Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Camp 22»: Μια παράσταση για εφήβους και ενήλικες στα Βυζαντινά Τείχη Δράμας

«Camp 22»: Μια παράσταση για εφήβους και ενήλικες στα Βυζαντινά Τείχη Δράμας

Πόσο σημαντική είναι η Ιστορία για τους νέους; Ξεχνάμε την Ιστορία; Τί σχέση έχει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον; Ερωτήματα που θέτει και επιδιώκει να δώσει απαντήσεις η παράσταση της ομάδας Artika.

Το «Camp 22» είναι μία site specific, devised, θεατρική παράσταση που φέρει στο κέντρο της την «Ιστορία»: την ιστορία του τόπου μας, την ιστορία του τότε και του τώρα, την ιστορία μιας παράστασης, την προσωπική μας ιστορία, μια ανθρώπινη ιστορία. Γιατί τις ιστορίες τις φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι, είτε συμμετέχουμε ενεργά μέσα σε αυτές, είτε παραμένουμε θεατές. Για να τις διατηρήσουμε στη μνήμη μας φωτογραφίζουμε κάθε στιγμή που θέλουμε να μας θυμίζει που ήμασταν, με ποιόν ήμασταν, και πως ήμασταν.

Διαβάστε επίσης: Κλυταιμνήστρα από τους Φλαμανδούς tg STAN: Παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελευσίνα

Στο Camp 22, σύμφωνα με την ομάδα Artika, που δημιουργεί την παράσταση, ο χρόνος δεν υπάρχει. Οι συντελεστές παίζουν με μουσικές, τις σπάνε και γράφουν τη δική τους Ιστορία.

Μετά την παράσταση ακολουθεί δράση-συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας η ιαματική λειτουργία της εικόνας χρησιμοποιείται ως βασικό εργαλείο για την ανάσυρση της μνήμης και την έκφραση συναισθημάτων.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης / Περιφερειακή ενότητα Δράμας και του Δήμου Δράμας.

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr   

Πληροφορίες παράστασης:

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9.00μμ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά

Συντελεστές

Ιδέα-Έρευνα-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αλεξάκη, Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Δραματουργία: Κατερίνα Αλεξάκη, Ειρήνη Μουντράκη, Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Βασίλης Καζής, Πέτρος Κουμπιός
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Συντονίστρια δράσης: Μαρία Χάλαρη
Ερμηνευτές: Κατερίνα Αλεξάκη, Βασίλης Καζής, Κλεονίκη Καραχάλιου, Πέτρος Κουμπιός, Μαριλένα Τριανταφυλλίδου
Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου
Οργάνωση παραγωγής: Artika

Η ομάδα

Η ομάδα Artika πρωτοσυστάθηκε τον Ιούλιο 2006 από την Κατερίνα Αλεξάκη και τη Μαριλένα Τριανταφυλλίδου. Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Small size Network, και πριν 15 χρόνια, ξεκίνησε να δημιουργεί θεατρικές παραστάσεις, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έδιναν τη δυνατότητα στις πολύ νεαρές ηλικίες ( 0-6 χρονών) να τις παρακολουθήσει. Έχει κληθεί να συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ στο Ιράν, στη Ρουμανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και την Ουγγαρία και αποτελεί ένα από τα 18 μέλη του μεγάλου Ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού και ερευνητικού προγράμματος «Mapping – A map on the aesthetics of performing arts for early years» (Creative Europe 2018-2022).

Μέρος των δραστηριοτήτων της ομάδας είναι η δημιουργία θεατρικών παραστάσεων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων, και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθημάτων, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Σκοπός μας είναι η αναζήτηση και δημιουργία νέων μορφών έκφρασης και επικοινωνίας μέσω των παραστατικών τεχνών, και σε συνεργασία με τις άλλες μορφές τέχνης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα φέρουν πιο κοντά στο θέατρο και στις τέχνες το κοινό. Παράλληλα, αποτελεί πεποίθησή μας πως οι πολύ νεαρές ηλικίες (0 έως 6 χρονών) είναι ικανοί και ευαίσθητοι πολίτες του κόσμου και δεν μπορούμε να τους αρνηθούμε το δικαίωμά τους στην τέχνη.

Συνδυάζοντας τα παραπάνω έχουμε δημιουργήσει ένα όραμα για ένα θέατρο χωρίς ταμπέλες, ένα θέατρο που θα μπορεί να απευθυνθεί σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Την ομάδα απαρτίζουν καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων οι οποίοι συνεργάζονται με σταθερότητα και διάρκεια στο χρόνο, συνδυάζοντας το καλλιτεχνικό όραμα της ομάδας με το προσωπικό όραμα του καθενός και με σεβασμό στις σχέσεις και την αλληλεπίδραση. Παράλληλα συνεργαζόμαστε και με μεμονωμένους καλλιτέχνες αναλόγως των αναγκών κάθε δουλειάς.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.artika.co/

https://www.facebook.com/Artika.co

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024