέρουν. Οπότε μην πτοείστε!».

Η Αν Χεκ ήταν ένα κορίτσι του Τζέρσεϊ στην καρδιά της
Γεννήθηκε στην Ορόρα του Οχάιο, αλλά θεωρούσε τον εαυτό της κορίτσι του Νιου Τζέρσεϊ. (Πολλοί αξιόλογοι ηθοποιοί έχουν μεγαλώσει εκεί: John Travolta, Bruce Willis, Laura Prepon και Anne Hathaway°.
Μεγάλωσε φτωχή, μετακομίζοντας συχνά με τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια της πριν καταλήξει στην πολιτεία του Γκάρντεν. «Όταν ήμουν παιδί, στην ηλικία των 12 ετών, η οικογένειά μου μετακόμισε 11 φορές. Ήμασταν φτωχοί. Δεν είχαμε λεφτά. Άστεγοι. Μια κίτρινη ταινία στην πόρτα μας. Ο αδελφός μου τηλεφώνησε σε έναν φίλο, και έτσι την επόμενη μέρα ζήσαμε με μια καλή οικογένεια σε μια κοινότητα Amish, και ο πατέρας μου κατέληξε στη συνέχεια στο Atlantic City, NJ», αποκάλυψε η Αν στο Page Six.

Ήταν στο Νιου Τζέρσεϊ όπου η Χεκ ανακάλυψε το ταλέντο της να διασκεδάζει τις μάζες. «Εκεί πρωτοέγινα ηθοποιός. Ξεκίνησα κυριολεκτικά να τραγουδάω για το δείπνο μου, ακριβώς στο Boardwalk. Γυρνούσα μπιφτέκια και τραγουδούσα, σε έναν ιδιότυπο σόου για να κάνω τον κόσμο να έρθει στο περίπτερό μας». Συνέχισε να εργάζεται στο 76 House Dinner Theater στο Swainton,κερδίζοντας 100 δολάρια την εβδομάδα για να βοηθήσει την οικογένειά της που αγωνιζόταν.

Photo: Wikipedia Commons

Μια καταστροφική παιδική ηλικία
Η Αν Χεκ παραδέχτηκε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της από πολύ μικρή ηλικία μέχρι τα 12 της περίπου, και με την πάροδο των ετών είχε περιέλθει σε λεπτομέρειες εξηγώντας τι θυμόταν για εκείνο το κεφάλαιο της ζωής της. «Νομίζω ότι είναι δύσκολο για τα παιδιά να μιλήσουν για την κακοποίηση, επειδή είναι μόνο η ανάμνηση. Δεν κουβαλούσα μαζί μου ένα μαγνητόφωνο … Δεν σμίλεψα τίποτα στην πέτρα …

Οποιοσδήποτε μπορεί να κοιτάξει και να πει «λοιπόν, πώς το ξέρεις σίγουρα;». Και αυτό είναι ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα. Δεν το ξέρεις». Οι ισχυρισμοί της Χεκ κατά του αποθανόντος πατέρα της δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ από τη μητέρα της ούτε από τα αδέλφια της.

Ο πατέρας της Χεκ πέθανε από AIDS το 1983, όταν αυτή ήταν έφηβη. Πέρασε τις επόμενες δύο δεκαετίες προσπαθώντας να ξεφύγει από τα χρόνια του πόνου. «Έπινα. Κάπνιζα. Έκανα ναρκωτικά. Έκανα σεξ. Έκανα ό,τι μπορούσα για να βγάλω την ντροπή από τη ζωή μου». Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων χάους και ντροπής η Χεκ βίωσε ένα ρήγμα στον ψυχισμό της.
Αγώνες με την ψυχική υγεία

Σε συνέντευξή της στο The Advocate, η Χεκ μίλησε για τη σχέση μεταξύ της ψυχικής ασθένειας του πατέρα της και της δικής της. «Ο πατέρας μου έκανε πράγματα που αποδίδονται στη σχιζοφρένεια – μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες, ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Τα οποία είχα και εγώ, οπότε ξέρω ότι υπάρχουν πολλές συνδέσεις με την παραφροσύνη που είχα με τον πατέρα μου». Τα χρόνια υποτιθέμενης κακοποίησης δεν θα βοηθούσαν την προδιάθεση για ψυχική ασθένεια. Για να αντιμετωπίσει το τραύμα της, η Αν δημιούργησε μια εναλλακτική ύπαρξη. «Δημιούργησα μια άλλη οντότητα που ήταν από τον ουρανό. Η Celestia είναι ο λόγος που πιστεύω ότι επέζησα. Ήταν η συνεπής αγάπη που μου επέτρεψε να ξέρω ότι μπορούσα να φτάσω στην άλλη πλευρά της κακοποίησής μου», αποκάλυψε στη συνέντευξή της.

Η ψυχική υγεία της Χεκ κλονίστηκε εκ νέου το 2000, μετά τον χωρισμό της από την Έλεν ντε Τζενέρις. Λίγες ώρες αφότου η ντε Τζενέρις δημοσίευσε μια δήλωση με την οποία ανακοίνωνε τον χωρισμό, η Χεκ βρέθηκε να περιπλανιέται αποπροσανατολισμένη στην αγροτική κομητεία Fresno της Καλιφόρνια. Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ότι η ηθοποιός μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

«Μου είπαν να πάω σε ένα μέρος όπου θα συναντούσα ένα διαστημόπλοιο. Μου είπαν ότι για να μπω στο διαστημόπλοιο θα έπρεπε να πάρω ένα χάπι έκστασης, το Fresno ήταν το αποκορύφωμα ενός ταξιδιού. Πίστευα ότι έπρεπε να ξεφύγω για να βρω την αγάπη» θα πει αργότερα ή ίδια η Αν.

Photo: Wikipedia Commons

Οι ποικίλοι ρόλοι της Αν Χεκ
Η Χεκ ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός με σαπουνόπερες αλλά σύντομα πέρασε στον κινηματογράφο. Έγινε ευρέως γνωστή με επιτυχίες blockbuster όπως οι ταινίες «Donnie Brasco», «Volcano» και «6 Days, 7 Nights», αλλά διοχέτευσε παράλληλα το ταλέντο της σε ανεξάρτητες ταινίες όπως το «Spread» και το «Birth».

Συμμετείχε σε κωμικά όσο και δραματικά τηλεοπτικά έργα όπως τα «Men in Trees», «Save Me» και «The Brave» και δάνεισε τη φωνή της σε έναν χαρακτήρα στην ταινία κινουμένων σχεδίων «The Legends of Korra».

Αναζητώντας μόνιμα την αγάπη
Η ηθοποιός ήταν κάποτε παντρεμένη (με τον πατέρα του πρώτου της γιου, Coley Lafoon), αλλά πριν από τον Lafoon, η Χεκ έβγαινε με μερικά ονόματα υψηλού προφίλ στο Χόλιγουντ. Έβγαινε με τον Στιβ Μάρτιν από το 1994 έως το 1997. Οι δυο τους είχαν μεγάλο ηλικιακό χάσμα με εκείνον να είναι 24 χρόνια μεγαλύτερός της. Πέρασε επίσης ένα χρόνο στην αγκαλιά του πρώην μέλους του συγκροτήματος Fleetwood Mac, Lindsey Buckingham. Ο Buckingham έγραψε μάλιστα ένα τραγούδι για τη Χεκ με τίτλο «Down on Rodeo».

Φυσικά, η πιο διάσημη σχέση της ήταν αυτή που είχε με την Έλεν ντε Τζενέρις. Για την Χεκ ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν σε ένα Vanity Fair Oscar Party το 1997 και έμειναν μαζί για τέσσερα χρόνια. Η Χεκ είπε στην Όπρα (σε διαγραμμένο πλέον υλικό) ότι «είδα την Έλεν σε ένα γεμάτο δωμάτιο, χωρίς να γνωρίζω τίποτα απολύτως, εκτός από το ότι απλά με τράβηξε. Τα χρόνια μας μαζί ήταν ένα όμορφο κομμάτι της ζωής μου. Ήμουν μέρος μιας επανάστασης που δημιούργησε κοινωνική αλλαγή και δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό χωρίς να την ερωτευτώ».

Η Αν ήταν ερωτευμένη με την Έλεν, αλλά ο κόσμος φαίνεται ότι δεν ήταν ερωτευμένος μαζί τους ως ζευγάρι, τουλάχιστον όχι ο κόσμος του Χόλιγουντ. Καθώς η Χεκ έπεφτε σε δυσμένεια, δύο ηθοποιοί υψηλού προφίλ εμφανίστηκαν, την ανέβασαν, εξήραν το ταλέντο της και επέμειναν στη συμμετοχή της στα πρότζεκτ τους. «Υπήρξαν δύο άνδρες που αγωνίστηκαν να με δουν για το ταλέντο μου και όχι για τα πρωτοσέλιδά μου: Ο Alec Baldwin και ο Harrison Ford», δήλωσε η Χεκ στη συνέντευξή της.

Αν Χεκ και James Tupper / Photo: Wikipedia Commons

Το δράμα του διαζυγίου με τον άντρα της
Η Αν ήταν κάποτε παντρεμένη με τον εικονολήπτη Coley Lafoon. Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο μαζί και αργότερα πέρασε ένα δύσκολο διαζύγιο το 2009. Σύμφωνα με το People, η Χεκ πλήρωσε στον Lafoon ένα μεγάλο εφάπαξ ποσό, του παρείχε 3.700 δολάρια μηνιαίως και ανέλαβε το 75% της ιδιωτικής εκπαίδευσης του γιου τους Homer.

Οι δυο τους δυστυχώς, έβγαλαν μαχαίρια μεταξύ τους εκτοξεύοντας κατηγορίες ο ένας προς τον άλλον μετά το τέλος της σχέσης τους. Εκείνη ήταν ανένδοτη ότι εκείνος έδινε περισσότερη προσοχή στο διαδικτυακό πόκερ και το πορνό, ενώ εκείνος πίστευε ότι η Χεκ ήταν ψυχικά ασταθής.

Ο Lafoon παντρεύτηκε ξανά το 2015 και απέκτησε τρία ακόμη παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του, ενώ η Χεκ βρέθηκε σε μια σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της στο «Men in Trees» και πατέρα του δεύτερου γιου της, James Tupper. Το ζευγάρι έμεινε μαζί μία δεκαετία περίπου.

Η Χεκ λάτρευε τα παιδιά της: «Προφανώς, το θαύμα της ζωής για μια μητέρα είναι απλά εκπληκτικό. Είναι τόσο δύσκολο να εξηγήσεις πόσο υπέροχο είναι να κοιτάς στα μάτια ένα παιδί που έχεις φέρει στον κόσμο». Απολάμβανε επίσης τον χρόνο που περνούσε με τα αγόρια της, αποκαλύπτοντας ότι θεωρούσε ευτυχία το να κάθεται σε ένα τζακούζι με τα παιδιά της –η ιδέα των ονειρικών διακοπών της.

Προσθέστε τη συγγραφέα στα προσόντα της
Η Αν Χεκ το 2001, έγραψε το βιβλίο «Call Me Crazy». Στα απομνημονεύματά της περιέγραφε λεπτομερώς την ταραχώδη παιδική της ηλικία και το πώς κατάφερε να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει τα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της ζωής της. Πολλές διασημότητες επιστρατεύουν τη βοήθεια συγγραφέων-φαντασμάτων, καθώς η συγγραφή δεν είναι συνήθως η κύρια ειδικότητα ενός τραγουδιστή ή ηθοποιού – όχι όμως και η Χεκ! Η ίδια δήλωσε στο The Advocate ότι έγραψε το βιβλίο της χωρίς τη βοήθεια συγγραφέα-φάντασμα. Ωστόσο, έλαβε βοήθεια από τον πρώην σύζυγό της, καθώς ο Cooley Lafoon ήταν ο εκδότης της. Για τα απομνημονεύματά της, η Heche δήλωσε: «Γράφω αυτή την ιστορία, θα έλεγα, εδώ και 31 χρόνια. Κάθε πράγμα που έγραψα αφορούσε την κακοποίηση. Έγραψα ένα θεατρικό έργο για την κακοποίηση, ταινίες για την κακοποίηση. Όλα όσα έγραψα οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του βιβλίου».

Έχασε με τραγικό τρόπο τα τρία από τα τέσσερα αδέλφια της
Στην αρχή, η οικογένεια Χεκ είχε πέντε αδέλφια. Από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μόνο ένα από τα αδέλφια παραμένει εν ζωή. Το 1961, η αδελφή της Αν η Cynthia, πέθανε σε βρεφική ηλικία από καρδιακό πρόβλημα. Έχασε επίσης έναν αδελφό, τον Nathan, σε ατύχημα με μοτοσικλέτα τρεις μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της από AIDS. Ο θάνατος του Nathan χαρακτηρίστηκε ατύχημα, αλλά η Χεκ έχει υποστηρίξει ότι αυτοκτόνησε. Ο τραγικός θάνατός του σηματοδότησε ένα νέο κεφάλαιο για την Αν με τη μετακόμισή της στο Σικάγο.

Η αδελφή της Αν, Susan Bergman, πέθανε το 2006 από καρκίνο του εγκεφάλου, αφήνοντας στη ζωή μόνο την αδελφή της Abigail. Η Abigail, μια σχεδιάστρια κοσμημάτων με έδρα το Ιλινόις, διατήρησε μια διαφορετική άποψη σχετικά με την κακοποίηση της Αν. Ενώ η Χεκ είχε μιλήσει έντονα για την υποτιθέμενη κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της, η αδελφή της Abigail έλεγε το αντίθετο, υποστηρίζοντας ότι τα περιστατικά δεν συνέβησαν. «Η γνώμη μου είναι ότι η αδελφή μου Αν πιστεύει πραγματικά, αυτή τη στιγμή, αυτά που έχει ισχυριστεί σχετικά με τη συμπεριφορά του πατέρα μας στο παρελθόν … [αλλά] με βάση την εμπειρία μου καθώς και τις δικές της εκφρασμένες αμφιβολίες, πιστεύω ότι οι αναμνήσεις της σχετικά με τον πατέρα μας είναι αναληθείς».

Δείτε το τελευταίο βίντεο της Αν Χεκ πριν το ατύχημα

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024