Δυτική Όχθη: Τιμωρητική κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό
Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι ισραηλινές αρχές έχουν κατεδαφίσει 420 παλαιστινιακά σπίτια στη Δυτική Όχθη φέτος έως τις 25 Ιουλίου, σε σύγκριση με 911 ολόκληρο το 2021.
Στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ κατεδάφισαν την Τρίτη τα σπίτια δύο Παλαιστινίων, που κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας, σε μια επίθεση έξω από τον οικισμό Άριελ στη Δυτική Όχθη τον Απρίλιο, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Εκατοντάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, έκαιγαν λάστιχα και πέταξαν βόμβες μολότοφ στους στρατιώτες, καθώς εκτελούσαν την επιχείρηση στην πόλη Κουαραουέτ Μπανί Χασάν στη Δυτική Όχθη, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση.
Διαβάστε επίσης: Παλαιστίνη: 52 νεκροί σε τρεις μήνες από ισραηλινά πυρά
Τιμωρητικές κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων από το Ισραήλ
Ο δήμαρχος της πόλης, Ιμπραχίμ Ασί, κατήγγειλε την επιχείρηση και υποσχέθηκε υποστήριξη στους συγγενείς των δύο φερόμενων ενόπλων.
«Η κατεδάφιση σπιτιών είναι μια πολιτική συλλογικής τιμωρίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», είπε ο Ασί στο Reuters.
Η ανακοίνωση του στρατού ανέφερε ότι οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στις 29 Απριλίου έξω από το Άριελ, έναν από τους μεγαλύτερους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Οι δύο Παλαιστίνιοι βρίσκονται επί του παρόντος υπό κράτηση, ανέφερε.
Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, οι ισραηλινές αρχές έχουν κατεδαφίσει 420 παλαιστινιακά σπίτια στη Δυτική Όχθη φέτος έως τις 25 Ιουλίου, σε σύγκριση με 911 ολόκληρο το 2021.
Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τόσο τιμωρητικές κατεδαφίσεις, όσο και κατεδαφίσεις που διατάχθηκαν επειδή οι κατοικίες δεν είχαν οικοδομική άδεια.
- Σουδάν: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεινά γυναικών και κοριτσιών εννιά χώρες του ΣΑ του ΟΗΕ
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442