Κοροναϊός: Η κατανομή των κρουσμάτων και οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»
Πρωταθλήτριες στα κρούσματα οι Κυκλάδες.
Έντονη είναι η ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού σε ειδικούς και πολίτες, μετά την ανακοίνωση της εβδομαδιαίας καταγραφής των κρουσμάτων και των θανάτων από τον ΕΟΔΥ.
Μετά τα 13.623 κρούσματα COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (18% εβδομαδιαία μεταβολή), εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων, κρίσιμη είναι η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων.
Διαβάστε επίσης: Μία ανάσα πριν από την εκτόξευση κρουσμάτων – Τι φοβούνται οι ειδικοί για τον Αύγουστο
Ενδεικτικά, πέρα της Αττικής που συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των κρουσμάτων, ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου.
Στην κορυφή των κρουσμάτων η Πάρος
Το νέο σύστημα ανακοίνωσης των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, έφερε ανακατατάξεις και στις περιοχές που παρουσιάζουν τα περισσότερα κρούσματα, καθώς πλέον υπολογίζονται ανά εκατομμύριο πληθυσμού και όχι σε απόλυτα νούμερα.
Ειδικότερα, στην Πάρο, που έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων με το νέο τρόπο υπολογισμού, καταγράφονται 2981,37 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ ακολουθεί η Μύκονος με 2.950,46 κρούσματα/εκατ. πληθυσμού, η Θήρα με 2.616,11, η Κέρκυρα με 2495,90 κρούσματα/εκατ. πληθυσμού, τα Χανιά με 2.109,40 και η Μήλος με 2.094,24 κρούσματα/εκατ. πληθυσμού.
Την ίδια ώρα, στην Αττική καταγράφονται 1.686,72 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού κατά μέσο όρο, στον Πειραιά 1770,39 κρούσματα/εκατ. πληθυσμού, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός φτάνει στα 1.080,60.
Αρκετά υψηλός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και στην Κεφαλλονιά (1.991,56), τη Λευκάδα (1785,34) και τη Ζάκυνθο (1776,29).
- Γιάννης Πάριος: Μαζί με τους γιους, τις νύφες και τα εγγόνια του στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Πολωνία: Πολεμικά αεροσκάφη αναχαίτισαν επάνω από την Βαλτική ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος
- ΚΚΕ: Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να συκοφαντήσει τον αγώνα των αγροτών, θα φάει τα μούτρα της
- Διάκριση με… άρωμα γιορτών για τον Μουζακίτη: Δεύτερος ακριβότερος που έχει γεννηθεί Χριστούγεννα (pic)
- Οικονομική ανάπτυξη, αλλά χωρίς δουλειές; Ο οικονομικός εφιάλτης της Gen Z γίνεται πραγματικότητα
- Ισραήλ: Η αστυνομία έκανε έφοδο σε χριστουγεννιάτικο πάρτι και συνέλαβε Παλαιστίνιο που είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης
