Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νύχτα που θα ήθελε να ξεχάσει: Η άγρια, αληθινή ιστορία του Γούντι Χάρελσον

Η νύχτα που θα ήθελε να ξεχάσει: Η άγρια, αληθινή ιστορία του Γούντι Χάρελσον

Ο σπουδαίος ηθοποιός πλέον ζει στη Χαβάη, αλλά η ζωή του δεν ήταν ποτέ μόνο ηλιοβασιλέματα και pina coladas.

Ο Γούντι Χάρελσον είναι γνωστός για τις πολλές και αξιαγάπητες προσωπικότητές του – «το πιο άγριο παιδί του Χόλιγουντ, ένας υπέρμαχος της ωμής διατροφής και των οικολογικών μαχών, διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο στο Ιράκ και υπέρμαχος της νομιμοποίησης της μαριχουάνας», όπως έγραψε το Esquire.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός μπορεί να παίξει τον χαζό, τον μάτσο και τον τρομακτικό στην ίδια σκηνή. Η μεγάλη του επιτυχία ήρθε όταν μπήκε στο καστ του Cheers, το οποίο το GQ χαρακτήρισε «αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη κωμική σειρά όλων των εποχών». Ο Harrelson κέρδισε στη συνέχεια ένα Emmy για αυτόν τον δευτερεύοντα ρόλο και έγινε τακτικός πελάτης στη βιομηχανία του θεάματος. Από το 2020, έχει πάνω από 100 ρόλους –μέσω του IMDb.

Μετά τη μετακόμισή του στη Χαβάη, ο πρωταγωνιστής του Zombieland έγινε στενός φίλος με τον γείτονά του και συνάδελφό του, Willie Nelson. Αλλά η ζωή του Harrelson δεν ήταν ποτέ μόνο ηλιοβασιλέματα και pina coladas.

Η άγρια νύχτα του Γούντι Χάρελσον στο Λονδίνο

Μόλις απέκτησε τον ονειρικό ρόλο στο Cheers το 1985, ο Woody Harrelson απέκτησε γρήγορα τη φήμη του ρεμαλιού. «Έγινα ένα ζώο του πάρτι. Δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που έκανα τότε εξαιτίας όλων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα με κρεμούσαν στα μανταλάκια» λέει στο GQ. Σχεδόν δύο δεκαετίες πέρασε γιορτάζοντας τη ζωή με όλους τους τρόπους. Ο ηθοποιός μίλησε στο Rolling Stone για μια άγρια νύχτα που θα ήθελε να ξεχάσει.

Κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Λονδίνο το 2002, ο Harrelson βρέθηκε σε ένα μπαρ όταν τον πλησίασαν δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τον ηθοποιό, οι γυναίκες τον ρώτησαν αν ήθελε να «κάνει μια βόλτα στην άγρια πλευρά» και αυτός απάντησε: «Υποθέτω ότι θέλω». Μια τρίτη γυναίκα συμμετείχε στη διασκέδαση και η τετράδα επέστρεψε στο κατάλυμα του Harrelson και απόλαυσαν αυτό που κόσμια περιγράφεται ως «ό,τι-έγινε-μετά». Δυστυχώς για τον πρωταγωνιστή του Rampart, «ένας παπαράτσι κατάφερε να τραβήξει μια φωτογραφία που σύντομα έγινε ανάρπαστη στις φυλλάδες». Το χειρότερο – η τότε φίλη του και μελλοντική σύζυγός του Laura Louie είδε αυτές τις φωτογραφίες στον Τύπο. Ό,τι έγινε μετά δοκίμασε πολύ τα όρια της σχέσης του αλλά και τη φήμη του.

Η βίαιη ανατροφή στο Τέξας

Κοιτάζοντας πίσω στα παιδικά του χρόνια στο Midland του Τέξας, ο Woody Harrelson παραδέχεται ότι μπορεί να ήταν δύσκολα. «Είχα πολύ θυμό, πολύ οργή», εξομολογήθηκε στο Esquire. Το νεαρό αγόρι βρήκε τον τρόπο να τον διώξουν από το νηπιαγωγείο και στη συνέχεια από την πρώτη τάξη. Μετά από ένα περιστατικό όπου, υποτίθεται, οι δάσκαλοι κατηγόρησαν τον νεαρό Harrelson ότι έκλεψε μια τσάντα, «γύρισε στο σχολείο σπάζοντας παράθυρα με τις γυμνές του γροθιές».

Ο πατέρας του Harrelson εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ήταν μόλις επτά ετών και αυτό φαίνεται ότι επηρέασε τη νοοτροπία του. «Νομίζω ότι ήμουν επίσης πολύ μαλακός. Ήμουν τόσο ευαίσθητος, τόσο ευάλωτος», δήλωσε στο GQ. Ως αποτέλεσμα, ο Harrelson ορκίστηκε να γίνει πιο σκληρός και να μην δέχεται πιέσεις. Αυτό όμως εκδηλώθηκε με αρνητικούς τρόπους.

Παραδέχτηκε ότι είχε «ξεσπάσματα» και κρατούσε αυτή την οργή καθώς μεγάλωνε. «Συνήθιζα να πηγαίνω σε μπαρ και να παλεύω με τους τύπους που θεωρούσα νταήδες. Έχω σημάδια παντού», αποκάλυψε στο The Hollywood Reporter. Ο τρόπος με τον οποίο τσακωνόταν συνέχισε ακόμα και όταν έγινε διάσημος ηθοποιός. Όπως όταν κάποτε γρονθοκόπησε έναν φωτορεπόρτερ και ισχυρίστηκε ότι νόμιζε ότι ήταν ζόμπι (!).

Ο Γούντι Χάρελσον μεγάλωσε με έναν κακοποιό πατέρα

Η ιστορία του πατέρα του Woody Harrelson μοιάζει περισσότερο με ταινία παρά με πραγματική ζωή. Και πράγματι, τα αδέλφια του Harrelson μοιράστηκαν πληροφορίες για τα παιδικά τους χρόνια στο podcast Son of a Hitman, μέσω του Entertainment Weekly. Ο πατέρας τους, «ο Τσαρλς Χάρελσον, καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια για τη δολοφονία ενός ομοσπονδιακού δικαστή στο Σαν Αντόνιο». Ο πατριάρχης ήταν δολοφόνος με συμβόλαιο και επίσης μεγάλος τζογαδόρος. Πριν από τη σύλληψή του το 1979 «για τη δολοφονία του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ Τζον Γουντ Τζούνιορ, είχε προηγουμένως αθωωθεί για το θάνατο του Άλαν Μπεργκ, ενός πωλητή χαλιών, και είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Σαμ Ντεγκέλια Τζούνιορ, ενός εμπόρου σιτηρών».

Ο Τσαρλς απεβίωσε τελικά το 2007 ενώ εξέτιε τη διπλή ισόβια κάθειρξη. Σε συνέντευξή του στον Guardian, το μόνο θετικό που θέλησε να μοιραστεί ο Woody για τον πατέρα του ήταν η συμβουλή του «να έχεις πάντα ανοιχτό μυαλό».

Ο Woody μιλάει σπάνια για τον πατέρα του, ο οποίος εγκατέλειψε την οικογένεια όταν ο μελλοντικός ηθοποιός ήταν μόλις επτά ετών. Θυμάται όμως μερικά πράγματα για τον διαβόητο πατριάρχη της οικογένειας. «Ήταν αρκετά γοητευτικός τύπος και τζογαδόρος», δήλωσε ο Γούντι στο The Hollywood Reporter. «Έβγαζε πολλά χρήματα από τον τζόγο. Έκλεβε, αλλά ήταν περισσότερο απατεώνας», θυμάται ο Γούντι. Για παράδειγμα, ο Τσαρλς προσκαλούσε τους στόχους του σε ένα σκάφος για μια χαλαρωτική μέρα ψαρέματος. «Και μετά έλεγε, “Θέλεις να παίξουμε μερικές παρτίδες;” Και πριν το καταλάβεις, ο τύπος είχε εξαπατηθεί εντελώς», αποκάλυψε ο Γούντι.

Η μεγαλοπρεπής σταδιοδρομία επιβάρυνε την οικογενειακή ζωή του Γούντι Χάρελσον

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να γίνουν μεγάλοι στο Χόλιγουντ, η ζωή ενός μεγαλοστεριού έχει και κάποιες κακοτοπιές. Βέβαια, ο Woody Harrelson παραδέχεται ανοιχτά ότι διασκέδαζε σκληρά όταν ήταν νεότερος και απολάμβανε τα οφέλη που συνοδεύουν τη διασημότητα. Αλλά καθώς μεγάλωσε και έκανε οικογένεια, η ίδια σκληρή δουλειά που τον έκανε διάσημο μετατράπηκε και σε αρνητικό στοιχείο. «Αισθάνομαι ότι μάλλον πέρασα πολύ χρόνο τρέχοντας να κάνω αυτές τις ταινίες», αποκάλυψε στο NPR λέγοντας ότι είναι περήφανος και «πολύ ενθουσιασμένος με αυτές τις ταινίες – αλλά απλά πρέπει, νομίζω, να χαλαρώσω και να περάσω λίγο χρόνο στο σπίτι».

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί του λείπει η ζωή στο σπίτι. Ο Harrelson και η σύζυγός του Laura Louie είναι παντρεμένοι από το 2008 και το ζευγάρι έχει τρεις κόρες μαζί. Α, και όλη η οικογένεια ζει στον παράδεισο – στο Μάουι της Χαβάης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο NPR στο Λονδίνο, ο ηθοποιός μοιράστηκε το εξαντλητικό πρόγραμμά του στον κινηματογράφο. «Μέχρι τη στιγμή που θα φύγω από εδώ, θα έχω βρεθεί στο σπίτι μου μία εβδομάδα τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Οπότε, ναι, δεν είναι δίκαιο για την οικογένειά μου», είπε και πρόσθεσε: «Είμαι λίγο εξαντλημένος από την όλη διαδικασία».

Μια οικογενειακή σχέση που κόπηκε πολύ σύντομα

Ενώ ο πατέρας του εξέτισε ποινή για ειδεχθή εγκλήματα, ο Γούντι Χάρελσον μεγάλωσε με την υποστήριξη των δυνατών γυναικών της οικογένειάς του. Σε αυτές περιλαμβάνονταν η μητέρα του, η γιαγιά του και η προγιαγιά του. Θυμάται με αγάπη τα παιδικά του χρόνια στο Τέξας και τον ιδιαίτερο δεσμό με την προγιαγιά του Polly. Σε συνέντευξή του στο GQ, ο πρωταγωνιστής του White Men Can’t Jump την αποκάλεσε «πραγματικό πιστόλι» και θυμήθηκε ότι η Polly «μπορούσε να πει μια ιστορία και όλα ξαφνικά να γίνουν υπέροχα».

Ενώ ο Harrelson ζούσε στη Νέα Υόρκη, επισκέφθηκε για λίγο την πατρίδα του και ευτυχώς συναντήθηκε με την Polly. Αλλά δυστυχώς θα ήταν η τελευταία του φορά. «Λυπάμαι για την τελευταία ευκαιρία που είχα να δω την προγιαγιά μου, όταν η μαμά μου είπε: «Τώρα φρόντισε να περάσεις από εκεί καθώς πηγαίνεις στο αεροδρόμιο», κι εγώ άργησα και είπα: «Θα τη δω την επόμενη φορά» και δεν πρόλαβα».


Το «Στην υγειά μας» δεν ήταν και τόσο… χαρούμενο για τον Woody Harrelson

Σε ηλικία 23 ετών, ο Γούντι Χάρελσον βρισκόταν στο Λος Άντζελες και έκανε ένα διάλειμμα από έναν ρόλο στο Μπρόντγουεϊ. Με την άνεση του να γνωρίζει ότι τον περίμενε ήδη μια δουλειά στη Νέα Υόρκη, ο Harrelson πέρασε από οντισιόν για μια παράσταση – το Cheers. Όπως παραδέχτηκε στο GQ, γνώριζε για τη δημοφιλή σειρά, αλλά δεν την είχε παρακολουθήσει ποτέ. Και όπως και ο μελλοντικός του ρόλος στην ταινία White Men Can’t Jump, ο Harrelson εμφανίστηκε «στην ανάγνωση σαν να είχε μόλις βγει από ένα γήπεδο μπάσκετ», δήλωσε ο παραγωγός Peter Casey. Αυτή η ίδια αλαζονεία ενόχλησε κάποιους από τους συμπρωταγωνιστές του, όπως ο καθολικά αγαπητός πρωταγωνιστής Ted Danson. «Έτσι μπήκε ο Woody, ο οποίος ήταν υπέροχος, αλλά εκτός σκηνής … και όλη αυτή η τεστοστερόνη», θυμάται ο Danson. Προφανώς, όλα τα παιδιά στο πλατό προσπαθούσαν να νικήσουν τον Harrelson στο μπάσκετ, στο σκάκι και στην πάλη με τα χέρια. Αλλά ήταν δύσκολο. Ο Danson παραδέχτηκε: «Ο Woody καθάρισε τους πάντες σε όλα».

Ο Harrelson δήλωσε στον Guardian ότι πριν από το Cheers, «ήμουν κοινωνικός – κάποιος που απολάμβανε την παρέα των άλλων». Αλλά μόλις ξεκίνησε η σειρά, «η πίεση των ανθρώπων που δεν γνώριζα και ήθελαν συνεχώς να μου μιλήσουν με έκανε να αναπολώ και να γίνομαι λιγότερο κοινωνικός». Ο Harrelson εξομολογήθηκε μάλιστα ότι «πέρασα μια περίοδο αλαζονείας και είχα το κεφάλι μου στον κώλο μου».

Μια τρομακτική εμπειρία κατέστρεψε τη μεγάλη γιορτή του Γούντι Χάρελσον

Μόλις ο Woody Harrelson πήρε τον ρόλο του Woody στο Cheers, ήξερε ότι ήταν λόγος για γιορτή. Η σειρά ήταν ήδη εξαιρετικά δημοφιλής και αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη συναυλία του Harrelson. Ως ανταμοιβή για τον εαυτό του, ο Harrelson αγόρασε μια Porsche. Όλος αυτός ο ενθουσιασμός κατέρρευσε μέσα σε μια νύχτα, όταν ένας άγνωστος λήστεψε τον Harrelson καθώς ο ηθοποιός πλησίαζε το αυτοκίνητό του σε ένα γκαράζ του Χόλιγουντ. «Ένας τύπος ήρθε και με λήστεψε», αποκάλυψε ο Harrelson στο The Hollywood Reporter, προσθέτοντας: «Μου έβαλε ένα όπλο στο κεφάλι. Αυτή ήταν πραγματικά μια άβολη στιγμή».

Σύμφωνα με τον ηθοποιό, ο ληστής έκλεψε τα χρήματα του Harrelson, ενώ ήθελε και το καινούργιο αυτοκίνητο. Καθώς ο Harrelson έψαχνε για τα κλειδιά, υποστήριξε ότι ο δράστης «είπε ότι θα μετρούσε μέχρι το πέντε». Ο Harrelson θυμάται έντονα ότι άκουσε το μέτρημα να φτάνει στο τέσσερα και σκέφτηκε: «Θα πεθάνω τώρα». Την ίδια στιγμή «κάποιος άλλος μπήκε στο γκαράζ και τρόμαξε τον άνδρα».

Περισσότερα προβλήματα στο Λονδίνο για τον Woody Harrelson

Στα είκοσί του ο Woody Harrelson σκεφτόταν να κάνει διαφορετική καριέρα από την υποκριτική. «Σκεφτόμουν να γίνω αστυνομικός – είτε αστυνομικός, είτε FBI, είτε Μυστικές Υπηρεσίες», δήλωσε στο The Hollywood Reporter. Αλλά μετά από ένα περιστατικό που τον οδήγησε στη φυλακή για μια νύχτα, είπε: «Σταμάτησα να θέλω να γίνω αστυνομικός, σίγουρα». Και αφού έγινε επιτυχημένος ηθοποιός, ο Harrelson βρέθηκε και πάλι μπλεγμένος με τον νόμο. Σύμφωνα με την Guardian, η αστυνομία συνέλαβε τον Harrelson το 2002 «μετά από μια παράξενη καταδίωξη με ταξί στους δρόμους του Λονδίνου». Προφανώς, ενώ ο Harrelson ήταν σε ταξί από ένα νυχτερινό κέντρο για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του, ο ηθοποιός έσπασε ένα τασάκι και μια κλειδαριά στην πόρτα του οχήματος. «Είχε ξαφνικά τρελαθεί τελείως», δήλωσε ο οδηγός του ταξί.

Το άρθρο συνέχισε ότι «ο Harrelson φέρεται να βγήκε από το ταξί μετά το περιστατικό και να κάλεσε γρήγορα ένα άλλο πριν φύγει με ταχύτητα με τον πρώτο οδηγό να τον καταδιώκει». Η αστυνομία παγίδευσε το αυτοκίνητο διαφυγής του και όμως, ο Harrelson είχε ακόμα περισσότερη δύναμη μέσα του. «Ο ηθοποιός φέρεται να διέφυγε με τα πόδια πριν τελικά τον σταματήσουν», αναφέρει το άρθρο. Ο Harrelson πέρασε τη νύχτα σε φυλακή του Λονδίνου για να δηλώσει τελικά: «Δεν δικαιολογώ τη συμπεριφορά μου. Ήμουν ένας φρικτός ηλίθιος».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024